Is uw dieet niet werkt? Misschien is het niet geschikt is met je bloedgroep

Heb je gehoord van de bloedgroep dieet? Ik dacht dat het was al lang geleden ontkracht maar patiënten blijven vragen over, dus ik dacht dat ik zou meer te leren.

Wat is de Bloedgroep dieet?

In 1996 Peter D’Adamo, een natuurgeneeskundige arts, publiceerde een boek waarin hij beschreef hoe mensen gezonder zou kunnen zijn, langer leven, en hun ideale gewicht te bereiken door het eten op basis van hun bloedgroep. Iemand keuze van specerijen, kruiden, en zelfs oefening moet afhangen van het type bloed. Al snel was het boek een bestseller en mensen overal waren het vinden van hun bloedgroep, de herziening van hun boodschappenlijstjes, en verandert de manier waarop ze aten, uitgeoefend, en dacht na over hun gezondheid.

Hier zijn enkele van de aanbevelingen op basis van de “Eet goed voor uw type” dieet:

  • Degenen met type O bloed moet kiezen eiwitrijke voedingsmiddelen en eet veel vlees, groenten, vis en fruit maar granen, bonen en peulvruchten te beperken. Om gewicht, schaal-en schelpdieren, kelp, rood vlees, broccoli, spinazie, en olijfolie verliezen zijn het beste; tarwe, maïs en zuivel moeten worden vermeden.
  • Mensen met type A bloed moet fruit, groenten, tofu, vis, kalkoen, en volkoren granen kiezen maar vermijd vlees. Voor gewichtsverlies, vis, groenten, ananas, olijfolie, en soja zijn best; zuivel, tarwe, maïs en bruine bonen moet worden vermeden.
  • Mensen met type B bloed moet een gevarieerde voeding met inbegrip van vlees, fruit, zuivel, vis en granen te plukken. Om gewicht te verliezen, moet type B mensen kiezen groene groenten, eieren, lever, en zoethout thee maar vermijd kip, maïs, pinda’s en tarwe.
  • Degenen met type AB bloed moet zuivel, tofu, lam, vis, granen, fruit en groenten te eten. Voor gewichtsverlies, tofu, vis, groene groenten, en kelp zijn beste, maar kip, maïs, boekweit, en bruine bonen moet worden vermeden.

Zoals gezegd, de aanbevelingen voor de bloedgroep diëten zich ook buiten de voedingskeuzes. Zo worden mensen met type O bloed geadviseerd om high-intensity aërobe oefening te kiezen en supplementen voor hun gevoelige magen, terwijl die met type A bloed moet lage-intensiteit activiteiten te kiezen en omvatten meditatie als onderdeel van hun routine.

Maar werkt het?

Hoogwaardige studies over de bloedgroep dieet niet was gepubliceerd in het peer-reviewed medische literatuur. Zelfs nu, een zoektocht in de medische literatuur voor de naam van de auteur onthult geen onderzoek met betrekking tot dit dieet. Studies gepubliceerd in 2013 en 2014 over de bloedgroep diëten zijn het vermelden waard. De 2013 studie analyseerde de wereld medische literatuur en vond geen onderzoeken die aantonen profiteren van een bloedgroep dieet. De 2014 studie bleek dat terwijl de mensen die volgens één van de bloedgroep dieet hadden enige verbetering in bepaalde cardiometabolic risicofactoren (zoals cholesterol en bloeddruk), die verbeteringen geen verband hielden met bloedgroep.

Is het logisch?

De theorie achter dit dieet is dat bloedgroep nauw verbonden is met ons vermogen om bepaalde soorten voedsel te verteren, zodat de juiste voeding spijsvertering zal verbeteren, helpen handhaven ideale lichaamsgewicht, verhoging van de energie niveaus, en het voorkomen van ziekte, zoals kanker en hart- en vaatziekten .

Type O werd gezegd dat de oorspronkelijke voorouderlijke bloedgroep van de eerste mensen die jager-verzamelaars waren, met diëten die rijk zijn aan dierlijke eiwitten waren zijn. Groep A werd gezegd moet evolueren wanneer mensen begonnen te bebouwen en had meer vegetarische voeding. Groep B bloedgroepen werd gezegd dat ze ontstaan ​​onder nomadische stammen die veel zuivel geconsumeerd. En aangezien Group AB bloed werd verondersteld te zijn voortgekomen uit de vermenging van mensen met type A en B het bloed, het type AB aanbevelingen waren tussen die voor mensen met type A en B bloed.

Elk van deze theorieën is aangevochten. Zo zijn er aanwijzingen dat type A was eigenlijk de eerste bloedgroep ontwikkelen bij mensen, niet typen O. Bovendien is er geen bewezen verband tussen bloedgroep en de spijsvertering. Dus, in aanvulling op een gebrek aan bewijs dat het dieet werkt, ernstige vragen blijven over de reden waarom het zou moeten werken in de eerste plaats.

Dus, wat is de keerzijde?

Het is een terechte vraag, vooral omdat een aantal verbeteringen werden gezien bij mensen die bepaalde bloedgroep diëten (zie link hierboven) goedgekeurd. Het eten op basis van uw bloedgroep vereist dat u weet dat uw bloedgroep en volg een restrictief dieet. Een vegetarisch met type O bloed kan moeite hebben om te verblijven op de toegewezen voeding, en de mensen die houden van rood vlees kan worden teleurgesteld om te leren hebben ze type A bloed: persoonlijke voorkeuren kan een probleem worden. Aanbevolen supplementen zijn niet goedkoop; noch zijn de aanbevolen biologische voedingsmiddelen. En als u bepaalde hygiënische omstandigheden, zoals hoge cholesterol of diabetes, kan een voedingsdeskundige beter evidence-based aanbevelingen voor u te maken dan die bepaald door uw bloedgroep.

Wat nu?

Voorstanders van bloedgroep dieet zou kunnen zeggen dat, terwijl de ideale onderzoek nog niet is uitgevoerd, wordt de afwezigheid van bewijs niet bewijzen dat ze niet effectief zijn. En er is ook geen bewijs dat deze diëten zijn schadelijk. Dus, ik denk dat de belangstelling voor de bloedgroep diëten niet zal verdwijnen op korte termijn. Maar er is een reden dat boekhandels hebben rijen en rijen van boeken over voeding, die elk beweren zeer effectief, zo niet de beste te zijn. We hebben gewoon niet weten welk dieet het beste is voor elk individu. En zelfs als we dat deden, vasthouden aan een enkele voeding is vaak een uitdaging.