Is het normaal voor tieners om onregelmatige menstruatie hebben?

Het is heel vaak voor dat sommige meisjes om onregelmatige menstruatie hebben tijdens hun eerste jaar van de menstruatie. Echter, het is niet normaal als ze mist haar periode van 3 tot 5 maanden op rij, vooral als ze een periode regelmatig enkele maanden daarvoor heeft gehad. De medische term voor het niet hebben van periodes is amenorroe, en wanneer deze voorwaarde gaat verder dan 3 maanden, dan is een bezoek aan uw arts te zien is meestal nodig.

De ouders van de tiener dochters met onregelmatige menstruatie vaak deze vragen stellen: Waarom is tijd mijn tienerdochter’s slechts één keer per twee maanden? Of waarom krijgt zij haar periode twee keer per maand? Waarom duurt het voor slechts 2 dagen een maand en 10 dagen de volgende? Er zijn vele redenen dat je dochter kan worden ervaren onregelmatige menstruatie, hieronder zijn een aantal dingen die zowel u als uw dochter zou moeten bespreken.

onregelmatige cycli

Het is normaal dat een meisje tijdens haar eerste twee jaar van menstruerende tot een onregelmatige menstruatiecyclus hebben. Sommige vrouwen hebben onregelmatige menstruatie gedurende hun hele leven, hoewel de meeste vrouwen hebben een cyclus die ze kunnen tellen. De 28-daagse cyclus die ongeveer in boeken is geschreven en wordt gevolgd door de artsen is een gemiddelde, niet de regel. Het lichaam van een tiener beïnvloed door de groei en daarom kan starten en stoppen van de menstruele cyclus, terwijl het groeit.

Hormonen invloed Period Lengte

De lengte van de tijd in dagen en de hoeveelheid bloed van de periode van een meisje wordt beïnvloed door de hoeveelheid hormonen die haar lichaam dit moment is de productie. Daarom is het normaal voor een tiener die groeit en heeft fluctuerende hormonen voor de hoeveelheid bloed en de lengte van tijd dat haar periode duurt verschilt van de ene periode naar de volgende te zijn.

Voorspellen Je menstruatie

Leer uw dochter om te beginnen met het herkennen van de tekenen en symptomen van haar periode, zodat ze een idee van wanneer het komt zal hebben. Als ze onregelmatige menstruatie, wil je haar aan een pad met haar bij zich te hebben, aangezien het het beste zijn als zij bereid is als ze dat doet krijgt haar periode. Je moet haar te vragen om opschrijven op een kalender toen haar periode begint en wanneer het eindigt. Dit is belangrijk, want als haar onregelmatige menstruatie uitgegroeid tot een medisch probleem vindt u de antwoorden op de vragen van haar arts over toen ze haar perioden en hoe onregelmatige ze waren te hebben.

Het missen van een aantal periodes

Terwijl het overslaan van een maand of met een kortere of langere tijdsspanne van dagen tussen periodes is niet abnormaal voor een tiener, als periode van uw dochter niet opdagen voor een veel langere tijd, zal je wilt haar arts te raadplegen. De ontwikkeling van amenorroe – ontbreken van een menstruele periode van drie maanden of langer – moet worden gemeld aan de arts van uw tiener als het kan een teken van prematuur ovarieel falen, een aandoening die tot volle ontwikkeling in jaren ’40 van een vrouw zou kunnen zijn.

Factoren die leiden tot onregelmatige menstruatie

Er zijn veel invloeden van buitenaf die onregelmatige menstruatie, met inbegrip van deze kan leiden tot:

  • medicijnen
  • Aanzienlijke gewichtstoename of -verlies
  • Over-oefening
  • Slechte voeding (of een dieet te hoog in koolhydraten)
  • Drug gebruik
  • Eet stoornissen
  • verhoogde stress

Als u denkt dat een van deze invloeden kunnen veroorzaken onregelmatige menstruatie van uw tiener, moet u met haar arts bespreken.