Is het gevaarlijk om snel te slapen na het eten

De meesten van ons graag genieten van onze siësta na de lunch, of we houden ervan om ‘s avonds laat snacken genieten voordat u zich terugtrekt voor de dag. U kunt vaak af of het goed is om snooze na het eten. Er is geen twijfel dat we vaak slaperig voelen na het hebben van onze maaltijden, maar betekent dat we moeten inhalen wat slaap of moeten we eigenlijk wachten op enige tijd voordat dommelen? Nou, kan het niet een goed idee om in slaap te vallen na het eten van uw maaltijden. Sleeping onmiddellijk na het eten van voedsel kan niet goed zijn voor je lichaam.

Waarom voelen we ons meestal Sleepy na het eten

Zodra u klaar bent met uw maaltijd eten, je hersenen signalen de organen om te beginnen met het verteren van het voedsel. De bloedsomloop wordt meer geconcentreerd rond het spijsverteringsstelsel. De verschuiving in de intensiteit van de bloedtoevoer invloed op de hersenen ook. Dit bloed ontbering naar de hersenen kan u zich suf of slaperig voelen.

Hoe werkt Direct Slapen na het eten invloed op uw gezondheid?

Je lichaam is ideaal nodig om het voedsel dat u consumeren om energie te verkrijgen verteren, en het kan doen als je gaat zitten in een rechtopstaande positie. Echter, wanneer u dutje na het eten, bent u niet waardoor uw lichaam om deze functie uit te voeren, hetgeen leidt tot een aantal van de volgende:

1. Het kan leiden tot gewichtstoename

Onmiddellijk slapen na het eten kan leiden tot gewichtstoename. Dit komt omdat je lichaam nodig heeft om de calorieën die je verbruikt van een maaltijd te verbranden, maar in plaats daarvan, je slaapt, wat betekent dat uw lichaam deze calorieën op te slaan. Een overmaat hoeveelheid calorieën in het lichaam leidt tot gewichtstoename. Kortom, slapen na het eten word je dik.

2. Hij kan veroorzaken zure reflux

Zure reflux is een aandoening wanneer de inhoud van de maag terug worden geduwd in de slokdarm. Zure reflux veroorzaakt een branderig gevoel in de borstholte. Dit gebeurt wanneer je al snel na het eten van je eten slapen.

3. mei Oorzaak Digestive Issues

Als je slaapt direct na het eten van de lunch of na het diner, je eten niet krijgen goed verteerd. Onverteerd voedsel kan spijsvertering problemen, zoals gas, brandend maagzuur, zuurgraad, winderigheid, een opgeblazen gevoel, enz. Veroorzaken

4. Het kan leiden tot Stroke

onmiddellijk Slapen posten met een maaltijd kan het verhogen van uw kans op het lijden van een beroerte. Dit komt omdat onverteerd voedsel een onbalans in uw bloedsuikerspiegel en de bloeddruk kan veroorzaken, en in extreme gevallen kan het ook leiden tot een beroerte.

Hoe lang moet je wachten om te gaan slapen, nadat Food?

Het wordt aanbevolen dat je moet laat je lichaam te verteren het voedsel dat je gegeten hebt voordat u de snooze-knop te raken. Hoewel verschillende etenswaren verschillende hoeveelheden tijd om verteerd kan nemen, is het goed om te wachten minstens 2 tot 4 uur om te slapen nadat u uw maaltijd hebben gehad.

Bedtime snacks die zijn gezond voor u

Hoewel het niet een goed idee om te knabbelen op iets vlak voor bedtijd, soms plotseling hongergevoel kan stoten, en kunnen we iets willen eten. Wij stellen voor dat je iets gezond en voedzaam eten, in plaats van het stapelen op nutteloze calorieën. Hier zijn een aantal gezonde aanbevelingen die u kunt gebruiken om tegen te gaan dat ‘s avonds laat snacken behoeften:

  • Een glas warme melk met honing is een gezonde optie, en u zult ook goed slapen.
  • Een kopje magere yoghurt is gemakkelijk op je buik ook.
  • Een volkoren cracker met enige pindakaas is ideaal om we deze grommende maag te rusten.
  • Een kopje volkoren graanproducten met magere melk.

Als hongerstakers op een oneven uur, dit zijn enkele snacks die je naar beneden kunt schrokken zonder zelfs twee keer na te denken. Vermijd vet, gebakken of calorierijke voedingsmiddelen als ze kunnen niet alleen hard op je spijsvertering, maar ze kunnen leiden tot problemen met te slapen.

Heeft eten Too Late invloed zijn op uw slaap?

Eten en slapen hebben een zeer complex, maar interessante relatie. Sommige voedingsmiddelen kunnen intense slaap op te wekken en maak je slaapt als een baby. Dan zijn er voedingsmiddelen, zoals chocolade, energy drinks, frisdrank, enz. Die ons breed kan wakker blijven indien voor dommelen geconsumeerd. Daarom hebben we echt voorzichtig zijn over wat we eten dicht bij het slapengaan te zijn, omdat het rechtstreeks van invloed kan zijn onze slaap. Ook als u uw maaltijd te consumeren recht voor het slapen gaan, is er een goede kans dat u kunt lijden aan een aanval van de zuurgraad of brandend maagzuur, die van invloed zijn hoe goed je slaapt.

Er zijn mensen die niet getroffen kunnen het gevoel helemaal door wat ze verbruiken dicht bij het slapen gaan, maar dat betekent zeker niet dat ze moeten eten wat ze willen, omdat hun slaap krijgt niet verstoord. Nou, de vraag is niet van slapen, maar het gaat om het voedsel dat niet krijgen wordt verteerd. Vandaar slapen na elke maaltijd of liggen na het eten is helemaal niet aan te bevelen.

Het is belangrijk dat u een aanzienlijke kloof tussen uw maaltijd tijd en dutje tijd vertrekken. Het eten van een gezonde en voedzame maaltijd voor het slapen gaan, het vermijden van ongezonde voeding en te kiezen voor rechts late night snacks zijn enkele van de goede dingen die je voor een goede nachtrust en een goede gezondheid kan doen. Echter, als u een brandend maagzuur of een slaap-gerelateerde probleem zich voordoet, raden wij u aan uw arts en krijgen meteen onderzocht om uit te sluiten een medische aandoening.