11 Sfaturi Dieta pentru a calma constipație și îmbunătăți Mișcările intestinale

Conform unui studiu efectuat în 2015, circa 14 la suta din locuitorii din mediul urban se confruntă cu consecințele unui stil de viață nesănătos și sedentar sub formă de constipație. Unii recurg la popping pastile pentru un ritual de dimineață mai lin și apoi există altele care merg pentru tratamente, cum ar fi o clisma de relief. Iată câteva vești bune. Cu yogasanas simple, schimbarile de dieta si Ayurveda, puteți repara sistemul intestinului, fără a fi nevoie să trăiască prin efectele secundare ale popping pastile sau tratamente inutile.

Cu diferite sisteme care lucrează în strânsă coordonare unele cu altele, buna funcționare a sistemului digestiv și a sistemului excretor ajuta la furnizarea de substanțe nutritive și îmbunătățește nivelul nostru de energie prin eliminarea toxinelor, sau Mala ca knownin Ayurveda, lăsând un sentiment de proaspat, lumina, conștient și mai concentrat. Puteți îmbunătăți mișcările intestinului pe două fronturi: fizice și dietetice.

La nivel fizic și structural, puteți practica câteva simple , asane care facilitează mișcarea intestinului. Gaurav Verma, director regional la Yoga Sri Sri, și o artă senior Living profesor, ne oferă unele dintre asane și Pranayamas care pot fi practicate pentru a calma constipație și de gaz și de a lucra intestinelor. Acestea includ Katichakrasana sau permanent spinala Twist, Ardha Matsyendrasana sau de zi Jumătate spinala Twist, Shishuasana sau copii Pose, Malasana sau Garland Pose și Pawan Muktasana sau vânt Pose alinare.

De asemenea, puteți practica următoarele pranayamas sau exerciții de respirație pentru excreție buna: Agnisar Pranayama (acest lucru ar trebui să fie învățat de la un expert în yoga), diafragmatică respirație, respirație abdominală și Apaan Mudra.

De ce dreptul de alimente este important?

„După ce stomacul descompune ceea ce consuma, intestinul subtire absoarbe cele mai multe substante nutritive in sange“, explica Verma. „Restul trece nedigerat la intestinul gros și în cele din urmă din organism ca deșeuri. Ușurința cu care intestinul gros sau colon, comunicate de aceste deșeuri depinde în mare măsură de ceea ce mânca și bea. Cele mai bune alimente pentru a mânca pentru mișcările intestinale sănătoase sunt cele care sunt bogate în fibre. prezenţa de fibre poate accelera timpul de tranzit și de a trage apa în colon, având ca rezultat scaune moi, pufoase, care sunt ușor să treacă“, explică el.

Sfaturi Dieta pentru funcția intestinului lin

 1. Fructele și legumele, cum ar fi papaya, portocale, fasole, sparanghel sunt bune și ușura mișcarea în intestin.
 2. La un pahar de suc de lămâie amestecat cu apă caldă în dimineața este util în curățarea intestinului.
 3. Elaborarea unui obicei manca regulat si mesteca alimentele în mod corespunzător înainte de înghițire. Bun sfat vechi cu privire la consumul de o multime de legume cu frunze și salate încă deține.
 4. Folosind condimente, cum ar fi semințe Carom, chimen, piper negru si cardamom nu numai adauga aroma la fel de mancare, dar de asemenea, facilitează asimilarea corectă și excreție a deșeurilor.
 5. Trebuie evitat consumul de alimente și legume, cum ar fi varza, conopida, cartofi și nuci ca caju prăjite.
 6. Evitati fumatul, cafeaua și alcoolul.

Aici sunt unele acasă căi de atac pentru a ușura mișcarea intestinului, așa cum a sugerat de Dr. Nibin, Sri Sri Ayurveda Consultant:

 1. Au un amestec de 10 g de pulbere ajamoda, ghimbir uscat, și zară în fiecare zi.
 2. Mănâncă mango maturate timp de noapte după mese.
 3. Bea un pahar de lapte, după ce mango maturate timp de noapte.
 4. Au semințe de schinduf sau înmuiate grame verzi îmbibată în fiecare dimineață.
 5. Având curry frunze de copan poate ajuta cu adevărat. Puteți face chiar și un curry folosind frunze licitație de copac Aragwadha sau copac Purjare fistula și au ca parte a mesei, pentru a evita constipație.

Aceste trucuri simple, dieta va face cu siguranta viata mult mai ușor pentru tine. În afară de asta, iată un sfat suplimentar – face accident vascular cerebral în jos menajează stomacului și dreapta abdomenului înainte de a trece intestinului, se poate face minuni.