11 kost tips til at lindre forstoppelse og forbedre afføring

Ifølge en undersøgelse foretaget i 2015, omkring 14 procent af byboere står konsekvenserne af en usund og stillesiddende livsstil i form af forstoppelse. Nogle udvej at poppe piller for en glattere morgen ritual og så er der andre, der går til behandlinger som et lavement for nødhjælp. Her er nogle gode nyheder. Med enkle yogasanas, kostændringer og Ayurveda, kan du rette din tarm-system uden at skulle leve gennem bivirkningerne af popping piller eller unødvendige behandlinger.

Med forskellige systemer arbejder i tæt koordination med hinanden, et velfungerende fordøjelsessystemet og ekskretionsorganerne ordning bidrager til at forsyning af næringsstoffer og øger vores energi niveauer ved at fjerne de giftstoffer, eller mala som knownin Ayurveda, efterlader en følelse frisk, lys, klar , og mere fokuseret. Du kan forbedre afføring på to fronter: fysiske og kost.

På det fysiske og strukturelle niveau, kan du øve et par enkle asanas , der letter afføring. Gaurav Verma, Regional Director i Sri Sri Yoga, og en højtstående Art of Living lærer, giver os nogle af de asanas og Pranayamas, der kan praktiseres for at lindre forstoppelse og gas og arbejde op tarm. Disse omfatter Katichakrasana eller stående Spinal Twist, Ardha Matsyendrasana eller Sitting Half Spinal Twist, Shishuasana eller Child Pose, Malasana eller Garland Pose og Pawan Muktasana eller Wind lindre Pose.

Du kan også øve følgende pranayamas eller åndedrætsøvelser til jævn udskillelse: Agnisar Pranayama (dette skal læres fra en Yoga ekspert), diafragmabrok Vejrtrækning, abdominal vejrtrækning og Apaan Mudra.

Hvorfor rigtige mad er vigtig?

“Efter din mave bryder ned, hvad du spiser, din tyndtarmen absorberer de fleste af de næringsstoffer ind i din blodbanen”, forklarer Verma. “Resten passerer ufordøjet til din tyktarmen og til sidst ud af kroppen som affald. Den lethed, hvormed din tyktarmen eller tyktarmen, frigiver dette spild i høj grad afhænger af, hvad du spiser og drikker. De bedste fødevarer at spise for sunde afføring er dem, der er høj i fiber. tilstedeværelsen af ​​fibre kan fremskynde transittid og trække vand ind i din kolon, hvilket resulterer i bløde, fluffy afføring, der er let at passere,” forklarer han.

Kost tips til jævnere tarmfunktion

 1. Frugt og grøntsager som papaya, appelsin, bønner, og asparges er gode og lette bevægelser i tarmen.
 2. Drikke citronsaft blandes med varmt vand om morgenen er nyttig i udrensning af tarmen.
 3. Udvikle en regelmæssig vane at spise og tygge maden ordentligt før indtagelse. Den gode gamle råd om at spise masser af bladgrøntsager og salater stadig holder.
 4. Ved hjælp af krydderier som carom frø, spidskommen, sort peber og kardemomme tilføjer ikke kun smag til din parabol, men også letter ordentlig assimilation og udskillelse af affald.
 5. bør undgås Forbruget af stegte fødevarer og grøntsager som kål, blomkål, kartofler og nødder som cashewnødder.
 6. Undgå rygning, kaffe og alkohol.

Her er nogle hjem retsmidler til at lette afføring, som foreslået af Dr. Nibin, Sri Sri Ayurveda Konsulent:

 1. Har en blanding af 10 g af ajamoda pulver, tør ingefær, og kærnemælk hver dag.
 2. Spis modnet mango natten efter måltider.
 3. Drik et glas mælk efter at have modnet mango natten.
 4. Har gennemblødt bukkehorn frø eller gennemblødt grønne gram hver morgen.
 5. Under trommestik blad karry kan virkelig hjælpe. Du kan endda lave en karry ved hjælp af de spæde blade af Aragwadha træ eller Udrensning Fistula træ og har det som en del af dit måltid for at undgå forstoppelse.

Disse enkle kost tweaks vil helt sikkert gøre livet meget lettere for dig. Ud over dette, her er en ekstra tip – gør blide nedadgående strøg på maven og underlivet lige før passerer tarm, kan det gøre underværker.