11 Diet Tips om Constipatie te verlichten en te verbeteren stoelgang

Volgens een enquête die in 2015 wordt ongeveer 14 procent van de stedelingen worden geconfronteerd met de gevolgen van een ongezonde en sedentaire levensstijl in de vorm van constipatie. Sommige toevlucht te nemen tot pillen slikken voor een soepeler ochtendritueel en dan zijn er nog anderen die gaan voor behandelingen zoals een klysma voor opluchting. Hier is ook goed nieuws. Met eenvoudige yogasanas, voedingskundige veranderingen en Ayurveda, kunt u uw darmen systeem te repareren zonder door de bijwerkingen van pillen slikken of onnodige behandelingen te leven.

Met verschillende systemen werken in nauwe samenwerking met elkaar, de goede werking van het spijsverteringsstelsel en uitscheidingsstelsel helpt de aanvoer van voedingsstoffen en versterkt onze energie niveaus door het elimineren van de giftige stoffen, of mala als knownin Ayurveda, het verlaten van een gevoel frisse, lichte, op de hoogte en meer gefocust. U kunt de stoelgang te verbeteren op twee fronten: fysieke en dieet.

Op de fysieke en structureel niveau, kunt u de praktijk een paar eenvoudige asanas dat de stoelgang te bevorderen. Gaurav Verma, Regional Director van Sri Sri Yoga, en een senior Art of Living leraar, geeft ons een aantal van de asana’s en Pranayama die kunnen worden beoefend om constipatie en gas te verlichten en het werk van de darmen. Deze omvatten Katichakrasana of Standing Spinal Twist, Ardha Matsyendrasana of zittend helft Spinal Twist, Shishuasana of het kind stellen, Malasana of Garland Pose en Pawan Muktasana of Wind Relieving Pose.

U kunt ook de praktijk de volgende pranayama of ademhalingsoefeningen voor een soepele uitscheiding: Agnisar Pranayama (dit moet worden getrokken uit een yoga-expert), middenrif ademhaling, Buikademhaling en Apaan Mudra.

Waarom juiste voeding is belangrijk?

“Na je maag afbreekt wat je verbruikt, uw dunne darm absorbeert het grootste deel van de voedingsstoffen in je bloedbaan”, legt Verma. “De rest gaat onverteerd om uw dikke darm en uiteindelijk uit je lichaam als afval. Het gemak waarmee je dikke darm of dikke darm, releases dit afval hangt grotendeels af van wat je eet en drinkt. De beste voedingsmiddelen te eten voor een gezonde stoelgang zijn die zijn rijk aan vezels. De aanwezigheid van vezels kan versnellen transittijd en water te trekken in je dikke darm, wat resulteert in zachte, zachte ontlasting die gemakkelijk te passeren zijn,” legt hij uit.

Dieet tips voor een soepeler darmfunctie

 1. Groenten en fruit zoals papaja, sinaasappel, bonen en asperges zijn goed en het gemak van de beweging in de darm.
 2. Het drinken van citroensap gemengd met warm water in de ochtend is nuttig in het reinigen van de darm.
 3. Ontwikkel een regelmatige eetgewoonte en kauw je eten goed voor het doorslikken. De goede oude advies over het eten van veel groene groenten en salades nog steeds bekleedt.
 4. Het gebruik van kruiden zoals carambole zaden, komijn, zwarte peper en kardemom voegt niet alleen smaak aan uw gerecht, maar vergemakkelijkt ook de juiste assimilatie en afvoer van afvalstoffen.
 5. De consumptie van gefrituurd voedsel en groenten zoals kool, bloemkool, aardappelen en noten zoals cashewnoten moet worden vermeden.
 6. Vermijd roken, koffie en alcohol.

Hier zijn een aantal home remedies om de stoelgang te verlichten, zoals voorgesteld door Dr. Nibin, Sri Sri Ayurveda Consultant:

 1. Heeft u een mix van 10 g ajamoda poeder, droge gember, en karnemelk elke dag.
 2. Eet rijpe mango’s ‘s nachts na de maaltijd.
 3. Drink een glas melk na gerijpte mango’s ‘s nachts.
 4. Hebben doorweekt fenegriek zaden of geweekte groene gram elke ochtend.
 5. Na drumstick blad curry kan echt helpen. U kunt zelfs een curry te maken met behulp van de tere blaadjes van Aragwadha boom of Purging Fistula boom en hebben het als onderdeel van uw maaltijd om constipatie te voorkomen.

Deze eenvoudige dieet tweaks zal zeker het leven veel gemakkelijker voor u te maken. Naast dit, hier is een extra tip – maak zachte neerwaartse bewegingen op de maag en buik vlak voor het passeren van de darm, het kan wonderen doen.