11 Diet Tips for å avlaste forstoppelse og forbedre tarmfunksjon

I henhold til en undersøkelse utført i 2015, omtrent 14 prosent av byboere er vendt mot konsekvensene av en usunn og stillesittende livsstil i form av forstoppelse. Noen tyr til dukker piller for en jevnere morgen ritual og så er det andre som går for behandlinger som et klyster for lettelse. Her er noen gode nyheter. Med enkle yogasanas, endringer i kostholdet og Ayurveda, kan du fikse din tarm systemet uten å måtte leve gjennom bivirkninger av popping piller eller unødvendige behandlinger.

Med ulike systemer som arbeider i nært samarbeid med hverandre, riktig funksjon av fordøyelsessystemet og excretory system hjelpemidler tilførselen av næringsstoffer og forbedrer våre energinivå ved å eliminere giftstoffer, eller mala som knownin Ayurveda, etterlot en følelse frisk, lys, klar og mer fokusert. Du kan forbedre avføring på to fronter: fysiske og kosttilskudd.

På den fysiske og strukturelle nivå, kan man øve noen enkle asanas som letter avføring. Gaurav Verma, Regional Director på Sri Sri Yoga, og en senior Art of Living lærer, gir oss noen av asanas og pranayamas som kan praktiseres for å avlaste forstoppelse og gass og jobbe opp tarmer. Disse inkluderer Katichakrasana eller Standing Spinal Twist, Ardha Matsyendrasana eller Sitting Half Spinal Twist, Shishuasana eller Child Pose, Malasaña eller Garland Pose og Pawan Muktasana eller Wind lindrende Pose.

Du kan også øve følgende pranayamas eller pusteøvelser for jevn utskillelse: Agnisar Pranayama (dette bør læres fra en yoga-ekspert), puste med magen, Abdominal Breathing og Apaan mudra.

Hvorfor riktig mat er viktig?

“Etter at magen bryter ned hva du spiser, absorberer tynntarmen meste av næringsstoffer i blodet”, forklarer Verma. “Resten går ufordøyd til tykktarmen og til slutt ut av kroppen som avfall. Brukervennligheten som tykktarmen eller tykktarmen, utgivelser dette avfallet i stor grad avhenger av hva du spiser og drikker. De beste mat å spise for sunn avføring er de som er høy i fiber. tilstedeværelsen av fiber kan fremskynde transitt tid og trekke vann inn i tykktarmen, noe som resulterer i silkemyke avføring som er lett å passere,” forklarer han.

Diett tips for jevnere tarmfunksjonen

 1. Frukt og grønnsaker som papaya, appelsin, bønner og asparges er gode og lette bevegelsen i tarmen.
 2. Drikking sitronsaft blandet med varmt vann om morgenen er nyttig i rensing av tarmen.
 3. Utvikle en vanlig spising vane og tygge maten ordentlig før du svelger. Den gode gamle råd om å spise rikelig med grønne grønnsaker og salater fortsatt holder.
 4. Ved hjelp av krydder som carom frø, spisskummen, sort pepper og kardemomme ikke bare legger smak til maten din, men gjør det også riktig assimilering og utskillelse av avfall.
 5. Forbruk av stekt mat og grønnsaker som kål, blomkål, poteter og nøtter som cashewnøtter bør unngås.
 6. Unngå røyking, kaffe og alkohol.

Her er noen hjemme rettsmidler for å lette avføring, som foreslått av Dr. Nibin, Sri Sri Ayurveda Konsulent:

 1. Har en blanding av 10 g av ajamoda pulver, tørr ingefær og Buttermilk hver dag.
 2. Spis modnet mango om natten etter måltider.
 3. Drikk et glass melk etter å ha modnet mango om natten.
 4. Har dynket bukkehornkløver frø eller gjennomvåt grønne gram hver morgen.
 5. Å ha kyllinglår blad karri kan virkelig hjelpe. Du kan selv gjøre en karri med de ømme blader av Aragwadha tre eller Purging Fistel treet og har det som en del av måltidet for å unngå forstoppelse.

Disse enkle diett tilpasninger vil definitivt gjøre livet mye enklere for deg. I tillegg til dette, her er en ekstra spiss – gjøre milde nedadgående bevegelser på magen og magen rett før passering tarmen, kan det gjøre underverker.