11 Diet Nasveti za lajšanje zaprtje in izboljšanje črevesne Gibanje

Glede na raziskavo, izvedena v letu 2015, približno 14 odstotkov mestnih prebivalcev se sooča s posledicami nezdravega in sedeči način življenja v obliki zaprtja. Nekateri se zatekajo k popping tablete za gladko jutranji ritual in potem so drugi, ki gredo za zdravljenje, kot klistir za lajšanje. Tukaj je nekaj dobrih novic. S preprostimi yogasanas, prehranskih sprememb in Ayurveda, lahko določi vaš črevesja sistem, ne da bi morali živeti skozi stranske učinke popping tablete ali nepotrebnih zdravljenja.

Z različnimi sistemi, ki delajo v tesnem sodelovanju s seboj, pravilno delovanje prebavnega sistema in izločala pripomočki za oskrbo s hranili in izboljšuje naše energetske ravni z odpravo toksinov, ali Mala so knownin Ayurveda, pri čemer en občutek sveže, svetloba, ki se zaveda in bolj osredotočen. Lahko izboljšajo iztrebljanja na dveh frontah: fizične in prehranskih.

Na fizični in strukturni ravni, lahko vadite nekaj preprostih asan , ki omogočajo gibanje črevesja. Gaurav Verma, regionalni direktor na Sri Sri joga, in višji Art of Living učitelj, nam daje nekaj asan in Pranayamas, ki se lahko prakticirajo za lajšanje zaprtje in plin in dela do črevesje. Ti vključujejo Katichakrasana ali Stalni Spinal Twist, Ardha Matsyendrasana ali sedečem Pol Spinal Twist, Shishuasana ali otroka pozo, Malasana ali Garland pozo in Pawan Muktasana ali vetra lajšanje Pose.

Vadite lahko tudi naslednje pranayamas ali dihalne vaje za izločanje gladko: Agnisar pranajame (to naj bi se naučili od strokovnjaka joga), preponska dihanje, trebuhu dihanje in Apaan mudra.

Zakaj prav hrana je pomembna?

“Ko je vaš želodec pokvari tisto, kar porabijo, vaš tankega črevesa absorbira večino hranil v krvni obtok,” pojasnjuje Verma. “Preostanek gre neprebavljena na svoj debelem črevesu in na koncu iz vašega telesa kot odpadek. Lahkota, s katero vaš debelo črevo, ali debelega črevesa, javnost to odpadki v veliki meri odvisno od tega, kaj jesti in piti. Najboljša hrana za jesti za zdrave odvajanju so tisti, ki imajo veliko vlaknin. prisotnost vlaken lahko pospeši tranzitnega časa in črpati vodo v debelo črevo, kar mehko, puhasto blato, ki so enostavno prenesti, “je pojasnil.

Dietni nasveti za gladko delovanje črevesja

 1. Sadje in zelenjava, kot so papaja, oranžna, fižol, in beluši so dobri in olajša gibanje črevesja.
 2. Pitje limoninega soka, zmešanega s toplo vodo, zjutraj je koristno v čiščenje črevesja.
 3. Razviti rednega prehranjevanja navado in pravilno žvečiti hrano pred zaužitjem. Dobra stara mnenje o jesti veliko listnate zelenjave in solate še vedno drži.
 4. Uporaba začimb, kot so Karambol semena, kumino, poper in kardamom dodaja, ne samo okus vašega krožnika, ampak tudi omogoča ustrezno asimilacijo in izločanje odpadkov.
 5. Izogibati se je treba uživanje ocvrte hrane in zelenjave, kot so zelje, cvetača, krompir in oreščki, kot so indijski oreščki.
 6. Izogibajte se kajenja, kave in alkohola.

Tukaj je nekaj domača sredstva za olajšanje gibanja črevesja, kot je dr Nibin, Sri Sri Ayurveda svetovalec predlagal:

 1. Imajo mešanico 10 gm z ajamoda prahu, suhi ingver, in pinjenec vsak dan.
 2. Jejte zorjeni mango ponoči po obroku.
 3. Popijte kozarec mleka potem ko zrela mango ponoči.
 4. Imajo namočene Fenugreek semena ali namočene zelene gramov vsako jutro.
 5. Ob palčka listi curry lahko resnično pomaga. Lahko tudi, da je curry uporabo razpisne liste Aragwadha drevo ali Splakovanje fistule drevo in jo imajo kot del vašega obroka bi preprečili zaprtje.

Te preproste prehrana poteg bo zagotovo življenje veliko lažje za vas. Poleg tega, tukaj je dodaten namig – da nežno navzdol udarcev na želodcu in trebuhu tik pred poteka črevesja, lahko naredi čudeže.