11 consells de dieta per alleujar el restrenyiment i millorar les Defecacions

D’acord amb una enquesta realitzada el 2015, al voltant del 14 per cent dels habitants de les ciutats s’enfronten a les conseqüències d’un estil de vida poc saludable i sedentari en forma de restrenyiment. Alguns recorren a prendre píndoles per a un ritual més suau al matí i després hi ha altres que van per tractaments com un ènema per a l’alleujament. Aquí és una bona notícia. Amb yogasanas simples, canvis en la dieta i l’Ayurveda, es pot reparar el seu sistema intestinal sense haver de viure a través dels efectes secundaris de les píndoles que fan esclatar o tractaments innecessaris.

Amb diferents sistemes que treballen en estreta coordinació entre si, el bon funcionament del sistema digestiu i el sistema excretor ajuda al subministrament de nutrients i augmenta els nostres nivells d’energia mitjançant l’eliminació de les toxines, o dolenta com knownin Ayurveda, deixant una sensació de frescor, llum, conscient , i més centrat. Pot millorar els moviments intestinals en dos fronts: física i la dieta.

En el nivell físic i estructural, es pot practicar uns simples postures que faciliten el moviment dels intestins. Gaurav Verma, Director Regional de Sri Sri Ioga, i un art major del mestre viu, ens dóna algunes de les asanes i pranayamas que es poden practicar per alleujar el restrenyiment i el gas i treballar fins a les entranyes. Aquests inclouen Katichakrasana o torçada de peu espinal, Ardha Matsyendrasana or Twist Assegut meitat espinal, Shishuasana o el nen presenten, Malasaña o Garland Pose i Pawan Muktasana o alleujar el vent Posa.

També es pot practicar les següents pranayamas o exercicis de respiració per a la excreció suau: Agnisar Pranayama (això s’ha d’aprendre d’un expert en ioga), la respiració diafragmàtica, la respiració abdominal i Apaan Mudra.

Per dret d’aliments és important?

“Després que el seu estómac es descompon el que consumeix, l’intestí prim absorbeix la major part dels nutrients en el torrent sanguini”, explica Verma. “La resta passa sense digerir l’intestí gros i, finalment, fora del seu cos com a residus. La facilitat amb què l’intestí gros o còlon, comunicats d’aquests residus depèn en gran mesura del que menja i beu. Els millors aliments per menjar per als moviments d’intestí sans són aquells que són alts en fibra. La presència de fibra pot accelerar el temps de trànsit i treure aigua en el còlon, el que resulta en femtes toves i esponjoses, que són fàcils de passar “, explica.

consells de dieta per a la funció intestinal més suau

 1. Les fruites i verdures com la papaia, taronja, faves i espàrrecs són bones i facilitar el moviment dels intestins.
 2. suc de llimona barrejat amb aigua calenta al matí beure és útil en la neteja de l’intestí.
 3. Desenvolupar un hàbit regular de menjar i mastegar bé els aliments abans de empassar-los. El bo de consells sobre menjar moltes verdures i amanides encara manté.
 4. L’ús d’espècies com llavors de carambola, comí, pebre i cardamom negre no només afegeix gust al seu plat sinó que també facilita l’assimilació i excreció de residus adequat.
 5. El consum d’aliments i verdures com la col, la coliflor, patates i fruits secs com les nous de l’Índia fregides ha de ser evitat.
 6. Evitar fumar, el cafè i l’alcohol.

Aquí hi ha alguns remeis casolans per alleujar el moviment intestinal, segons el suggerit pel Dr. Nibin, Sri Sri Ayurveda Consultor:

 1. Tenir una barreja de 10 g de pols de ajamoda, gingebre sec, i el sèrum cada dia.
 2. Menjar mànecs madurs a la nit després dels àpats.
 3. Beure un got de llet després d’haver mànecs madurats a la nit.
 4. Tenen llavors de fenigrec remullades o xops grams verds cada matí.
 5. Tenir curri del full de cuixa de pollastre realment pot ajudar. Vostè pot fins i tot fer un curri usant les fulles tendres d’arbre o arbre Aragwadha purga fístula i tenen com a part del seu menjar per evitar el restrenyiment.

Aquests ajustaments simples de dieta sense dubte farà la vida molt més fàcil per a vostè. A més d’això, heus aquí un consell addicional – fer moviments cap avall suau a l’estómac i dreta de l’abdomen abans de passar de l’intestí, pot fer meravelles.