Hvordan undgår huller i tænderne nemt

De fleste mennesker har en tendens til at tage oral sundhed for givet, hvilket er grunden til dental problemer er ganske udbredt blandt alle aldersgrupper. Men vidste du, tyggegummi lidelse og huller i tænderne er også en af ​​de lettest kan forebygges sygdomme? Huller i tænderne opstår, når tandemaljen bliver udhulet, hvilket fører til huller eller huller i tænderne. Hvis den ikke behandles i tide, kan disse hulrum forværres yderligere at kompromittere hele tænder, gummer og selv rodkanalen. den gode nyhed er, at det er muligt at forpurre huller i tænderne med rimelige og ligetil måde.

Hvordan man undgår Tooth Cavity?

Nogle måder at forebygge tand hulrum omfatter følgende:

1. Korrekt mundhygiejne regime

Vedtagelsen den korrekte mundhygiejne rutine kan gå langt i at sikre dine tænder mod bakterier og plak oprustning, som er skadelige for sundheden for dine tænder. Børste tænder to gange hver dag, både om morgenen og om aftenen er et afgørende skridt i mundhygiejne. Sørg for, at din pensel når ud til alle de sprækker, overflader, lommer og hjørner af dine tænder. Husk også at rense din tunge forsigtigt med en tunge skraber eller tandbørste, da det kan harbor bakterier så godt.

2. flossing

Flossing dagligt mindst én gang kan afværge forekomsten af ​​tandkavitet og andre periodontale sygdomme, da det hjælper til at fjerne eventuelle tiloversblevne madrester fra under tandkødet, således at standse bakterier etablere sig i tænderne. Desuden kan floss komme til bittesmå sprækker, der børster ikke kan være i stand til at nå.

3. Mundskyl

Brug mundskyl at opretholde en ren mund kan være en ekstra løft for mundhygiejne. Plak og bakterier normalt udvikle i små rum mellem tænderne og langs tandkødsranden, vigepligt til tand hulrum. De antibakterielle evner mundskyl kan hjælpe med at fjerne eventuelle resterende bakterier, og dermed beskytte tænderne mod for tidlig forfald. Derfor skylle munden med mundskyl efter børste tænder.

4. Begrænse indtagelse af sukker

Undgå sukkerholdige fødevarer som juice og vand tilsat drikkevarer, som bidrager til tandsten udvikling kan spille en væsentlig rolle i at fremme sunde tænder. Sukker kan reagere med bakterier i munden at danne en syre, som kan erodere tandemaljen og opstå huller i tænderne og hulrum.

5. Brug af fluortandpasta

Mange mennesker kan lide at vide, hvordan tandpasta forhindrer huller i tænderne. Du kan drage fordel ved at bruge tandpasta, der indeholder fluor, da det kan bidrage til at støtte tandemaljen til at kæmpe mod overdreven plak ophobning, som oftest forårsager hulrum.

6. Indarbejd sunde spisevaner

Apt ændringer i spisevaner kan ikke kun arrestere huller i tænderne, men kan også vende det. Det er helt sikkert en god ide at reducere hyppige mellemmåltider. Spise eller drikke i løbet af dagen kan udsætte dine tænder til konstant angreb, især fra stivelsesholdige og sukkerholdige fødevarer. I stedet drikkevand regelmæssigt, som i, der har slurke mellem bid kan være en hjælp.

7. Opt for Tand-sunde fødevarer

Kost kan påvirke velfærden for kroppen i det hele taget, herunder oral sundhed. Spise fødevarer rige på calcium som collards, grønkål, broccoli, mejeri, etc. kan give næring stærke knogler og tænder. Undgå overskud af forarbejdede eller junk fødevarer som chips, småkager osv Integrer friske grøntsager og frugter som rosenkål, ærter, bananer, der tilskynder savlen i din kost, så bakterier ikke er i stand til at blive på dine tænder. Fødevarer med højt probiotika som kefir, Kombucha og gærede fødevarer som sauerkraut, kimchi, osv kan stimulere væksten af ​​gode bakterier, der kan beslaglægge plak ekspansion og huller i tænderne.

8. Tidsplan Faste besøg hos tandlægen

Tag jævnligt aftaler med din tandlæge for check-ups og dental rengøring selvom du tror dine tænder ser sunde. Vær opmærksom på enhver betændelse i tandkødet, blødning mens du børster eller smerte og konsultere din tandlæge med det samme for at undgå mulige komplikationer senere.

Ofte stillede spørgsmål

Nogle af de oftest stillede spørgsmål om huller i tænderne, er:

1. Hvorfor har Tænder Decay?

Huller i tænderne kan ske af flere årsager –

  • At have en tør mund (mindre spyt) som spyt hjælper med at vaske væk skadelige bakterier, der kan ødelægge tand emalje
  • Hyppig mellemmåltider på sukkerholdige ting
  • Mangel på oral renlighed
  • Mangel på regelmæssig dental screening og check-ups

2. Hvordan er Hulrum Dannet?

Hulrum danner normalt på grund af mad og bakterier. Bakterierne, der er ansvarlige for plakdannelse tendens til at trives på sukker findes i drikkevarer og fødevarer til at producere en syre, der fører til skabelsen af ​​bakteriel plak. Med tiden denne plak hærder og bliver et praktisk sted for bakterier at formere.

I sin tid, begynder plak udhuler tandemaljen (ydre beskyttende belægning af tænder) for at gøre små huller i emaljen. Når emaljen bliver ødelagt, at bakterierne begynder at angribe dentin, efterfølgende lag af tænderne. Syren og bakterier kan fortsætte med at spise i tandstrukturen, ødelægger pulp, blodkar, nerver og til sidst forårsager en tand absces eller et hulrum.

3. Hvordan ved du, hvis dine tænder er Rådnende?

Oftere end ikke, kan du ikke oplever nogen mærkbare symptomer på rådnende tænder. Men med forfald forværring du kan begynde at føle en tandpine, tand følsomhed samtidig med at drikke eller spise noget koldt, varmt eller sød. Synlige huller kan forekomme i tænderne. Du kan også lægge mærke til sorte, brune eller hvide pletter på overfladen af ​​tanden.

4. Kan du Reverse huller i tænderne?

Tilbageførsel af huller i tænderne kan afhænge af omfanget af skaden. Hvis det opdages tidligt, kan iværksættes afhjælpende foranstaltninger for at rette op på det. Men hvis et hulrum har dannet, kan lægen sætte en fyldning efter fjernelse af henfaldet materiale.

5. Sådan forhindres Child huller i tænderne?

Du kan forhindre barn huller i tænderne ved:

  • Introduktion dit barn til en god mundhygiejne rutine
  • Sikring af, at han børster og bruger tandtråd hver dag
  • Forudsat ham med sunde fødevarer
  • Holde en check på hans indtag af sukkerholdige produkter

6. Hvilke Folk er mere tilbøjelige til risikoen for huller i tænderne?

Folk, der ryger, skal du følge dårlig mundhygiejne rutine beløb sig til fraværet af tandbørstning og tandtråd tænder på daglig basis, eller forbruge sukkerholdige fødevarer eller kulhydrater i store mængder kan være mere tilbøjelige til risikoen for huller i tænderne. Oral sundhed er en vigtig del af vores generelle velbefindende. De fleste mennesker, alder til trods, er modtagelige for at udvikle hulrum. Det er aldrig for sent at tage ansvaret for situationen og tage konkrete skridt til at beskytte og genoprette din mundhygiejne og stoppe tandproblemer.