Hvordan støtte noen du liker som er i depresjon

Depresjon er en psykisk lidelse som krever omsorg og behandling. Hvis din kjære lider av denne mentale tilstand, er det en rekke ting du kan gjøre for å hjelpe dem å overvinne denne ildprøven på en bedre måte. Les dette innlegget og lære hvordan du kan hjelpe noen nær deg håndtere depresjon.

Hvordan fortelle om en person lider av depresjon?

Noen ganger de som lider av depresjon eller folk i nærheten av slike mennesker kan ikke forstå at de kjemper med depresjoner. De fleste mennesker ignorere eller avvise sine depresjoner tenker det å være en normal utbrudd av sinne eller tristhet. Dette kan vanligvis skje fordi det er en massiv sosial stigma knyttet til folk som arbeider med psykiske lidelser. Imidlertid kan noen av følgende symptomer hjelpe med å etablere hvis noen lider av denne lidelsen:

  • Hvis en person opplever irritabilitet eller plutselige sinne utbrudd.
  • Hvis en person opplever problem med å gjøre vanlig dag til beslutninger, konsentrasjonsvansker eller ansikter problem i tenkning.
  • Hvis en person er oppslukt med tanker om å begå selvmord eller slutter sitt liv på en jevnlig basis, fordi depresjon og selvmordstanker er nært beslektet.
  • Hvis en person ikke føler seg motivert eller energi til å gjøre daglige gjøremål.
  • Hvis en person opplever plutselig vektøkning eller vekttap på grunn av endret appetitt.
  • Hvis en person opplever noen form for søvnforstyrrelser som hypersomni eller søvnløshet.
  • Hvis en person opplever tap av interesse i sitt liv som vanlig husarbeid, seksuell aktivitet, idrett osv
  • Hvis en persons sosiale og yrkesmessig fungering blir påvirket.

Hvis noen eller alle av disse symptomene er observert over en lengre periode, kan det betegnes som depresjon. Det er svært viktig at umiddelbar psykologisk oppmerksomhet er søkt fordi depresjon sjelden blir bedre på egen hånd. Anti-depressive medisiner sammen med kognitiv terapi kan hjelpe med å gjøre at personen føler seg bedre.

Effektive måter å hjelpe noen komme ut av depresjon

Bortsett fra profesjonell hjelp, kan folk som er nært knyttet til en deprimert person også ta noen skritt i å hjelpe den personen kommer ut av det. Her er noen effektive måter å hjelpe noen kjemper depresjon eller tiltak for å hjelpe noen overvinne depresjon:

1. Prøv å sette deg selv i deres sted

Det er veldig lett å hjelpe noen hvis du forstår deres smerte og lidelse. Vet om deres situasjon i detalj, slik at du kan føle og hjelpe personen å håndtere det.

2. Fremstill selv

Hvordan vil du hjelpe noen hvis du ikke har noen ide om hva den andre personen kan være med å gjøre. Det er mange online nettsteder, bøker og andre midler som kan hjelpe deg å lære om depresjon. Du kan også møte en psykiater og utdanne deg selv bedre.

3. Bare være der for dem

Noen ganger bare lytte til bekymringer, frykt eller angst kan hjelpe dem å føle seg bedre. Du kan ikke bli pålagt å tilby en løsning, bare låne øre og vet hvordan akkurat de kan føle og hva kan være plager dem så mye.

4. Hold følelser i sjakk

Å være i umiddelbar nærhet med noen som arbeider med depresjon kan noen ganger ta en toll på deg også. Det er ingen tvil om at negative følelser kan få smittsom også. Flytte ut av huset, samhandle med positive mennesker, eller henge ut med venner for å få positivitet tilbake på sporet.

5. Stay Calm

Dealing med noen som er i stadig sliter kan være en svært vanskelig situasjon å håndtere. Du kan føle deg frustrert, sint, og også oppleve andre slike følelser. Det er helt normalt å føle det. Bli med i en støttegruppe, henge med venner, eller gjøre andre ting som gjør deg lykkelig.

6. ta sitt husarbeid

Akkurat slik når noen som har feber finner det vanskelig å stå opp og gjøre sine daglige gjøremål, en person håndtere depresjon seiler i samme båt. Trappe opp og hjelpe dem i å ta vare på sine daglige oppgaver. Det kan virke normalt, men det kan være en massiv uro kommer inni dem.

7. Ikke ta ting personlig

Mens samspill med en person som opplever depresjon, er det viktig å huske det er ikke om deg det handler om dem. De kjemper sine indre demoner, og hvis de oppfører seg eller handle på en bestemt måte med deg, er det all grunn av sin sykdom, og ingenting annet.

8. Gi Betingelsesløs kjærlighet og støtte

Det er ingenting i livet som ikke kan gjøres bedre med kjærlighet og omsorg. Når noen som du er nær står overfor dette alvorlig helseproblem, utlån dem din ubetinget kjærlighet og støtte vil hjelpe dem å komme ut av snart. Å være der for dem er det beste du kan gjøre for å hjelpe.

9. gi håp

Det er viktig for deg å minne dem om de positive tingene i livet på en regelmessig basis, enten det er deres barn, deres lidenskap i livet, eller noe som kan hjelpe dem holde det gående. Det er svært viktig for slike folk å finne håp, fordi det kan være en ting de kan stole på mest.

10. hjelpe dem med terapi og medisiner

Alle de ovennevnte måter vil fungere fint hvis de tar sine medisiner og terapi økter religiøst. Pass på at ingen økter er savnet, og medisinene blir tatt i tide også.

Ved å søke øyeblikkelig hjelp

Hvis en person lider av depresjon blir suicidal tanke for ofte eller prøver å skade seg selv, er det anbefalt at øyeblikkelig hjelp må innhentes. Slike tilfeller oppstår som regel når vedkommende mister håper å leve og mener døden kan redusere all sin lidelse. Hvis noen i familien din er berørt av depresjon, følger disse forslagene og hjelpe ham bli bedre.