Hvordan rengjøre tungen riktig og lett

Tungen har den mest mengden av bakterier i forhold til andre deler av munnen. Men de fleste mennesker ikke tar seg tid til å rengjøre tungen. Rengjøring tungen vil hjelpe deg å unngå tannråte, dårlig ånde, og mye mer.

Hvorfor er det viktig å rengjøre tungen regelmessig?

Over tid, døde celler, bakterier og rusk kan bygge opp på tungen og føre til dårlig ånde. Holde tungen ren er viktig, ettersom det:

1. forbedrer utseendet på tungen

Når det er en opphopning av overflødig rusk, kan tungen begynne å ha et hvitt utseende. Når du renser det daglig, kan dette belegget fjernes.

2. Forbedrer din smak

Rengjøring tungen kan forbedre din følelse av smak. Tungen vil være i stand til å skille mellom forskjellige følelser bedre.

3. Fjerner bakterier

Rengjøring tungen hver dag reduserer mutans streptokokker og Lactobacillus bakterier som er kjent for å forårsake tannråte og dårlig ånde.

4. Reduserer dårlig ånde

Effektiv tongue-skraping kan fjerne lukt-bakterier.

5. Forbedrer generelle helse

Fjerning av bakterier kan bidra til å forhindre tannkjøttsykdommer, hulrom, og andre forhold i munnen.

Hva trenger du for å rengjøre tungen?

Det finnes mange forskjellige typer verktøy å velge mellom å rengjøre tungen. Den vanligste verktøyet folk bruker er tongue-skrapere. Mange bruker også tungen børster selv om de er relativt nye. Tongue rengjøringsmidler er verktøy som har små rygger og dette bidrar til å trekke den over tungen. Skraper pensler kombinasjoner er også tilgjengelig. Ved hjelp av dette verktøyet, skrape deg mens du pusser. Tungen børsting og skraping er like effektive for å hindre at sjansene for plakk. Etter rengjøring, kan du skylle munnen med munnvann.

Hvordan kan du rengjøre tungen rett vei?

Tungen rengjøring er veldig lett når du gjør det på riktig måte.

1. Rengjøring Tongue med en børste

 • Etter børsting riktig, snu oppmerksomheten mot tungen. Du kan ganske enkelt bruke bust av tannbørsten til å rengjøre tungen.
 • Du kan også bruke tannbørster som har tunge rengjøringsmidler på den nedre overflaten.
 • Den bakterie- og lukt oppbygging kan fjernes ved dabbing tannbørste og forsiktig børste tungen på toppen.
 • Start fra rengjøring av baksiden av tungen og jobbe frem mot begynnelsen av munnen.
 • Pensle det øverste området av tungen helt på myk trykk og fullføre prosessen av ved skylling med noen munnvann eller vann.

2. Rengjøring Tongue med en skrape

 • Etter børsting, stikke tungen ut. Plasser avrundede enden av skrape forsiktig på baksiden av tungen.
 • Hvis du finner gagging å være et problem, så kan du begynne i midten av tungen.
 • Start fra baksiden gradvis etter hvert som du blir vant til denne vanen.
 • Plasser skraper forsiktig på tungen og langsomt trekke den frem i retning mot spissen av tungen. Alltid gå fra baksiden til spissen og aldri gjøre det den andre veien rundt.
 • Etter skraping, bruker en vev eller en vaskeklut for å fjerne avfallet oppsamlet på skrapen.
 • Gjenta denne prosessen til hele tungen overflaten er skrapt. Vanligvis, skraping en eller to ganger i et område er tilstrekkelig.
 • Vask renere med litt såpe og vann, tørk, og oppbevar det på et rent område.

Naturlig rettsmidler for å rengjøre og desinfisere tungen

Her er hvordan du kan rense tungen naturlig. Disse hjem rettsmidler for å rense tungen er svært enkel:

1. Hvitløk

Vi vet hvitløk er årsaken til dårlig ånde, og tror at de ikke rense munnen. Uavhengig av disse tidligere tro, hvitløk, når spises rå, kan bekjempe og ødelegge bakterier på tungen, og dermed holde den ren.

2. Salt

En annen god måte å rengjøre tungen er ved hjelp av salt. Slipende partikler av salt vil bidra til å fjerne døde celler og dårlige bakterier som er tilstede på tungen. Alt du trenger å gjøre er å sette litt salt på tungen og børst det forsiktig rundt med hjelp av tannbørsten i et minutt eller to.

3. Gurkemeie

Gurkemeie er ikke bare noe vi bruker som et krydder, men det kan også gjøre en fantastisk erstatning for antiseptiske stoffer som du kan bruke for munnen. Kombiner litt sitronsaft og gurkemeie til konsistensen er svært deigaktig. Sett denne gurkemeie lim på tungen i ca 2 minutter og skyll munnen godt med litt lunkent vann.

4. Aloe Vera

Aloe vera er kjent for sin anti-inflammatoriske og helbredende egenskaper. Du kan sette en ss av denne juice i munnen for å drepe bakterier og bakterier på tungen eller tannkjøttet. Swish juice i noen minutter og vask munnen din. Ved hjelp av varmt vann, skyll munnen.

5. Urter

Noen urter som mynte, kamille og salvie er kjent for sine unike medisinske egenskaper. Ta 1 ss av kamille, 1 ts salvie, og 1 ts av mynte. Legg en liten mengde av eik bark til denne blandingen av urter og fyll den med rundt fire kopper veldig varmt vann. Hold dette vannet til side og vent til den avkjøles og deretter press vannet. Deretter satte en spiseskje salt i dette vannet. Alt du trenger å gjøre nå er å swish dette vannet i munnen to ganger om dagen rett etter at du er ferdig å pusse.

Bortsett fra disse metodene, rengjøring tungen med hydrogenperoksid og natron kan også gjøres.

ofte stilte spørsmål

Her er noen ting om tongue-rensing som du bør vite.

1. Hvor mange ganger skal jeg rengjøre tungen?

Rengjøring tungen bør gjøres hver dag slik at du kan konsekvent opprettholde din tannhelse. Bakterier bygger seg opp i munnen like etter børsting, så regelmessig tannpuss og bruk av tanntråd er et svært viktig skritt for å bekjempe muntlige helseproblemer.

2. Er Tongue Skraping trygt?

En av de største bekymringene er gagging når skrape tungen. For å unngå dette, kan du skrape fra midten av tungen. Du kan også uhell kuttet tungen med skrapen. For å unngå skade, må skrapen ikke har noen ujevne kanter og sørge for at skrapen er trygt å bruke.

3. Er det bedre å børste eller skrape tungen?

Ved hjelp av en skrape er bedre enn en børste siden børster er mer sannsynlig å forårsake gagging. Skraper også tillate deg å begynne å rydde fra baksiden av tungen uten å berøre sensitive taket av munnen.

4. Hva gjør du hvis jeg får vondt mens Rengjøring My Tongue?

Hvis du føler ubehag eller skade deg selv, så hold av skraping for en dag eller to, og deretter prøve en mildere tilnærming.

Tunge rengjøring er en meget enkel prosess. Når du betaler oppmerksomhet til oral hygiene, er antall bakterier i munnen redusert. Det er viktig at du rengjør tungen og tennene hver dag. Du bør også se en tannlege for regelmessig rengjøring og kontroll.