Hvordan lage Natural Hand Sanitizer hjemme

Jeg er ikke en fan av kommersielle hånden sanitizers. Dette høres kanskje rart, men jeg bruker ikke antibakteriell såpe eller sterke rengjøringsmidler hjemme fordi jeg tror faktisk ha litt bakterier rundt er en god ting. Jeg er glad for at jeg begynte å lage mine egne produkter til personlig pleie år siden, spesielt siden FDA avgjort i 2016 at produsentene bør slutte å bruke triklosan, en vanlig ingrediens i antibakterielle såper og rensemidler på den tiden, på grunn av sin evne til å forstyrre hormoner og bidrag til en økning av resistente stammer av bakterier. Bare går å vise det lønner seg å lese forskning!

Hvorfor sette ned Hand Sanitizer?

Mitt hjem er ikke et sykehus (takk til generelt sterkt immunforsvar) så jeg tar en mildere tilnærming og gjøre denne hjemmelagde rensemiddel å bruke bare når vi ikke kan vaske hendene eller er bekymret for eksponering for virkelig dårlige bakterier. Jeg kan se appellen til å drepe 99,9% av bakterier når du har en familie med små barn, og sykdom for en vanligvis betyr sykdom for alle. Likevel er det nyttig å forstå noen grunner til at den antibakterielle etiketten dukker opp på alle typer såper, våtservietter, og rengjøringsmidler kan ikke være løsningen det synes å være.

 • Grunn # 1: Bruke rensemiddel for å holde influensa bort? Det vil ikke fungere! Antibakterielle såper drepe bakterier, men ikke virus. Hånd sanitizers og såper ikke gjør en ting for virus mange bruker dem for å hindre.
 • Årsaken # 2: Det kan være sant at antibakterielle produkter drepe 99,9% av bakterier, men 0,1% er den mest potensielt skadelig (siden det kan motstå antibakterielle midler). Denne lille prosentandel som overlever deretter raser og passerer på sin antibiotisk resistens til sitt avkom, å lage linjer med super som motstår bruk av antibiotika. Dette kan være en faktor i den dramatiske økningen i stammer som MRSA.
 • Grunnen # 3: Triclosan, kjemisk i de antibakterielle såper er blitt vist å reagere med klor i vannet for å danne kloroform gass. På toppen av det, har det vist seg å være et hormon disruptor, spesielt hos barn. Jeg er glad det har blitt faset ut fra så mange produkter, men jeg er skeptisk det løser problemet.
 • Grunn # 4: Noen bevis viser at barn som vokser opp i en altfor sterilt miljø har høyere forekomst av allergi og astma enn barn som ikke bruker antibakterielle produkter så mye. Eksponering for ulike typer bakterier, spesielt tidlig i livet, hjelper barna immunforsvar til å utvikle seg.

Gi Bakterier litt respekt

Min strategi når det gjelder å holde de ekle bakteriene i sjakk er å sørge for at barna mine immunforsvar er sterk ved å mate dem en skikkelig mat diett med mye fermentert grønnsaker og drikke (gode bakterier) og begrense sukker. Vi prioriterer også god gammeldags spilletid utenfor, hvor de kan få vitamin D fra solen og sunne bakterier fra jord microbiome. Jeg bruker håndlaget bar såper eller hjemmelaget skummende håndsåpe for alle våre håndvask behov, og vi gjorde det gjennom en annen influensasesongen med ingen tilfeller av influensa. Tilfeldighet? Kanskje, men jeg ser ikke behovet for å bruke sterke kjemikalier for å rense huset mitt hver dag.

Fordeler med Natural Hand Sanitizer (med eteriske oljer)

Vi bruker ikke engang vår naturlige rensemiddel svært ofte, og velge enkel håndvask når det er mulig. Jeg holder en liten flaske hjemmelaget rensemiddel ved vasken for å sikre sikkerheten etter håndtering kjøtt eller endre en bleie, etc. Dess stinking til høye himmelen, kommersielle sanitizers ofte inneholder tørking alkohol som er for sterk for barna å bruke uansett. Det fine med å lage min egen er at jeg kan gjøre en mer skånsom versjon for bruk rundt barna og en sterkere en å bruke på et sted som et offentlig toalett. I stedet for triklosan eller andre antibakterielle midler, jeg bruker eteriske oljer som hemmer bakterier naturlig, er forsiktig med å velge de som er trygt for barna.

Her er mine går til hånden sanitizer oppskrifter:

Lett Hand Sanitizer Oppskrift (trygt for barna)

Dette urte rensemiddel gel ikke tørke ut huden og er faktisk nærende grunn av aloe vera. Det er også så enkel at barna kan hjelpe deg å gjøre det. Det kan også gjøres i beholderen du har tenkt å bruke, slik at du slipper å få en bolle skitten.

ingredienser

 • 1/4 kopp aloe vera gel (i bruk denne organiske en)
 • 20 dråper Germ Destroyer Essential Oil (kid safe)

Bruksanvisning

 1. Bland alle ingredienser og oppbevar i et gjenbrukbart silikonrør (som denne).
 2. Bruk som nødvendig for å naturlig fjerne bakterier fra hendene.

Sterkere Hand Sanitizer oppskrift

For en sterkere rensemiddel som utfører lignende kommersielle versjoner (uten triklosan), prøv denne oppskriften. Hvis du jobber på et sykehus, kan dette være en god en for personlig bruk. Jeg ville ikke bruke denne oppskriften for barn!

ingredienser

 • 1 ss teknisk sprit
 • 1/2 ts vegetabilsk glyserin (valgfritt)
 • 1/4 kopp aloe vera gel
 • 10 dråper kanel eterisk olje
 • 10 dråper tea tree eterisk olje
 • destillert vann (kolloidalt sølv / ionisk sølv legger antibakteriell effekt hvis tilgjengelig)
 • andre eteriske oljer (bare for duft)

Bruksanvisning

 1. For å gjøre, blande aloe vera gel, valgfri glyserin, og rensevæske i en liten bolle.
 2. Legg kanel eterisk olje og tea tree olje sammen med en dråpe eller to av noen andre oljer du vil legge til duft. Lemongrass, appelsin, lavendel og peppermynte er gode valg.
 3. Bland godt og tilsett destillert vann (eller kolloidalt / ionisk sølv) for tynn til ønsket konsistens.
 4. Bruke en liten trakt eller medisindrypper å overføre rensemiddel i sprøyte eller pumpetype flasker.
 5. Bruk som du gjør med andre typer rensemiddel.

Merknader

 • Sjekk alltid med lege eller helsepersonell før du bruker eteriske oljer, spesielt på barn, eller hvis du har en medisinsk tilstand.
 • Ved å bruke frisk aloe vera gel er ikke så stabil for telleren lagring; en kommersiell merkevare anbefales.

Hvis du liker denne oppskriften, også prøve mitt DIY desinfiserende våtservietter for kjøkkenbenken eller bad.