Hvordan krympe fettmagen raskt

En fettmage er knyttet til forskjellige sykdommer, da det er det mest skadelige fettet i kroppen din. Bortsett fra å trene, er det å unngå søppelmat og alkohol blant måtene å få en flat mage. I tillegg kan du sjekke ut disse tipsene for hvordan du brenner magefett på mindre enn en uke.

1. Inkluder aerobe øvelser i din daglige rutine

Hvis du vil forbrenne fett raskt, kan du ikke komme deg rundt kondisjonstrening. Studier finner at dette er den mest effektive treningsformen for å redusere magefett. Ved å forbrenne mange kalorier vil din generelle helse bli bedre. Begynn derfor å trene med høy intensitet for løping, svømming eller aerobe klasser, men husk at frekvens og varighet er viktig for å tilfredsstille resultatene.

2. Reduser raffinerte karbohydrater

Man bør unngå å konsumere raffinerte karbohydrater for å miste fett rundt mageområdet og ha god metabolsk helse. Det er ikke nødvendig å holde seg til et strengt lavkarbokosthold, men det bør erstattes med ubehandlede karbohydrater. I stedet for hvitt brød, hvit ris og brus, spis mer grønnsaker og fullkorn.

3. Tilsett fet fisk i kostholdet ditt

Fet fisk som laks, sardiner eller tunfisk er et protein av høy kvalitet og rik på omega-3 syrer. Ved å spise 2 til 3 porsjoner i uken kan du redusere risikoen for sykdommer som hjertesykdom og også forbrenne magefettet. Studier viste at Omega-3 fett har evnen til å redusere visceralt fett rundt magen.

4. Start dagen med en proteinrik frokost

Start dagen med litt gresk yoghurt, proteinsmoothies, eggerøre eller grøt. Etter å ha spist proteiner om morgenen, vil du føle deg mett til lunsj uten sult. Proteiner øker stoffskiftet mens du beholder muskelmassen under vekttap. Du kan også tilsette proteiner som egg, fisk, kylling, bønner eller meieriprodukter i hvert annet måltid.

5. Drikk nok vann

Selv om du ikke vil gå ned i vekt, er det viktig å holde deg hydrert for din generelle helse. Å drikke 4 til 5 liter vann hver dag anbefales og vil forbrenne mer kalorier. Også, å drikke rett før du spiser reduserer appetitten så vel som kaloriinntaket. Sørg for å unngå andre drikker som inneholder mye sukker og kalorier. Å drikke varmt vann med sitron om morgenen på tom mage hjelper også til å starte stoffskiftet og fordøyelsessystemet.

6. Reduser saltinntaket

Forbruket salt holder på vann og gjør at magen føles oppblåst. Før du kjøper, må du alltid sørge for at ernæringsetiketten ikke nevner høye natriuminnhold, siden bearbeidet mat består av salt, tilsatt sukker og usunt fett.

7. Konsumere løselig fiber

I likhet med proteiner, gjør løselige fibre deg mett i noen timer, slik at du ikke trenger å konsumere unødvendige ekstra kalorier i måltidet. Løselige fibre absorberer vann og danner en gel som senker fettabsorpsjonen – en god ting for noen som ønsker å gå ned i vekt. Du finner dem i bygg, nøtter, frø, bønner og linser.