Hvordan gjøre hands-on pumping for å øke melketilførselen

Praktisk pumping er en brystmassasje-teknikk som kan øke mengden morsmelk du pumper under hver pumpesesjon. Fordi praktisk pumping hjelper deg å tømme brystet mer fullstendig hver gang du pumper, hjelper det deg å øke melketilførselen din og hjelper deg med å gi mer av fet bakmelk som vil hjelpe babyen din å vokse.

Praktisk pumping hjelper mødre som kanskje sliter med volum, med å produsere mer melk ved hver pumpesession. Hvis du har en baby i Neonatal Intensive Care, har hatt en for tidlig baby eller trenger å pumpe, har denne teknikken for å kombinere pumpende hånduttrykk og brystmassasje vist seg å øke melkevolumet med 48%.

Ved praktisk pumping bruker en ammende person hendene til å hjelpe med fjerning av melk under pumping i stedet for å stole på en brystpumpe alene. Brystmassasje og hånduttrykk kombinert med pumping vil ikke bare bidra til å maksimere mengden melk du vil pumpe med hver økt, men vil også øke melketilførselen din generelt.

Bruke hands-on pumping

Når du bruker praktisk pumping for å øke melketilførselen, vil du massere begge brystene før du pumper og under pumpene. Her er en pumperutine som du kan bruke:

  • Start med riktig utstyr. Bruk en helelektrisk pumpe på sykehus med dobbelt pumpesett. Bruk en bh som holder flensene på plass mens du pumper for å frigjøre hendene for å massere brystene.
  • Masser brystene dine før du pumper. Masser begge brystene med små sirkler i et spiralmønster (ligner på en selvbrysteksamen), og vær ekstra oppmerksom på brystets ytre kant. Stryk brystene fra ytterkantene mot brystvortene. Bruk en lett berøring for å hjelpe deg med å slappe av og for å stimulere din svikt.
  • Pump begge brystene til melken begynner å avta, vanligvis omtrent 5 til 7 minutter. Juster sugingen til det høyeste nivået som er behagelig for deg.
  • Gjenta massasjeprosessen. Pump hvert bryst mens du masserer det. Vær spesielt oppmerksom på områder der du føler klumper (dette er fulle melkkanaler). Stryk brystet fra ytre kant inn mot pumpen for å tømme kanalene ved hjelp av middels trykk.
  • Fortsett til melkeproduksjonen avtar igjen (vanligvis ca. 3 til 5 minutter). Hånduttrykk i pumpeflensene. Den siste melken (bakmelken) er den rikeste melken du produserer.

Maksimere melkeproduksjonen din

Her er noen andre måter du kan øke og maksimere melkeproduksjonen mens babyen din er i NICU.

  • Fortsett å pumpe regelmessig. Åtte ganger på 24 timer, ideelt for å opprettholde melketilførselen. Husk at det er tilbud og etterspørsel.
  • Hvis du pumper i stedet for full mating, må du pumpe i 15 minutter, selv om melken slutter å strømme. Pumpingen stimulerer brystene til å opprettholde melketilførselen.
  • Hvis du er skilt fra babyen din, er det viktig å begynne å uttrykke melken din i løpet av de første seks timene etter fødselen.
  • Bruk så mye tid du kan nærme babyen din. Å holde babyen hud mot hud hjelper ikke bare deg og babyen din, men hjelper kroppen din til å produsere prolaktin og oksytocin, noe som bidrar til å øke melkeforsyningen.
  • Prøv å lytte til musikk. Musikk har vist seg å øke mengden melk uttrykt i NICU.