Hvordan forebygge tannråte lett

De fleste mennesker har en tendens til å ta oral helse for gitt, noe som er grunnen dental problemer er ganske utbredt blant alle aldersgrupper. Men visste du at tannkjøtt sykdom og tannråte er også en av de mest lett forebygges sykdommer? Karies oppstår når tannemaljen blir erodert, som fører til hull eller hull i tennene. Hvis ikke behandles på en riktig måte, kan disse hulrom ytterligere forringes til kompromittere hele tannen, gummi eller til og med rotkanalen. Men den gode nyheten er at det er mulig å hindre tannråte med rimelige og enkle midler.

Hvordan unngå tann hulrom?

Noen metoder for å forebygge tannhulrom, inkluderer følgende:

1. Riktig Oral Care Regime

Vedta riktig munnhygiene rutine kan gå langt i å beskytte tennene mot bakterier og plakk bygge opp noe som er skadelig for helsen til tennene dine. Pusse tennene to ganger hver dag, både om morgenen og om kvelden er et viktig steg i munnhygiene. Sørg for at børsten når alle sprekker, overflater, lommer og hjørner av tennene. Husk også å rengjøre tungen forsiktig med en tunge skraper eller tannbørste som det kan havnen bakterier også.

2. Tanntråd

Tanntråd daglig minst en gang kan forhindre forekomsten av tannhulen og andre periodontale sykdommer som det bidrar til å fjerne alle matrestene partikler fra under tannkjøttet, og dermed forhindres en bakterier fra å etablere seg på tennene. Dessuten kan floss få til små sprekker at penselen ikke kan være i stand til å nå.

3. munn~~POS=TRUNC

Bruke munnvann for å opprettholde en ren munnen kan være en ekstra boost for oral hygiene. Plakk og bakterier utvikler vanligvis i små mellomrommene mellom tennene og langs tannkjøttlinjen for å gi plass til tannhulen. De antibakterielle egenskaper av munnvann kan bidra til å eliminere eventuelle resterende bakterier, og dermed beskytte tennene mot for tidlig nedbrytning. Derfor skylle munnen med munnvann etter å pusse tennene.

4. begrense inntak av sukker

Unngå sukkerholdige matvarer som juice og karbonisert drikker som bidrar til tartar utvikling kan spille en betydelig rolle i å fremme sunne tenner. Sukker kan reagere med bakterier som er tilstede i munnen for å danne en syre som kan erodere tannemaljen og må passes på tannråte og hulrom.

5. Bruk fluortannkrem

Mange mennesker kan gjerne vite hvordan tannkrem hindrer tannråte. Du kan ha nytte av å bruke tannkrem som inneholder fluor som det kan bidra til å støtte tannemaljen å kjempe mot overdreven plakkakkumulering som oftest forårsaker hull i tennene.

6. Innlemme sunne matvaner

Apt endringer i spisevaner kan ikke bare arrestere tannråte, men kan også reversere den. Det er absolutt en god idé å redusere hyppig snacking. Spise eller drikke i løpet av dagen kan utsette tennene til konstant angrep, spesielt fra stivelsesholdige og sukkerholdige matvarer. I stedet drikker vann regelmessig, som i, har slurker mellom bitt kan være nyttig.

7. Opt for Tann-sunn mat

Kosthold kan påvirke velferden til kroppen i det hele tatt, inkludert oral helse. Spise mat rik på kalsium som collards, grønnkål, brokkoli, meieri, etc. kan gi næring sterke bein og tenner. Unngå for mye av bearbeidet eller junk food som chips, kjeks, osv Integrer friske grønnsaker og frukt som rosenkål, erter, bananer som oppmuntrer spyttsekresjon i kostholdet ditt, slik at bakteriene ikke klarer å holde seg på tennene. Mat med høyt probiotika som kefir, kombucha og fermenterte matvarer som baren, pickles, etc. kan stimulere veksten av gode bakterier som kan gripe plakk ekspansjon og tannråte.

8. Schedule Faste besøk til tannlegen

Gjør regelmessige avtaler med din tannlege for kontroller og dental rengjøring selv om du tror tennene vises sunn. Tas hensyn til alle betennelse i tannkjøttet, blødning mens børsting, eller smerte og oppsøke tannlegen umiddelbart for å unngå mulige komplikasjoner senere.

ofte stilte spørsmål

Noen av de vanligste spørsmålene om tannråte er:

1. Hvorfor tenner Decay?

Tannråte kan skje av flere grunner –

  • Å ha en tørr munn (mindre spytt) som spytt hjelper på å vaske vekk skadelige bakterier som kan ødelegge tannemaljen
  • Hyppig snacking på sukkerholdige ting
  • Mangel på munnhygiene
  • Mangel på vanlig tannlege screening og kontroll etter

2. Hvordan er Hulrom dannet?

Hulrom generelt skjema på grunn av mat og bakterier. De bakterier som er ansvarlige for plakkdannelse har en tendens til å trives på sukker som finnes i drikkevarer og næringsmidler for å produsere en syre som fører til dannelsen av bakteriell plakk. Med tiden stivner dette plakk og blir et praktisk sted for bakterier å formere seg.

På grunn løpet av tid, begynner plakk erodere tannemaljen (ytre beskyttende belegg av tenner) for å lage små hull i emaljen. Når emaljen blir ødelagt, bakterier begynne å angripe dentin, påfølgende lag av tenner. Syren og bakterier kan fortsette å spise inn i tannstrukturen, ødelegger masse, blodkar, nerver og eventuelt forårsaker en tann abscess eller hulrom.

3. Hvordan vet du Hvis tennene er Råtnende?

Oftere enn ikke, kan du ikke oppleve noen merkbare symptomer på råtnende tenner. Men med forfall forverring kan du begynne å føle en tannpine, ising i tennene mens du drikker eller spiser noe kaldt, varmt eller søt. Synlige hull kan vises i tennene. Du kan også legge merke sorte, brune eller hvite flekker på overflaten av tannen.

4. kan du reversere tannråte?

Reversering av tannråte kan avhenge av omfanget av skaden. Hvis det oppdages tidlig, kan tiltak iverksettes for å rette på det. Men hvis et hulrom er dannet, kan legen sette en fylling etter fjerning av forfalt materiale.

5. Slik unngår Child tannråte?

Du kan forhindre at barnet tannråte etter:

  • Vi presenterer barnet til en god munnhygiene rutine
  • Sikre at han børster og bruker tanntråd hver dag
  • Gi ham med sunn mat
  • Holde en sjekk på hans inntak av sukkerholdige produkter

6. Hvilke mennesker er mer utsatt for risiko for tannråte?

Folk som røyker, følger dårlig munnhygiene rutine beløper til fravær av munnhygiene tennene på en daglig basis, eller forbruke sukkerholdige matvarer eller karbohydrater i store mengder kan være mer utsatt for risiko for tannråte. Oral helse er en viktig del av vår generelle velvære. De fleste mennesker, alder til tross, er utsatt for å utvikle hulrom. Det er aldri for sent å ta ansvar for situasjonen og ta konkrete skritt for å beskytte og gjenopprette din tannhelse og stoppe tannproblemer.