Hvordan fjerne kroppshår med enkle og effektive måter

Det være seg mann eller kvinne, er kroppshår naturlig også uønsket av mange. Siden barbert armer og ben er en trend i disse dager, de fleste kvinner og noen menn synes det er en plage. Det finnes flere metoder for å fjerne kroppshår som inkluderer naturmidler, kjemiske behandlinger og fysiske behandlinger. Noen jobber for noen dager eller uker, mens andre gir varige resultater. Fortsett å lese for alt du trenger å vite om hvordan å fjerne uønsket hår på kroppen din.

Enkle måter å fjerne Kroppshår naturlig hjemme

Hvis du er på utkikk etter metoder for hvordan å miste kroppshår naturlig uten bruk av kunstige ingredienser, disse fungerer bra:

1. Raw Papaya

Papaya er lastet med næringsstoffer som er gode i å opprettholde helsen til huden, og som en bonus, de inneholder papain som er et enzym som kan bryte ned hårsekkene og hjelpe til med hårfjerning. Hva er fantastisk om bruk av papaya er at det også er nærende for huden, noe som gjør det egnet for personer med sensitiv hud. Derfor, som en hårfjerning og nærende agent, er papaya en av de beste naturlige alternativer der ute.

For å gjøre hårfjerning pakken, trenger du en rå papaya og en rå gurkemeie rot. Ved hjelp av en kniv, skrelle huden og skjær små terninger i papaya kjødet. Deretter, ved hjelp av en gaffel, mos kubene i en saftig masse i en bolle. Plukke opp en liten gurkemeie rot og rive den med en fin rivjern eller blande det til et pulver. Alternativt kan du også bruke økologisk gurkemeie pulver tilgjengelig i butikkene.

Legg en liten mengde av gurkemeie til papaya cellulose og bland godt. Påfør lim og forsiktig massere den over huden. La det bli i 20 minutter og skyll av med varmt vann. Gjenta rette to ganger i uken helt til håret begynner å tynne. Du kan deretter voks eller barbering for å fjerne hår som er igjen.

2. Gurkemeie

Gurkemeie er et naturlig middel som har blitt brukt i hundrevis av år av kvinner for å fjerne ansiktshår. Gurkemeie har flere helsemessige fordeler på grunn av sin antimikrobielle og soppdrepende egenskaper. Det er også rik på en kraftig antioksidant curcumin som hjelper til å redusere inflammasjon og bekjempelse av bakterier, og dermed gjør det til en effektiv hårfjerningsmiddel.

For å forberede denne pakken, må du økologisk gurkemeie pulver, gram mel og sesamolje. Gurkemeie pulver kan fremstilles ved å blande rå, tørre gurkemeie i en blander inntil det blir et fint pulver. Alternativt kan du kilde det fra organisk rette utsalgssteder. For å gjøre det hårfjerning lim, blande like mengder av gurkemeie pulver og gram mel i en bolle.

Legg sesamolje til den danner en tykk pasta. Påfør lim over de områdene av kroppen med uønsket hår og la det bli i 30 minutter. Skyll med varmt vann og fjerne lim med en svak skrubbing bevegelse. Du vil merke at håret kommer ut sammen med lim. Gjenta en gang i uken for best resultat.

3. Egg, cornstarch og sukker

Tanken bak å bruke dette midlet har å gjøre med egenskapene til rå egg. De tørker opp i en klebrig, voksaktig stoff som feller hår og fungerer som en helt naturlig maske. Legge maisstivelse og sukker hastigheter opp tørkeprosessen og gjør det lettere å rive masken ut. Siden egg er naturlig og nærende på samme tid, kan dette midlet brukes trygt for hele kroppen hårfjerning av både menn og kvinner.

For å fremstille masken, sprekk åpen ett egg i en bolle og tilsett en spiseskje av sukker og en halv spiseskje av maisstivelse. Rør og blande godt inntil det er en uniform og jevn pasta. Påfør lim over huden og håret og la det tørke i ca 25 minutter. Skrelle av masken fjerne hår i prosessen. Gjenta det en gang i uken for best resultat.

4. Havregryn og banan

Scrubs er en flott måte å fjerne kroppshår og har vært brukt i århundrer for å oppnå raske og effektive resultater. Oatmeals kornete tekstur gjør det til et utmerket eksfolierende middel som ikke bare fjerner hår, men også døde hudceller. Som kommersielle scrubs kan ha en uttørkende effekt for personer med sensitiv hud, et lim laget av havregryn og most banan er en utmerket løsning. Havregryn eksfolierer huden mens banan holder det fuktig og næret.

For å gjøre lime, må du blande en moden banan med to spiseskjeer med havregryn. Bruk denne lim over områder med uønsket hår og massere forsiktig i 15 minutter. Vask av med kaldt vann og la det tørke naturlig. Denne pastaen er bra for å fjerne hår i følsomme områder som ansiktet som det er mild, fuktighetsgivende og rik på antioksidanter.

5. Sukker, honning og sitron

Dette middel virker i likhet med en parafinvoks fremgangsmåte for å fjerne hår ved å gjøre bruk av sukkerarter klebrig natur. En blanding av sukker og honning er et naturlig alternativ til parafin voks og samtidig gir næring til huden sammen med fjerning av hår. Sitron hjelper i bleking og reduserer hår re-vekst i det lange løp.

For å fremstille middel, blande like deler av sukker, honning og sitronsaft i en skål av metall som kan være oppvarmet. Varm opp blandingen i løpet av en hvilken som helst kilde til varme til sukkeret blir en tykk sirup. Legg små mengder vann for å kontrollere sirup tykkelse som passer dine behov. Hvis det blir for tynn, kan du legge maismel.

Påfør et tynt lag med maismel over huden du er i ferd med å voks for å hindre blandingen fester seg til huden. Ved hjelp av en spatel av tre eller plast, gjelder den smeltede blandingen over håret i retning av dens vekst. Mens blandingen fremdeles er varm og klissete, plassere en voksing klut stripe over den og la den avkjøles og stivne. Rive av blandingen for å fjerne hår som vanlig voksing.

Andre måter å bli kvitt Kroppshår

Her er andre populære metoder for å fjerne kroppshår:

1. Laser

Laser behandlinger er raske å bli populær som en prosedyre for å fjerne hår fra kroppen permanent. Menn som har lysere tonet hud og mørkt hår spesielt gå for det. Laser fungerer ved å levere svært konsentrert lys til mørk pigmenterte delen av hårsekken. Skader forårsaket av den stopper håret vokser tilbake.

Det fungerer på hårsekker som er i aktive vekstfasen, noe som betyr at bare 10 til 30 prosent av håret kan behandles i én økt. Flere økter er nødvendig for behandling for å gi varige resultater og i de fleste mennesker, er det omtrent fire til syv økter. Du kan bruke laser hårfjerning for haken, overleppen, underarmer, kinnskjegg, armer, ben og også bikinilinjen. For å få det beste ut av det, bør du ikke voks eller tweeze håret i minst fire uker før inngrepet og unngå å bli brun i solen.

2. Elektrolyse

Elektrolyse kan brukes som en effektiv behandling for å fjerne hår fra steder hvor voksing og barbering ikke er egnet, slik som nipler, hake, kinnskjegget og øyenbryn. Fremgangsmåten bruker et ultratynt nål som settes inn i hvert hårsekken for å levere en elektrisk strøm.

Den nåværende ødelegger veksten sentrum i hårsekken, slik at håret kan deretter fjernes manuelt. Denne prosedyren brukes til å fjerne kroppshår permanent og fungerer på alle hudtoner og hårfarge. Elektrolyse er også den eneste fremgangsmåten som er anerkjent av FDA som en permanent hårfjerning metoden. Det er ikke så populær som laserbehandling men på grunn av at prosessen er langsom og smertefull.

3. Threading

Threading er en populær metode som brukes av kvinner for å fjerne hår i ansiktet. Fremgangsmåten er gjort av en trenet utøver som bruker et vridd stykke tråd og driver den over huden for å felle hår i tråden og trekker den ut fra røttene. Det er en effektiv og hygienisk måte å fjerne hår fra ansiktet uten bruk av kjemikalier eller potensielt skadelige behandlinger. I motsetning til voksing, krever gjenging meget minimal kontakt med huden; derfor er det en ren prosedyre for de som ønsker å unngå kjemikalier. Det kan imidlertid føre til kortsiktig rødhet i huden og akne for de med sensitiv eller akne utsatt hud.

4. Voks og sugaring

Voksing er den mest populære av hårfjerning metoder. Det innebærer å påføre et lag av oppvarmet voks over håret og en glatt duk på toppen. Kluten er dratt bort når voksen tørker opp, og dermed trekke håret ut fra røttene. Sugaring fungerer på samme måte. I denne prosedyren blir en kule sukring gel påføres over håret for å trekke dem ut.

det er gjort ofte i løpet av armer, ben, armhuler og bikiniområdet, og effekten varer i to til fire uker. Som du få håret vokset, over tid, opprettholder håret pære skader ved gjentatte ganger å bli trukket ut ved roten. Dette gjør det vokse tynnere over tid og mindre tett. Siden voksing innebærer bruk av oppvarmet voks, kan det føre til kortsiktig rødhet eller utslett for personer med sensitiv hud. Sugaring, på den annen side, er mildere, og Theres ingen risiko for brannskader. Begge metodene kan skade, imidlertid.

5. Hair-fjerning Cream

Den hår-fjerning krem ​​metode er lik barbering, men i motsetning til i barbering, hvor en rakekniv skjærer hårstrå, kremen virker ved å oppløse hår kjemisk som deretter tørket av. Dette er den enkleste måten å fjerne hår og ideelt for de som er utsatt for å kutte seg selv mens du bruker en barberhøvel. Det kan gjøres hjemme, men bruker mer tid enn barbering.

Det første trinnet er å sjekke om du har en allergi mot det som noen mennesker opplever kløe, prikking eller en brennende følelse etterfulgt av utslett og andre allergiske symptomer. Påfør en liten mengde krem ​​til baksiden av hånden og vente i fem minutter. Hvis du ikke viser noen allergiske reaksjoner, fortsette med å fjerne noen hår på leggen.

Påfør kremen og la den på i 5 til 10 minutter og skrape av med plastskrape som følger med det. Du gjør dette før en dusj og observere området over natten for å sikre at ingen irritasjon vises. Unngå å bruke kremen rundt ansikt, bryst og kjønnsorganer, selv om du ikke er allergisk mot det.

6. dermaplaning

Dermaplaning er en enkel prosess der døde hudceller og hår blir barbert av forsiktig med bruk av en skalpell av en utøver. det normalt gjøres i ansiktet og er trygg og smertefri. Det er en tro, men at det ville gjøre at håret vokser tilbake tykkere. Håret som vokser ut igjen kan føle grov etter barbering grunn til at det i skiver på en bratt vinkel. Resultatene kan vare i en dag til en uke.

Hårfjerning kan gjøres enten hjemme eller av en profesjonell. Eksperimenter med hver før settling på en som er mest egnet for deg.