Hvordan bli kvitt og forebygge fra fet hud

Fet hud er et resultat av overdreven produksjon av talg fra talgkjertlene, som er plassert under huden overflaten. Sebum beskytter huden din og holder det fuktig, men for mye av det kan føre til fet hud, noe som ytterligere kan føre til tilstoppede porer, kviser, og hudormer.

Hvis du har fet hud, vi vet du må ha prøvd en rekke produkter for å bekjempe det, men det er ikke lett å bli kvitt fet hud. Fet hud er tykk, grov, og fettete i utseende, og sannheten er at det er vanskelig å administrere. Men vi har fått noen rettsmidler som du kan prøve å bekjempe fet hud.

Hjem rettsmidler for fet hud

Prøv hjemme rettsmidler som er nevnt nedenfor for å bli kvitt fet hud.

1. Honey

Bruk av rå honning i ansiktet kan hjelpe med fet hud. Honning har antibakterielle og antiseptiske egenskaper, noe som kan ha nytte fet og akne utsatt hud. Videre, som honning er en fuktgiver, kan det holde huden fuktig, men vil ikke gjøre det fet. Spre et tynt lag av rå honning på ansiktet og la det tørke i ca 10 minutter. Senere skyll med varmt vann.

2. Havregryn

Bruke bakken havregryn på ansiktet kan bidra til å absorbere overflødig olje og kan berolige betent hud. Du kan blande havregryn med yoghurt, honning, eller moste frukter som bananer, epler eller papaya. Du kan også bruke et lim av bakken havregryn og vann i ansiktet ditt for å bli kvitt fet hud. Bland 1 spiseskje jord havregryn med varmt vann for å danne en pasta. Du kan legge honning til det hvis du vil. Påfør blandingen på ansiktet og la den på i 10-15 minutter. Senere skyll med varmt vann og tørk.

3. eggehviter og sitroner

Eggehviter og sitroner kan hjelpe stramme huden porene. Sitron kan også bidra til å absorbere olje fra ansiktet. Bland en eggehvite og en teskje av ferskpresset sitronsaft i en bolle og bruke det på ansiktet ditt. Når det tørker, fjerne den. Deretter vaske ansiktet med varmt vann og tørk.

4. Mandler

Malte mandler kan eksfoliere huden og absorberer overflødig olje. Du kan lage en mandel ansiktsmaske ved å blande 3 ts finmalte rå mandler med 2 ss honning. Bruk denne blandingen på ansiktet i sirkulære bevegelser og la masken på i 10-15 minutter. Skyll med varmt vann og tørk.

5. Aloe Vera

Aloe vera kan bidra til å kurere flassende hud forårsaket av olje patcher. Imidlertid kan aloe vera føre til en allergisk reaksjon hvis du har sensitiv hud. Hvis du aldri har brukt aloe vera før, teste den på armen. Hvis du ikke merke noen allergisk reaksjon innen en dag eller to, kan du bruke aloe vera. Bare bruke et tynt lag på ansiktet før du går til sengs og vaske ansiktet neste morgen.

6. Tomater

Tomater inneholder salisylsyre som kan bidra til å absorbere overskytende olje og rense porene. For å gjøre en tomat maske bland en teskje sukker med massen av en tomat. Påfør på ansiktet i sirkulære bevegelser og la masken i 5 minutter. Skyll med varmt vann og tørk.

7. Agurk

Agurk inneholder 90% vann. Det kan hydrat og fukte huden uten å gjøre det fet. Den har også naturlige snerpende egenskaper som hjelper i å fjerne skitt og død hud. Du kan gni noen skiver agurk på ansiktet ditt før du går til sengs. Neste morgen, vaske ansiktet med varmt vann.

8. Apple Cider Eddik

Apple cider eddik kan også hjelpe med fet hud. Økologisk eple cider eddik inneholder enzymer og viktige bakterier som er gunstig for huden. Men du bør alltid bruke utvannet eple cider eddik for hår og hud. Bland en spiseskje av eple cider eddik i en kopp vann og drikke hver dag før du går til sengs.

Noen andre tips til å ta vare på fet hud

Hvis du har fet hud, må du være ekstra forsiktig når du velger produkter for ansiktet ditt. Les tipsene nedenfor for å velge de riktige produktene for din hud. Finn også ut hvordan du kan ta vare på fet hud.

Slik unngår du at fet hud

Hormonelle endringer, dårlig hudpleie, usunn livsstil, stress, og klimaendringer kan føre til fet hud. Du kan også skylde på genene hvis du har fet hud. Hjem rettsmidler som er nevnt ovenfor kan hjelpe deg å bli kvitt fet hud. Men hindrer det i første omgang vil være et bedre alternativ.

For å kontrollere oljeproduksjonen, unngå å spise usunn mat som stekt mat, mat med høyt sukker og bearbeidet mat. Også følge en skikkelig hudpleie rutine. Bruk vannbaserte produkter og makeup for fet hud. Sjekk ingrediensene i produktene og velge noncomedogenic seg som disse produktene er mindre sannsynlig å tette porene. Unngå å berøre ansiktet som det kan overføre urenheter på ansiktet ditt, noe som kan føre til akne. Også drikker minst 3 liter vann hver dag, som å drikke rikelig med vann kan bidra til å eliminere giftstoffer fra kroppen din.

Ved å følge de hjem rettsmidler og sminke og skjønnhetstips er nevnt her, kan du bli kvitt fet hud. Forstå årsakene til fet hud og følg forslagene gitt her for å hindre dem.