Hvordan bli kvitt depresjon enkelt og effektivt

Depresjon er blant de mest oversett problemer, som dens skiltene er mindre opplagt i forhold til de fleste andre psykiske tilstander. Det er rundt 300 millioner mennesker i verden lider av depresjon og de fleste av dem Arent engang klar over det, selv. Noen av de vanligste symptomene er vedvarende følelser av tristhet, konsentrasjonsvansker, nedsatt energinivå, og mangel på entusiasme generelt. Hvis du har disse symptomene og mistenkte depresjon, her er hvordan du kan kurere depresjon naturlig å se om det forbedrer din sinnstilstand.

Naturlige måter å bekjempe depresjon

Det er mange måter å bli kvitt depresjon symptomer naturlig, og noen av dem kan kombineres med den behandling som du kan være under for tilstanden.

1. Trening

Trening er en av de beste depresjon behandlinger hjemme, noe som forbedrer din fysiske og mentale velvære, samtidig. det er best å prøve og trene i 20 minutter hver dag, 5 dager i uken. Det kan være noen form for trening som du liker, som løping, vektløfting, pilates, yoga etc.

Trening fungerer som en stemning-booster, ved å frigjøre endorfiner i kroppen din. Disse smertestillende stoffer bedre humør og skape en følelse av velvære å slå depresjon, spesielt kombinert med terapi som vist ved forskning . Derfor er trening en naturlig behandling for depresjon og regelmessig mosjon vil få deg til å føle deg bedre.

2. Å få nok søvn

Mangel på søvn kan forverre mange problemer, inkludert depresjon, det ofte skjer at depresjon er kombinert med søvnproblemer. Voksne trenger ca 6-9 timer søvn for fullstendig hvile, avslapping og reparasjon.

Sleep setter våre biologiske klokker, som påvirker kjertel funksjon og kontrollerer energinivå og humør hele dagen. Sette en bestemt tid til å gå i dvale er spesielt viktig for å bedre søvnmønster. Sove er hvordan vårt immunsystem produserer cytokiner, et protein essensielt for kroppen å opprettholde god immunitet og sal av depresjon.

3. St. Johns Wort

St. Johns Wort er blant de beste urter for depresjon, hvis du ikke allerede er på medisiner for det. Det har vært et populært folkemedisin i Europa og Afrika til bekymring, tristhet, angst og dårlig søvn. Det har vært vist i noen kliniske studier for å redusere mild depresjon.

Den urten inneholder forbindelser slik som hypericin og hyperforin som fungerer ved å blokkere gjenopptaket av serotonin, i likhet med antidepressiva. Dette øker vesentlig den serotoninnivået i hjernen. Serotonin er et signalstoff i forbindelse med vårt velvære og er funnet å være lav hos personer med depresjon. Derfor er denne urten en naturlig depresjon stillende medikamenter. Men snakk med en lege før du tar noen form for medisiner, selv om det er naturlig.

4. Lysterapi

Mørkere måneder, slik som regntiden eller lange vintre, der du ofte ikke ser solskinn i lange perioder kan føre til sesonghumørsvingninger og depresjon. I noen mennesker, fører det til et fall i serotoninnivået, noe som gjør dem utsatt for værsyke.

Lysterapi innebærer eksponering for sollys om morgenen eller ved hjelp av en kunstig sterk lyskilde (3000 til 10000 lux) for 20- 30 minutter hver dag. Lys terapi hjelper i reguleringen av serotonin i hjernen og tilbakestilling av kroppens søvn / våkne syklus til det normale.

5. Sunn Diet

Å ha et riktig kosthold er en kur for en rekke sykdommer. Et dårlig kosthold mangler viktige næringsstoffer, og i stedet, fylt med raffinert sukker og fett, kan gjøre depresjon verre. Noen av mat for depresjon må være lav-fett og rik på vitamin B6, magnesium, B-12, og folsyre. Matvarer som er rike på omega-3 fettsyre og folsyre å lette humørsvingninger og redusere symptomer på depresjon. Matvarer, for eksempel popcorn, nøtter, havregryn, peanøttsmør, og eggehviter er serotonin-forsterke og bra for folk med depresjon.

6. Bygg Sunn og sterke relasjoner

Sosial isolasjon og følelsen av ensomhet kan føre til depresjon eller gjøre tilstanden mye verre. Å ha venner og et nært klarert nettverk kan bidra til å oppmuntre deg til å fokusere på den positive siden av livet og sette mål som kan forbedre din velvære. Studier har vist betydningen av kvaliteten på relasjoner, som en av de viktigste faktorene som bidrar til depresjon. De med større sosiale spenninger og mangel på sosial støtte har høyest risiko for depresjon. Forholdet statuser også bidra vesentlig til velvære og depresjon.

7. kognitiv terapi

Kognitiv atferdsterapi (CBT) er prosessen med å snakke og analysere dine egne tankemønstre som holder deg fanget i depresjon. Den lar deg å vurdere hvordan du tenker og forstå ting, spesielt når dine tanker er urealistisk, pessimistisk, og hypercritical. CBT hjelper i å klarne tankene av uønskede tankemønstre, og hjelper deg med å utvikle et mer optimistisk syn. Uttrykke dine tanker og følelser foran terapeuten hjelper deg til å føle deg avslappet og bringer om positive endringer i dine tanker og atferd.

8. Meditasjon

Meditasjon og praktisering av mindfulness kan gå langt i å sette tonen for dagen. Starter dagen med en liten økt med pusteøvelser og meditasjon kan hjelpe justere tankene mot å være positive. Praktisering av mindfulness bidrar til å holde tankene i sjakk hele dagen.

Depressive følelser har ofte triggere i form av tanker som raskt spiral ut av kontroll og føre til at du føler lav og beseiret. Meditasjon og mindfulness hjelp du bo i øyeblikket og fokusere på oppgaven, i stedet for drivende i uønskede tanker.

9. Green Tea

Drikke grønn te i morgen med frokost, er kjent for å bidra til å lette depresjoner. En av ingrediensene i grønn te kalles L-theanine har kraftige humørfremmende effekter som kan redusere depresjon. Drikke grønn te reduserer også etter slag depresjon og reduserer oksidativt stress.

10. fiskeolje

Fiskeolje er en utrolig kilde av omega-3 fettsyrer. Dette er de grunnleggende type fett som trengs for hjernen. Siden kroppen er i stand til å lage omega-3 fettsyrer, må den hentes fra vårt kosthold. Mange studier har knyttet lavt inntak av omega-3 fettsyrer med depresjon og har også funnet at land med høyere nivåer av fiskekonsum, som Japan, har lavere depresjon priser.

Omega-3 fettsyrer er nødvendig for funksjonen av våre nevrotransmittere, som går langt i å bestemme fysiologiske og emosjonelle hjernen balanse. I en studie som sammenligner resultatene av tre andre omfattende studier, ble det sett at omega-3 fettsyrer viste betydelige resultater i å forbedre depresjon.

11. Probiotika

Probiotiske kosttilskudd er bevist av forskning for å forbedre mental outlook, som er på grunn av sammenhengen mellom tarmen og hjernen. Probiotika fremme opptaket av ernæring og bistand i glykemisk kontroll, som hindrer pigger og dråper i blodsukkernivået. Forskningen viser også at det er sterke kommunikasjonslinjer mellom hjernen og tarmen som kan påvirke vår stemninger og hjernens kjemi.

12. adaptogen Urter

Adaptogen urter er en type av medisinsk plante som påvirker nervesystemet for å redusere stress, ved å virke på kroppens kortisolnivå. To kjente adaptogens inkluderer Ashwagandha og Rhodiola. Ashwagandha virker ved å redusere angst og depresjon og bekjemper hormonell ubalanse og stress. Rhodiola øker sensitiviteten av nerveceller for å nevrotransmittere, dopamin og serotonin.

13. folinsyre

Folat er et viktig B-vitamin finnes i bønner, frukt, grønne bladgrønnsaker, og befestet korn. Folinsyre er vanlig, på grunn av dårlig dietter og bruken av visse medisiner, som for eksempel orale prevensjonsmidler og aspirin. Det er funnet at personer med depresjon som også har folatmangel ikke svarer godt til antidepressiva. Derfor er det viktig å konsumere folat-rike matvarer.

Depresjon kan styres gjennom en kombinasjon av endring i livsstil valg, som god trening, kosthold og hvile vaner, og ta i bruk nye måter å tenke og gjøre ting. De med alvorlig depresjon må fortsette medisiner som anvist av legen sin og be sin mening før du bruker naturmidler.