Hvordan at slippe og forhindre fedtet hud

Fedtet hud er resultatet af overdreven produktion af talg fra talgkirtlerne, som er placeret under din hud overflade. Sebum hjælper med at beskytte din hud og holder den fugtig, men for meget af det kan føre til fedtet hud, hvilket yderligere kan føre til tilstoppede porer, acne, og hudorme.

Hvis du har fedtet hud, vi ved, du skal have prøvet en masse produkter til at bekæmpe det, men det er ikke let at slippe af med fedtet hud. Fedtet hud er tyk, ru, og fedtet i udseende, og sandheden er, at det er svært at styre. Men vi har fået nogle løsninger, som du kan prøve at kæmpe fedtet hud.

Hjem retsmidler mod fedtet hud

Prøv hjem retsmidler nedenstående for at slippe af fedtet hud.

1. Honning

Anvendelse rå honning i ansigtet kan hjælpe med fedtet hud. Honning har antibakterielle og antiseptiske egenskaber, der kan komme fedtet og akne hud. Som honning er et fugtighedsbevarende middel, kan det holde din hud fugtig, men plejer at gøre det fedtet. Spred et tyndt lag af rå honning på dit ansigt og lad det tørre i ca 10 minutter. Senere skyl med varmt vand.

2. Havregryn

Ved hjælp af jorden havregryn på dit ansigt kan hjælpe med at absorbere overskydende olie og kan lindre betændte hud. Du kan blande havregryn med yoghurt, honning, eller mosede frugter som bananer, æbler eller papaya. Du kan endda bruge en pasta af jorden havregryn og vand på dit ansigt for at slippe af med fedtet hud. Bland 1 spiseskefuld af jorden havregryn med varmt vand til dannelse af en pasta. Du kan tilføje honning til det, hvis du kan lide. Påfør blandingen på dit ansigt og lad det sidde i 10-15 minutter. Senere skyl med varmt vand og dup tør.

3. æggehvider og Citroner

Æggehvider og citroner kan hjælpe stramme hudens porer. Citron kan endda hjælpe absorbere olie fra dit ansigt. Bland en æggehvide og en teskefuld friskpresset citronsaft i en skål og anvende det på dit ansigt. Når det tørrer, fjerne det. Så vaske dit ansigt med varmt vand og dup tør.

4. Mandler

Hakkede mandler kan exfoliate din hud og absorbere den overskydende olie. Du kan lave en mandel ansigtsmaske ved at blande 3 tsk fint formalede rå mandler med 2 spsk honning. Anvende denne blanding på dit ansigt i cirkulære bevægelser og lad masken på i 10-15 minutter. Skyl med varmt vand og dup tør.

5. Aloe Vera

Aloe vera kan hjælpe med at helbrede skællende hud forårsaget af olie patches. Dog kan aloe vera forårsage en allergisk reaktion, hvis du har følsom hud. Hvis du aldrig har brugt aloe vera før, teste det på din underarm. Hvis du ikke mærke nogen allergisk reaktion inden for en dag eller to, kan du bruge aloe vera. Bare anvende et tyndt lag på dit ansigt før de går i seng og vaske dit ansigt næste morgen.

6. Tomater

Tomater indeholder salicylsyre, som kan hjælpe med at absorbere overskydende olie og rense porerne. For at gøre en tomat maske bland en teskefuld sukker med papirmasse af en tomat. Påfør i på dit ansigt i cirkulære bevægelser og lad masken i 5 minutter. Skyl med varmt vand og dup tør.

7. Agurk

Agurk indeholder 90% vand. Det kan hydrat og fugter huden uden at gøre det fedtet. Det har også naturlige astringerende egenskaber, der hjælper med at fjerne snavs og døde hud. Du kan gnide et par skiver agurk på dit ansigt før de går i seng. Næste morgen, vaske dit ansigt med varmt vand.

8. æble cider eddike

Apple cider eddike kan også hjælpe med fedtet hud. Økologisk æble cider eddike indeholder enzymer og essentielle bakterier, der er gavnlig for huden. Du bør dog altid bruge fortyndet æble cider eddike til dit hår og hud. Bland en spiseskefuld æble cider eddike i en kop vand og drikke hver dag inden jeg går i seng.

Nogle andre tips til at tage sig af din fedtet hud

Hvis du har fedtet hud, skal du være ekstra forsigtig, når du vælger produkter til dit ansigt. Læs tips nedenfor for at vælge de rigtige produkter til din hud. Også finde ud af, hvordan du kan tage sig af din fedtet hud.

Sådan forhindrer fedtet hud

Hormonelle forandringer, dårlig hudpleje, usund livsstil, stress og klimaforandringer kan resultere i fedtet hud. Du kan også bebrejde dine gener, hvis du har fedtet hud. De hjem retsmidler, der er nævnt ovenfor, kan hjælpe dig med at slippe af med fedtet hud. Men forhindrer det i første omgang ville være en bedre løsning.

For at styre olieproduktionen, undgå at spise usunde fødevarer såsom stegt mad, fødevarer med højt indhold af sukker og forarbejdede fødevarer. Også følge en ordentlig hudpleje rutine. Brug vandbaserede produkter og makeup til fedtet hud. Check ingredienserne i produkterne og vælge noncomedogenic dem, da disse produkter er mindre tilbøjelige til at tilstoppe porerne. Undgå at røre dit ansigt, da det kan overføre urenheder på dit ansigt, hvilket kan føre til acne. Også drikker mindst 3 liter vand hver dag, som at drikke masser af vand kan hjælpe med at fjerne giftstoffer fra din krop.

Ved at følge hjem retsmidler og makeup og skønhed tips nævnt her, kan du slippe af med fedtet hud. Forstå årsagerne til din fedtet hud og følge forslagene gives her for at forhindre dem.