Hvordan at rengøre din tunge ordentligt og nemt

Tungen har den mest mængden af ​​bakterier i forhold til de andre dele af din mund. Men de fleste mennesker ikke tager sig tid til at rense deres tunge. Rengøring din tunge vil hjælpe dig med at undgå huller i tænderne, dårlig ånde, og meget mere.

Hvorfor er det vigtigt at rense din tunge Regelmæssigt?

Over tid, døde celler, bakterier, og snavs kan bygge op på din tunge og forårsage dårlig ånde. At holde tungen ren er vigtig, da det:

1. Forbedrer udseendet af din Tongue

Når der er en ophobning af overskydende snavs, kan din tunge begynder at have et hvidt udseende. Når du renser det dagligt, kan denne belægning fjernes.

2. Forbedrer din smag

Rengøring din tunge kan forbedre din sans for smag. Din tunge vil være i stand til at skelne mellem forskellige fornemmelser bedre.

3. Fjerner Bakterier

Rengøring din tunge hver dag reducerer mutans streptokokker og lactobacilli bakterier, som er kendt for at forårsage huller i tænderne og dårlig ånde.

4. Reducerer dårlig ånde

Effektiv tongue-skrabning kan fjerne lugt-forårsager bakterier.

5. Forbedrer Samlet Sundhed

Fjernelse bakterier kan hjælpe med at forhindre tandkødssygdomme, hulrum og andre tilstande i munden.

Hvad har du brug for at rense din tunge?

Der er mange forskellige typer af værktøjer til at vælge imellem at rense din tunge. Den mest almindelige værktøj mennesker bruger er tongue-skrabere. Mange bruger også tunge pensler selvom de er forholdsvis nye. Tongue rengøringsmidler er redskaber, der har små højderygge og denne hjælp til at trække det på tværs af din tunge. Skraber-børste kombinationer er også tilgængelige. Ved hjælp af dette værktøj, du skrabe mens du børster. Tungen børstning og skrabning er lige effektive til at forebygge risikoen for plak. Efter rengøring, kan du skylle munden med mundskyl.

Hvordan kan du rense din tunge den rigtige måde?

Tunge rengøring er meget nemt, når du gør det på den rigtige måde.

1. Rengøring Tongue med en børste

 • Efter børstning ordentligt, vende din opmærksomhed på din tunge. Du kan blot bruge børster af tandbørsten til at rense din tunge.
 • Du kan også bruge tandbørster, der har tungerensere på den nedre overflade.
 • Den bakterie og lugt-opbygning kan fjernes ved at duppe din tandbørste og omhyggeligt børstning tungen på toppen.
 • Start fra rengøring på bagsiden af ​​din tunge og arbejde frem mod begyndelsen af ​​munden.
 • Børste det øverste område af helt tungen på blødt tryk og afslutte processen off ved skylning med nogle mundskyl eller vand.

2. Rengøring af Tongue med en skraber

 • Efter børstning, stikke tungen ud. Placer afrundede ende af skraberen forsigtigt på bagsiden af ​​tungen.
 • Hvis du finder gagging at være et problem, så kan du begynde i midten af ​​tungen.
 • Start fra bagsiden efterhånden som man vænner sig til denne vane.
 • Placer skraberen forsigtigt på tungen og træk den langsomt fremad i retning mod spidsen af ​​tungen. Altid gå fra bagsiden til spidsen, og aldrig gøre det den anden vej rundt.
 • Efter skrabning, bruge et væv eller en vaskeklud for at fjerne snavs opsamlet på skraberen.
 • Gentag denne proces, indtil hele tungen overflade skrabes. Normalt, skrabning en eller to gange i et område er tilstrækkelig.
 • Vask renere med nogle sæbe og vand, tør, og opbevar det i et rent område.

Naturlige midler til at rengøre og desinficere din tunge

Her er, hvordan du kan rense din tunge naturligt. Disse hjem retsmidler til at rense din tunge er meget enkel:

1. Hvidløg

Vi ved, hvidløg er årsagen til dårlig ånde og tænke, at de ikke rense munden. Uanset disse tidligere overbevisninger, hvidløg, når spises rå, kan bekæmpe og ødelægge de bakterier på tungen, og dermed holde den ren.

2. Salt

En anden god måde at rense din tunge er ved hjælp af salt. Slibende partikler af salt vil bidrage til at fjerne døde celler og dårlige bakterier på tungen. Alt du skal gøre er at sætte lidt salt på tungen og børste det forsigtigt rundt med hjælp af din tandbørste i et minut eller to.

3. Gurkemeje

Gurkemeje er ikke kun noget, vi bruger som et krydderi, men det kan også gøre en fantastisk erstatning for antiseptiske stoffer, som du kan bruge til din mund. Kombiner nogle citronsaft og gurkemeje indtil konsistensen er meget dejagtig. Put denne gurkemeje pasta på tungen i ca. 2 minutter og derefter skylle munden ordentligt med nogle lunkent vand.

4. Aloe Vera

Aloe vera er kendt for sine anti-inflammatoriske og helende egenskaber. Du kan sætte 1 spsk af denne saft i munden til at dræbe bakterier og bakterier på tungen eller tandkødet. Hvislen saften i et par minutter og vask din mund. Ved hjælp af varmt vand, skyl munden.

5. Urter

Nogle urter som mynte, kamille, og salvie er kendt for deres unikke medicinske egenskaber. Tag 1 spsk af kamille, 1 tsk af salvie, og 1 tsk af mynte. Tilføj en lille mængde af egetræ bark til denne blanding af urter og fyld den med omkring 4 kopper meget varmt vand. Hold dette vand til side og vente på at afkøle og derefter stamme vandet. Derefter sætte en spiseskefuld salt i vandet. Alt du skal gøre nu, er hvislen dette vand i munden to gange om dagen, lige efter du er færdig tandbørstning.

Bortset fra disse fremgangsmåder, rengøring tungen med hydrogenperoxid og bagepulver kan også gøres.

Ofte stillede spørgsmål

Her er nogle ting om tungen-rengøring, som du bør kende.

1. Hvor mange gange skal jeg rengøre min tunge?

Rengøring din tunge skal gøres hver dag, så du hele tiden kan bevare din mundhygiejne. Bakterier hober sig op i munden hurtigt efter børstning, så regelmæssig børstning og brug af tandtråd er et meget vigtigt skridt til at bekæmpe off mundtlige sundhedsspørgsmål.

2. Er Tongue Skrabning Safe?

En af de største bekymringer er gagging når skrabe tungen. For at undgå dette, kan du skrabe fra midten af ​​tungen. Du kunne også uheld skære tungen med skraberen. For at undgå skader, skal du sørge for skraberen har ingen ujævne kanter, og sørg for skraberen er sikkert at bruge.

3. Er det bedre at børste eller Skrab Tongue?

Med en skraber er bedre end en børste da pensler er mere tilbøjelige til at forårsage gagging. Skrabere også give dig mulighed for at begynde at rense fra bagsiden af ​​tungen uden at røre den følsomme gane.

4. Hvad gør man hvis jeg kommer til skade, mens Rengøring min tunge?

Hvis du føler ubehag eller skade dig selv, så hold ud skrabe for en dag eller to og derefter prøve en blidere tilgang.

Tunge rengøring er en meget simpel proces. Når du er opmærksom på din mundhygiejne, er antallet af bakterier i munden reduceret. Det er vigtigt, at du rengør din tunge og tænder hver dag. Du bør også se en tandlæge for regelmæssig rengøring og eftersyn.