Hvordan å kontrollere sinne og gjøre deg rolig

Det er så mange ting som kan utløse sinne og vi alle kan få opprørt og sint over forskjellige ting. Sinne er en normal følelse og det er greit å uttrykke det en gang i blant. Men hvis du har observert at du får sint over trivielle saker eller for ingen grunn i det hele tatt, så du trenger hjelp. Det er viktig å kontrollere denne følelser i tid før det manifesterer i noen medisinsk tilstand.

Hvorfor du bør kontrollere sinne

Der noen mennesker ikke kan stille ut sine sinne andre kan bli ekstremt voldelig og vise intense følelser. Men uansett hvordan du reagerer, er det viktig å bli kvitt denne følelsen på grunn av følgende årsaker:

  • Å bli sint på en jevnlig basis kan ta en toll på helsen din, og det kan også føre til helseproblemer. Du kan oppleve fordøyelsen problem, søvnløshet, hodepine, depresjon og andre slike saker.
  • Overvinne sinne er viktig fordi det kan ødelegge eller anstrenge dine relasjoner. Sinne kan gjøre deg gjøre irrasjonelle ting, sier sårende ord, eller gjøre andre slike ting som påvirker ditt forhold til den andre personen. Når folk er sinte, de kan si ting til noen som kan rokke dem, og det kan påvirke deres forhold. Derfor er det viktig å kontrollere sinne og tenke to ganger før du snakker når du er opprørt eller sint.
  • Sinne kan gjøre at du mister fokus, noe som kan påvirke arbeidet ditt.
  • Aldring er en naturlig prosess, men å være sint mesteparten av tiden kan ta bort år fra ansiktet ditt og gjøre at du ser eldre ut enn alderen din. Glad og munter utseende som gjør en person ser yngre og en rynke i ansiktet gjør at du ser mer enn din alder.
  • Sinne kan ta en toll på bildet ditt også. Hvis du ikke gi slipp på din vane, kan du bli merket som sint fugl av dine kolleger, venner eller til og med våre familiemedlemmer.

Sinne kan ha fysiologiske, emosjonelle, sosiale og fysiske effekter på deg. Derfor er det viktig å temme temperamentet til rett tid. I neste avsnitt skal vi diskutere noen effektive tips om hvordan man skal håndtere denne følelsen på en best mulig måte.

Tips for å kontrollere sinne

Nedenfor er noen effektive anger management tips som du kan prøve hvis du får sint over trivielle problemer.

1. Vis din Anger

Hvis det er noe som gjør deg sint, bør du uttrykke det fordi tapping opp dine følelser kan skade helsen din. Det er veldig vanlig å bli opprørt eller sint over noe, men hva er mer viktig er å channelize disse følelsene på en positiv måte. Dette kan hjelpe deg til å føle seg bedre og ikke skylde på andre for dine følelser.

2. svette det ut

En av de beste måtene å kontrollere sinne er ved å trene. Indulging i noen fysisk aktivitet er en av de mest effektive måtene å lufte ut negative følelser fra systemet. Når du blir opprørt over noe, prøve noen tøyningsøvelser, praksis yoga, eller løpe.

3. Tenk før du snakker

Sårende ord kan gjøre mer skade på en person enn noen form for fysisk skade. Derfor, uansett hvor gal eller sint du er, må du samle tankene og tenke før du uttaler noe dårlig. Dette kan hjelpe deg å kontrollere sinne og ikke miste det ut på noen.

4. Antall Till 10

Hvis noe eller noen har opprørt deg, ingen tvil, vil du bli sint. Bu dette utbrudd av sinne varer vanligvis opptil to sekunder bare. Hvis du ikke ønsker å vise sinne, telle til 10 år kan det faktisk sette til side sinne, og kan hjelpe deg å tenke sanely og gjøre ting rasjonelt. Dette er en flott måte å ikke gjøre ting i varmen for øyeblikket. Du kan lære denne vanen til barna i tillegg til å hjelpe dem å kontrollere sitt sinne.

5. Pust

Når du er sint dine hjerterytme øker. Men hvis du kontrollere pusten eller få det tilbake til normale nivåer, vil du være i stand til å håndtere sinne også. Dype pusteøvelser er stor for å roe ned, fordi de kan hjelpe deg med å få pusten tilbake til normale nivåer. Med fokus på pust også hjelper på channel energi, som igjen kan hjelpe deg å slappe av.

6. Tilbring litt tid alene

Noen ganger er livet blir så stressende at vår frustrasjon blir til sinne. Men hvis du tar ut noen rolige stunder til å være på egen hånd eller å slappe av, kan det hjelpe deg mye i å håndtere dine sinne problemer og stress. Ta ut litt tid, tenke over hva du trenger å gjøre da planlegge den ut deretter. Her tar en pause betyr å ta litt tid av situasjonen og tenke hva du kan gjøre med det. Gå bort fra situasjonen og tenke eller funderer over det kan hjelpe deg å få perspektiv og forholde seg til hva som kan være å sette deg av tidligere.

7. Finn en løsning

Mesteparten av ganger sinne kan føre til en mangel på en sannsynlig løsning. Derfor, den beste måten å la gå av dette uttrykket er ved å etablere mulige løsninger på problemene som kan beskjæring opp sinne i første omgang. Hvis en rotete rom er det som får deg til å gå gale, rydde rommet ditt eller få noen til å gjøre det for deg.

8. Slipp Grudge

Når noen sårer deg eller har gjort feil til deg, ingen tvil om du vil bli sint. Sjansen er at du ikke vil snakke med den personen. Men hvis du tror sanely, vil du innse at ikke snakke med den personen kanskje ikke gjør deg lykkelig. Du vil bli opprørt. Så la gå av nag eller noen uvilje fordi disse følelsene gjør ingen skade på den personen du er sint heller påvirker deg. Derfor er den beste tingen å gjøre å tilgi og glemme.

9. Ikke klandre andre

Nesten alle av oss har en tendens til å kritisere eller klandre andre for våre egne feil og rette vårt sinne mot dem. Men dette betyr ikke løse problemet, heller det forverrer det. Så, lære å godta ulemper og mangler. Slutte å være sint eller kjefter på andre for egne feil. Være på egen hånd for litt tid og se etter løsninger.

10. Prøv avslapping metoder

Alle føler rolig eller avslappede gjøre visse aktiviteter. Finn ut hva som gjør deg glad og når sinne slår deg, prøv og investere din tid på å gjøre din favoritt aktivitet.

11. Snakk om Anger

Det er greit hvis du blir sint. Du trenger ikke å føle deg skyldig om det. Det er en normal menneskelige følelser som noen ganger kan komme ut av kontroll. For å kontrollere dette uttrykket, er det viktig å akseptere det første. Godta sinne og i stedet for roping på noen, være stille et øyeblikk og dele dine følelser med dine kjære.

12. Sleep

Få god søvn gjennom natten og resten i løpet av dagen hvis det er mulig. Noen ganger mangel på søvn og hvile kan gjøre dine følelser floke, som også kan føre til sinne problemer. Å få nok søvn er en av de ideelle måter å håndtere sinne i svangerskapet.