Hvilke matvarer bør spises og unngått for pasienter med høyt blodtrykk

Blodtrykket forandrer som du gjør ulike typer fysisk aktivitet. Det normale område for blodtrykket er mellom 120/80 mmHg til 139/89 mmHg, og noe mer enn dette området vil falle inn under kategorien av høyt blodtrykk. Hvis blodtrykket holder seg på høyere side mesteparten av tiden, betyr dette at personen lider av høyt blodtrykk eller hypertensjon.

Høyt blodtrykk er en årsak til mange helse komplikasjoner så som slag, nyresykdommer, og andre livstruende tilstander. Derfor, hvis du utvikle denne tilstanden, er det viktig at du tar forholdsregler for å holde den under kontroll. Det er noen Dos og ikke at du bør følge om din diett. Følgende innlegg diskuterer matvarer som du bør unngå og inkludere i kostholdet ditt for å kontrollere blodtrykket.

Foods å unngå i høyt blodtrykk

Vi krever mat til å gi oss ernæring; men kan noen ganger enkelte matvarer gjør oss mer skade enn godt. Dette kan skje spesielt når du lider av en medisinsk tilstand som kan gjøre noen matvarer ut av banen for deg. Hypertensjon eller høyt blodtrykk er en lignende type tilstand som krever at du overvåke inntak av visse matvarer. Her er noen matvarer for å unngå hypertensjon:

1. Lunsj Eller bearbeidet kjøtt

Behandlet eller pakket kjøtt tilgjengelig på ditt lokale butikker er en komplett no-no. Disse bearbeidet kjøtt er lastet med store mengder natrium, og mer mengder natrium er skadelig for blodtrykket. Unngå alle typer pakket kjøtt elementer.

2. Frozen Food Items

Hvis du har vært stable opp kjøleskapet med alle slags frosne klar til å spise måltider, er det på høy tid at du legger en sjekk til denne vanen. Den frosne matvarer som pizza, kylling retter, pasta etc. er ikke bare lastet med skadelige konserveringsmidler, men disse elementene er også fylt med natrium, noe som er skadelig for blodtrykket.

3. hermetisk mat

Er du en av dem, som smakstilsetning hermetiske erter, bønner eller andre slike hermetikk på grunn av tidspress eller andre grunner. Vel, disse produktene er høy i salt, og hvis du ønsker å se blodtrykket innenfor sunnere rekkevidde, så du må sette en stopper for denne vanen.

4. Alkohol

Moderate mengder alkohol kan være egnet for hjertet. Men det er overdreven bruk av alkohol forferdelig for helsen. Dette er fordi økte mengder alkohol i kroppen fører til vektøkning og dehydrering. Begge disse forholdene kan øke blodtrykket.

5. Bacon

Hvis du har bacon hver dag i frokosten eller du like denne kjøtt glede på regelmessig basis, være klar til å møte brunt. Dette er fordi bacon er ikke bare høy i fett, men det inneholder også relativt høye mengder av natrium i den. Så neste gang du sluke ned et stykke bacon, ha dette i tankene.

6. smelteost

Glad i å ha boller, brød eller pasta lastet med meieri glede. Vel, inneholder ost også en stor mengde salt og dermed er det best å unngå det. Men hvis du ønsker å spise ost, velger de med ingen salt og også overvåke inntaket.

7. kinesiske delikatesser

Det kan være svært få mennesker i verden som kanskje ikke er funnet i kinesisk mat. Men hvis du er en pasient med høyt blodtrykk problemet, må du begrense inntaket av kinesisk mat. Selv når du bestiller kinesiske retter sørg for at du velger dampet eller kokte de i stedet for dypt stekt eller de sauteed i for mange sauser.

8. koffeinholdige drikker

Koffeinholdige drikker som kaffe og te er skadelig fordi de føre til en rask økning i blodtrykket. De overskytende mengder av disse drikker kan utløse binyrene som frigjør adrenalin stoffer og overskytende mengder av kortisol, som i sin tur øker blodtrykket.

9. Klar til servering Supper

For å dempe det odde timesultfølelse, er en av de enkleste måtene å velge for klar til å spise supper. Disse klar til å spise supper er ikke bare deilig, men de kan bli gjort i løpet av kort tid. Men disse supper inneholder store mengder salt og natrium, noe som er farlig for man hvis man har hypertensjon. Når kjøpe disse supper, se etter suppen etikett med mindre salt og mindre natrium.

10. Pickles

Din daglige regelmessige måltider blir mer interessant med pickles. Imidlertid bør høyt blodtrykk pasienter holde i sjakk pickles fordi pickles er lastet med salt. Du kan vaske pickle under rennende vann for å bli kvitt de ekstra salt hvis du ønsker å nyte det en gang i blant.

Foods å inkludere i kostholdet ditt for å kontrollere høyt blodtrykk

Der du trenger å gjøre noen kompromisser om visse matvarer når du lider av høyt blodtrykk, det er andre matvarer som du bør inkludere i kosten for å hjelpe deg å kontrollere blodtrykket. Følgende er noen matvarer for høyt blodtrykk pasienter eller noen matvarer for hypertensjon som du kan inkludere i ditt vanlige kosthold:

1. Bananer

Banan er et rart mat som hjelper i å håndtere blodtrykket i kroppen. Denne frukten er høy i kalium og har vist seg å regulere hypertensjon. Dessuten er kalium effektiv i å minimere virkningene av natrium. Men hvis du lider av noen typer nyre plager, bør du utvise forsiktighet ved inntak av kalium-rik mat.

2. bær

Bær også bidra til å redusere høyt blodtrykk. Dette skjer på grunn av tilstedeværelsen av flavonoider, en naturlig forbindelse som er nyttig for å hindre høyt blodtrykk og senking av blodsukkernivået.

3. grønne bladgrønnsaker

Grønne bladgrønnsaker som spinat, grønnkål, romanosalat, bladbete etc. er høy i kalium. Kalium er effektiv i å bli kvitt overskudd av natrium fra kroppen gjennom urinen. Men sørg for at du velger de ferske grønnsaker fordi hermetisert de har tilsatt salt og høye nivåer av natrium i dem.

4. Rødbeter

Det levende dyp rød farge grønnsak er en rik kilde til nitrogenoksid. Denne forbindelse bidrar til å senke blodtrykket ved å utvide blodkar. Rødbeter kan være hadde i rå, kokt, dampet eller wokede form. Håndtere dette rot grønnsak med forsiktighet fordi det kan sette flekker på klær og hender.

5. Havregryn

Havregryn er et ideelt alternativ hvis du er ute etter en matvare som kan bidra til å administrere hypertensjon. Havre er lav i natrium, lite fett, og de er, men en høy kilde til fiber, noe som gjør dem til et ideelt oppskrift i bekjempelsen av blodtrykk problemer. Havregryn kan være hadde i frokosten.

6. Hvitløk

Hvis du blir diagnostisert med hypertensjon, ville en av de første tiltak vedrørende mat gitt til deg være hvitløk. Denne stikkende luktende rotfrukter er høy i nitrogenoksid. Og nitrogenoksid bidrar i vasodilatasjon, noe som betyr at det hjelper på å utvide blodårene dine. Hvitløk er en allsidig urt, og kan brukes i mange former.

7. Pomegranates

Denne røde frukter består av perle frø, som også er gunstig i kampen hypertensjon. Ifølge en av studiene ble det vist at inntak av et glass granateplejuice hver dag i opptil en måned hjulpet i å senke blodtrykket. Denne frukten kan være hadde i form av frukt, juice eller det kan også legges i salater eller smoothies.

8. Mørk sjokolade

Hvis du er en mørk sjokolade fan, så denne nyheten kan komme som en hyggelig overraskelse at å spise mørk sjokolade kan hjelpe deg å håndtere høyt blodtrykk problem. Dette faktum har også blitt påvist i en fersk undersøkelse at inntak av mørk sjokolade på en jevnlig basis bekjemper hypertensjon.

9. Fiske

Spise fisk som laks, makrell og andre slike fisk som er en god kilde til magre proteiner. Fisk være en god kilde av omega-3-fettsyrer ikke bare hjelper i å senke triglyserider, men det er også nyttig for å redusere inflammasjon. Fisk, slik som ørret er rikt på vitamin D, som også er nyttig til å senke hypertensjon.

10. Kiwis

Kiwi er lastet med vitamin C, et vitamin som i betydelig grad kan bidra til å bedre blodtrykket. Ifølge en studie, folk som spiste ca tre kiwi om dagen observerte en merkbar reduksjon i blodtrykket ved utgangen av åtte uker. Du kan spise frukt eller legge inn dine fruktsalater, rister eller smoothies.

Hvis du har blitt diagnostisert med høyt blodtrykk, er det viktig at du gjør endringer i livsstil og vedta en sunn livsstil som kan hjelpe deg til å administrere tilstanden bedre. Eksklusiv og med visse matvarer fra kosten kan gå en lang vei i å håndtere situasjonen. Sjekk med din helsepersonell når du ønsker å gjøre en betydelig livsstil eller kosttilskudd endringer.