Hvilke fødevarer skal spises og undgås til patienter med forhøjet blodtryk

Din blodtryk holder skiftende som du gør forskellige former for fysisk aktivitet. Det normale område af blodtryk er mellem 120/80 mmHg til 139/89 mmHg, og noget mere end dette interval vil falde ind under kategorien af ​​forhøjet blodtryk. Hvis blodtrykket forbliver på højere side meste af tiden, betyder personen lider af forhøjet blodtryk eller forhøjet blodtryk.

Højt blodtryk er en årsag til mange sundhedsmæssige komplikationer såsom slagtilfælde, nyrelidelser og andre livstruende sygdomme. Derfor, hvis du udvikler denne tilstand, er det afgørende, at du træffe foranstaltninger til at holde det under kontrol. Der er nogle Dos og ikke, at du bør følge vedrørende din kost. Følgende indlæg diskuterer de fødevarer, du bør undgå, og medtage i din kost til at kontrollere dit blodtryk.

Foods skal undgås i højt blodtryk

Vi kræver mad for at give os næring; kan dog til tider visse fødevarer gøre os mere skade end gavn. Dette kan ske, især når du lider af en medicinsk tilstand, der kan lave nogle fødevarer out of bounds for dig. Hypertension eller højt blodtryk er en lignende form for tilstand, der kræver, at du overvåge indtagelsen af ​​visse fødevarer. Her er nogle fødevarer for at undgå hypertension:

1. Pakket Eller forarbejdet kød

Forarbejdede eller pakket kød fås hos din lokale butikker er en komplet no-no. Disse forarbejdet kød er fyldt med store mængder af natrium, og flere mængder af natrium er skadelige for dit blodtryk. Undgå alle former for emballerede kød poster.

2. Frosne Food Items

Hvis du har været stabling op dit køleskab med alle slags frosne klar til at spise måltider, er det på høje tid, at du sætter en check til denne vane. De frosne fødevarer såsom pizzaer, kylling retter, pasta osv er ikke kun fyldt med skadelige konserveringsmidler, men disse elementer er også fyldt med natrium, hvilket er skadeligt for dit blodtryk.

3. konserves

Er du en af ​​dem, der relish dåse ærter, bønner eller andre sådanne konserves grund af tidspres eller andre årsager. Nå, disse produkter er høj i salt, og hvis du ønsker at se dit blodtryk inden for det sundere rækkevidde, så skal du sætte en stopper for denne vane.

4. Alkohol

Moderate mængder af alkohol kan betragtes som egnet til dit hjerte. Men overdreven brug af alkohol er forfærdeligt for dit helbred. Dette skyldes, at øgede mængder af alkohol i kroppen fører til vægtøgning og dehydrering. Begge disse forhold kan øge blodtrykket.

5. Bacon

Hvis du har bacon hver dag i din morgenmad eller du nyde dette kød glæde på en regelmæssig basis, være klar til at stå over for hovedparten. Dette skyldes, at bacon er ikke kun højt indhold af fedt, men det indeholder også relativt store mængder af natrium i det. Så næste gang du sluge ned et stykke bacon, holde dette i tankerne.

6. Forarbejdet ost

Glad for at have dine boller, brød eller pasta fyldt med denne glæde mejeri. Nå, ost indeholder også en høj mængde salt, og det er derfor bedst at undgå det. Men hvis du ønsker at spise ost, vælge dem uden salt og også overvåge dit indtag.

7. kinesiske delikatesser

Der kan være meget få mennesker i verden, der ikke kan findes i kinesisk mad. Men hvis du er en patient med et højt blodtryk problem, skal du sørge for at begrænse indtagelsen af ​​kinesisk mad. Selv når du bestiller kinesiske retter du sørge for at vælge dampede eller kogte dem i stedet for friturestegt eller dem, sauteed i alt for mange saucer.

8. koffeinholdige drikkevarer

Koffeinholdige drikke som kaffe og te er skadeligt, fordi de forårsager en hurtig stigning i blodtrykket. De overskydende mængder af disse drikkevarer kan udløse binyrerne, der frigiver adrenalin stoffer og overskydende mængder af cortisol, som igen øger blodtrykket.

9. Klar til at spise skaldyr

For at dæmme op for, at ulige timeløn sult veer, en af ​​de nemmeste måder er ved at vælge klar til at spise supper. Disse klar til at spise supper er ikke kun lækker, men de kan gøres inden for ingen tid. Men disse supper indeholder store mængder af salt og natrium, der er farligt for dig, hvis du har forhøjet blodtryk. Når du køber disse supper, kigge efter suppen etiket med mindre salt og mindre natrium.

10. Pickles

Din daglige regelmæssige måltider bliver mere interessant med pickles. Dog bør patienter højt blodtryk holde pickles i skak fordi pickles er fyldt med salt. Du kan vaske lage under rindende vand for at slippe af med den ekstra salt, hvis du ønsker at nyde det en gang imellem.

Foods at inkludere i din kost til at kontrollere højt blodtryk

Hvor du skal foretage nogle kompromiser vedrørende visse fødevarer, når du lider af forhøjet blodtryk, er der andre fødevarer, som du skal medtage i din kost for at hjælpe dig med at kontrollere dit blodtryk. Følgende er nogle fødevarer for højt blodtryk patienter eller nogle fødevarer mod forhøjet blodtryk, som du kan medtage i din almindelige kost:

1. Bananer

Banana er et vidunder mad, der hjælper med at styre blodtrykket niveauer i kroppen. Denne frugt er høj i kalium og har vist sig at regulere hypertension. Også, kalium er effektiv til minimering af virkningerne af natrium. Men hvis du lider af nogen former for nyre lidelser, bør du udvise forsigtighed, mens forbrugende kalium-rige fødevarer.

2. bær

Bær også hjælpe med at reducere forhøjet blodtryk. Dette sker på grund af tilstedeværelsen af ​​flavonoider, en naturlig forbindelse, der er gavnlig til forebyggelse af hypertension og sænke blodsukkeret.

3. grønne bladgrøntsager

Grønne bladgrøntsager som spinat, grønkål, romaine salat, Swiss chard osv er høj i kalium. Kalium er effektiv i at komme af med overskydende natrium fra kroppen gennem urinen. Men sørg for at vælge de friske grøntsager, fordi de dåse dem har tilsat salt og høje niveauer af natrium i dem.

4. Rødbeder

Dette levende dyb rød farve grøntsag er en rig kilde til nitrogenoxid. Denne forbindelse hjælper med at sænke blodtrykket ved at udvide blodkarrene. Rødbeder kan havde i rå, kogte, dampet eller stir-fried formular. Håndtag denne rodfrugt med forsigtighed, da det kan plette dit tøj og hænder.

5. Havregryn

Havregryn er en ideel mulighed, hvis du er på udkig efter en fødevare, der kan hjælpe med at styre din hypertension. Havre er lavt natriumindhold, lav i fedtstoffer og men de er en høj kilde til fiber, hvilket gør dem til et ideelt opskrift i bekæmpelsen blodtryk spørgsmål. Havregryn kan havde i din morgenmad.

6. Hvidløg

Hvis du får diagnosticeret med hypertension, vil en af ​​de første afhjælpende foranstaltninger vedrørende fødevarer givet til dig være hvidløg. Denne bidende ildelugtende rodgrøntsag er høj i nitrogenoxid. Og nitrogenoxid hjælper med vasodilatation, hvilket betyder, at det hjælper med at udvide dine arterier. Hvidløg er en alsidig krydderurt og kan bruges i mange former.

7. Granatæbler

Denne røde frugter består af perlemorsfarvet frø, som også gavnlig i kæmper hypertension. Ifølge en af ​​de undersøgelser, blev det bevist, at indtagelse af et glas granatæble juice hver dag i op til en måned hjulpet til at sænke blodtrykket. Denne frugt kan havde i form af frugt, juice eller det kan også tilføjes i dine salater eller smoothies.

8. Mørk Chokolade

Hvis du er en mørk chokolade fan, så er denne nyhed kan komme som en behagelig overraskelse, at spise mørk chokolade kan hjælpe dig med at håndtere din højt blodtryk problem. Dette faktum er også blevet bevist i en nylig undersøgelse, at indtagelse af mørk chokolade på en regelmæssig basis bekæmper hypertension.

9. fisk

Spise fisk som laks, makrel og andre sådanne fisk, der er en god kilde til magert protein. Fisk være en god kilde til omega 3 fedtsyrer ikke kun hjælper med at sænke triglycerider, men det er også nyttigt til at reducere inflammation. Fisk såsom ørred er rigelige i vitamin D, hvilket også er nyttigt til at sænke forhøjet blodtryk.

10. kiwi

Kiwi er fyldt med vitamin C, et vitamin, som kan hjælpe betydeligt i at forbedre blodtrykket niveauer. Ifølge en undersøgelse, mennesker, der forbruges ca. tre kiwier en dag observeret en mærkbar reduktion i deres blodtryk ved udgangen af ​​otte uger. Du kan spise frugten eller tilføje i dine frugtsalater, ryster eller smoothies.

Hvis du har været diagnosticeret med højt blodtryk, er det vigtigt, at du gør livsstilsændringer og vedtage en sund livsstil, der kan hjælpe dig med at styre din tilstand bedre. Eksklusive og herunder visse fødevarer fra din kost kan gå en lang vej i forbindelse med din situation. Spørg din sundhedspleje praktiserende læge, når du ønsker at gøre en betydelig livsstil eller kostændringer.