Hva er effekten av å forsove for helsen din?

Trykke sengen etter en lang slitsom dag er en av de mest lykksalig følelsene i verden. Det kan være lurt å bruke så mye tid å sove, krøp opp i den varme, koselig seng som det ikke er i morgen. Hvis du forsov en gang i blant kan det ikke være så stor en avtale; men hvis det blir en vane, så kan det påvirke helsen i mer enn én måte. Hvis dette vekker bekymring, foreslår vi at du leser følgende artikkel og forstå hvordan forsove kan påvirke deg.

Hva er den ideelle mengden søvn en person trenger?

Vi trenger alle å sove godt å være hale og solid. Søvn er den beste måten kroppen hviler og Frigjør. Imidlertid kan mer søvn ikke være så bra for en idé. Så, hva er den ideelle mengden søvn som en person trenger? Vel, kan følgende tabell hjelpe deg å få en god idé. Verdiene er nevnt ovenfor tilstand den beregnede mengden av søvn forskjellige aldersgrupper krever. Imidlertid kan sove kravene varierer fra en person til en annen.

Hva er mulige årsaker til forsove?

Forsove er når du sover mer enn kroppen din trenger. Derfor kan en person sover i mer enn 10 til 12 timer i døgnet faller under kategorien hypersomni. Mange årsaker kan føre til forsove. Noen av de vanligste forsove årsakene er som følger.

  • Hvis du lider av depresjon eller angst, kan du sover for lange timer.
  • Hvis du har søvnapné, kan komme ut av sengen virke som en krevende oppgave.
  • Hvis du har skjoldbrusk problemer, kan det resultere i overdreven sove.
  • Hvis du lider av hjertesykdommer, kan det resultere i forsove.
  • Noen ganger ekstrem tretthet kan føre til at du forsov.
  • Hvis du tar visse medisiner, kan det gjøre at du sover mer enn vanlig.

Hvordan er diagnostisering av forsove Done?

Hvis sleeping mønsteret strekker seg opp til seks uker og utover, kan det være en indikasjon på en underliggende medisinsk problem som kan gjøre slike endringer i sove mønster. Det er viktig at du får deg grundig undersøkt for å fastslå den faktiske årsaken til forsove. Legen kan anbefale noen tester, og kan også be deg om å gå inn for en søvn studie. Hvis det ikke er noen åpenbare medisinske problemer forbundet med sleeping, kan legen din foreslå følgende diagnose teknikker:

1. polysomnogram Test

Du vil bli pålagt å bo i klinikken eller sove sentrum, og ulike instrumenter vil overvåke hjertefrekvens, hjerneaktivitet, benbevegelser, øyebevegelser etc.

2. Aihua Sleepiness Scale

Legen kan måle søvnighet på denne skalaen å etablere hvordan søvn kan påvirke din daglige fungering.

3. Flere søvnlatensen tester

I tillegg til eller etter polysomnogram testen, kan legen anbefale flere søvnlatensen tester for å få en mer helhetlig syn på søvnmønsteret og hvordan du lur i løpet av dagen.

4. opprettholde en Dairy

Legen din kan også be deg om å opprettholde en dagbok av sovemønster, er at når du sover når du kommer opp, hvor mange naps på en dag du tar, etc.

Hva er bivirkningene av forsove?

Liker måten kroppen tar næring fra mat, søvn nærer sansene i kroppen vår. Vi føler avslappet og forynget etter å fange opp på noen fredelig søvn. Men sove mer enn det som kreves av kroppen vår kan ikke være bra for oss, og det kan føre til ulike fysiske og psykiske komplikasjoner. Følgende er noen fysiske og mentale forsove risikoer som kan oppstå.

fysiske effekter

Hvis du lurer på hvordan kroppen din kan reagere negativt på for mye shut-eye, vel, her er noen grunner som kan gjøre deg tenke gjennom om du skal slumre bort til ære eller ikke.

1. Det kan øke sjansene for å utvikle diabetes

Halvsover for mer enn 9 timer om dagen kan sette deg på en økt risiko for å utvikle diabetes. Så, hvis du trodde at du sover for et par ekstra timer kanskje ikke så stor en problemfri; vel, kan det være, og det kan føre til diabetes. Dette er fordi det har blitt påvist i en av studiene at folk som sov for 9 eller flere timer om dagen, hadde 50 prosent større sjanse for å få diabetes enn de som sov i mindre timer på daglig basis.

2. Det kan gjøre deg Hefty

Du bruker mat for å gi energi til kroppen din, og kroppen din forbrenner kalorier når du gjør dine grunnleggende oppgaver i løpet av dagen. Men når du tilbringer mesteparten av tiden sover, kan kroppen holde pæling på ekstra kalorier, noe som til slutt ville føre til vektøkning. Ifølge en studie, folk som sov for 9 eller flere timer i døgnet på regelmessig basis var mer sannsynlig å bli overvektige i en periode på seks år enn folk som ikke gjør det.

3. Det kan forårsake hodepine

Hvis du opplever konstant anfall av hodepine, er det en god mengde mulighet for at du kan fråtse i for mye søvn. Dette skjer fordi overdreven søvn påvirker nevrotransmittere i hjernen, som igjen kan føre til problemer som hodepine og smerter.

4. Det kan føre til ryggsmerter

Det kan høres litt ut av sted, men sover for lengre varigheter kan føre til ryggsmerter og smerter. Dette er fordi kroppen din ikke er laget for å være i en fastsettelse stilling i lang tid, heller det er ment å være i bevegelse. Legge seg ned på sengen for lenge kan føre til holdning problemer og ryggsmerter.

5. Det kan blande seg med din fruktbarhet

Snoozing og fruktbarhet, de har noen sammenheng? Vel, hvis du planlegger å bli gravid, kan det være en klok ting å vurdere hvor mye tid du bruker på å sove fordi sove for lengre varigheter kan hemme din fruktbarhet ved å forstyrre hormonbalansen og påvirker døgnrytmen. I en av studiene ble det observert at kvinner som sov for 9 til 11 timer per dag var mindre fruktbare i forhold til kvinner som sovnet i åtte eller færre timer per dag.

6. Det kan føre til hjerte Strokes

Ifølge en studie, hadde det blitt observert at folk som sover i mer enn 8 timer i døgnet er på om lag 50 prosent høyere risiko for å lide et slag enn folk som sov i 8 eller færre timer i døgnet. Derfor kan lengre sovende timer sette deg i fare for slag. Slumre mindre å holde hjerte slag i sjakk.

mental Effekter

Bortsett fra å påvirke din fysiske velvære, forsove kan ha negativ innvirkning på psykisk velvære også. Her er noen måter sleeping kan påvirke din mentale helse:

1. Det kan gjøre deg engstelig eller føre til angst

Angst er når du bekymre deg mer om ting og situasjoner enn det som er nødvendig. Noen ganger kan det gjøre deg søvn fratatt, men noen ganger kan det gjøre akkurat det motsatte. Det kan gjøre deg mer trøtt og omtåket fordi det kan være lurt å skygge unna virkeligheten og tilbringe tid å sove.

2. Det kan føre til depresjon

Sleeping kan påvirke serotonin, som i sin tur kan føre til at symptomene på depresjon eller andre slike mentale tilstander. Derfor sover de ekstra timer kan ikke være å gjøre noe hyggelig å få humøret stigende, men det kan gjøre at du føler alt dystert eller dømt, så holde en sjekk på snooze-tid.

3. Det kan føre til problemer med minnet

Forsove kan fikle med hukommelsen eller hvordan du husker ting. Dette er fordi mange timers søvn på regelmessig basis kan påvirke kroppens signalstoffer, noe som gjør deg glemsom.

4. Det kan forårsake Sleep Hangover

Når du sover mer, kan du oppleve fogginess eller treghet. Disse følelsene er også kalt en søvn bakrus. Når du opplever slike symptomer, kan det påvirke hvordan du tenker eller handle. Derfor, for å være mer våken og aktiv, for å sove i moderasjon unngå forsove kvalme og andre slike følelser.

5. Det kan føre til Bipolar lidelse

Kan du tro at forsove kan føre til bipolare lidelser også? Vel, ifølge en studie, det har blitt observert at folk som hadde bipolare lidelser sov for lang varighet enn som ikke har.

6. Det kan gi irritabilitet og andre følelsesmessige problemer

Så tenkte deg den ekstra snooze time ville gi deg en lykkelig sinnstilstand, men du finner deg selv hele gretten og irritabel. Vel, sleeping kan blande seg med hormonbalansen gjør deg uberegnelig og grinete.

Hvordan stoppe deg fra å forsove?

Hvis du har sovet bort til ære eller forsove, det er tiltak som du kan ta for å stoppe det. Her er noen sleeping rettsmidler som kan virkelig hjelpe.

  • Lag en tidsplan for søvn og prøve å følge den.
  • Få en vekkerklokke til unnsetning og angi et vekkerur å overvinne din forsove lidelse.
  • Utsetter deg for mer naturlig lys og sørg for at rommet ditt har sterkt lys også fordi sterke lysene er svært effektive i å håndtere sleeping symptomer.
  • Noen ganger visse medisiner resepter kan forårsake dette problemet også. Du kan be legen om å endre resept.

Disse tipsene kan hjelpe deg å håndtere sleeping spørsmål, og også bidra til å holde dem i sjakk. Selv forsove er kanskje ikke så vanlig i mennesker, og denne tilstanden kan oppstå i kun to prosent mennesker, hvis du tror at du arbeider med denne tilstanden, må du handle raskt og ta korrigerende tiltak. Spør din lege hjelpe for det samme.