Hva du bør vurdere før du bestemmer at kaffe er bra eller dårlig

Er det bra? Er det ille? Jeg mener, det er på tide å sette denne kaffen debatten fordi den er rote med noen ekte følelser her. For de som ikke kan gjøre om morgenen med en god varm kopp te, vet du hva vi mener, ikke sant? Mens Theres en kategori av mat mektige burgere og pølser, de perfekte pizza og brownies og forutsetning for ethvert parti sett ned på av ernæringsfysiologer, theres en annen kategori disse smarte folk ble født til å formere seg.

Dette inkluderer salater, frukt juice, grønne blader, skummet melk, magert kjøtt. Theres enda en kategori som alltid er utelatt i det åpne og debattert på. Det er den kategorien av dårlig kaffe. I mange år har mange utdannede mennesker blitt argumentere for eller mot ynkelig krus java. Likevel er det uskyldige sjeler venter på de endeløse rebuttals å gi en konklusjon. La oss pantet ikke se etter er kaffe bra eller dårlig for deg? i våre søkemotorer lenger. La oss søke etter det rette svaret og lar begynne her.

1. Moderasjon er nøkkelen

Ekstrem av alt er dårlig. Når du, veldig ofte, unn deg noe som koffein, er du nødt til å legge merke til en umiddelbar økning av energi, både fysisk og mentalt. Men jo mer det vil bare føre til at du blir hyperaktive først, deretter gradvis å føle energien renne ut som effekten forsvinner. Men, vent litt. Det er disse små kjertler som kalles binyrene som blir berørt hver gang du tøffer ned en cuppa joe.

Kroppens fight or flight respons blir aktivert hver gang du drikker en kopp kaffe. Dette betyr at i stedet for å slippe adrenalin, begynner binyrene frigi et hormon som svar på kaffe som du forbruker. Over tid binyrene begynner å brenne ut fra overforbruk. I utgangspunktet, unngå kaffe eller holde forbruket på et minimum.

2. Cup-Size Matters

Med tanke på mengden av inntaket i én omgang er like viktig som å holde en fane på hvor ofte du bruker din kaffe. Du kan begynne å svette mer enn normalt, eller har en økt hjerterytme, bortsett fra følelsen rastløs og blabbering på omtrent alt.

3. Hver kropp er forskjellig

Vi kan nevne minst én person som spiser som en gris og fortsatt ser underernært. Metabolisme spiller sin rolle her. Siden kan tendensen i kroppen til å reagere mot en bestemt matvare variere mye fra ett individ til et annet, kan en gitt mengde kaffe være akkurat rett mengde til å låne en glød til ett ansikt, mens skjerpende kviser for noen som huden er utsatt for akne. Hvis kaffen er så viktig for deg (som vel anta at det er), får en ernæringsfysiolog for å måle hvor mye er greit for deg eller om det er greit i det hele tatt.

4. Vei dine krav i øyeblikket

Kaffe er en velsignelse for noen som prøver hardt å holde seg våken hele natten for å studere. På den annen side, for en person som trenger en god søvn å våkne opp tidlig neste morgen, ta en kopp kaffe sent på kvelden vil bare gjøre ham skylden koffein for søvnløshet. Hvis du har en relativt normal rutine, 2 kopper kaffe hadde gjennom dagen, men begrenset til 3 timer før sengetid er i orden.

5. Vær å ha det eller ikke

Sitter ved et vindu, ser regndråper rase ned ruten og nipper til en kopp din favoritt kaffe høres ut som den perfekte kombinasjon; så gjør lese en fin bok med et krus kaffe i den ene hånden, mens det snør ute. Men, bildet noen gjør det samme når det er 40 grader ute.

Selvfølgelig ville en anstendig mengde avkjølt kaffe være bra å søke pusterom fra den brennende varmen, men siden den naturlige tendens kaffe er å varme opp kroppen din, ville det være bedre å vurdere kjøligere alternativer. Dette argumentet er basert utelukkende på ubehag / komfort så godt la deg velge det opplagte valget.

6. Når kroppen din Desperat behov for det

Fra å være en god start på morgenen når du har fått en presentasjon eller en perfekt måte å avverge tretthet fra hektisk dag på jobb for å lettelser ut disse menstruasjonssmerter, kan dette kopp støt være din frelser på mange dager. Bare ikke la kroppen bli så vant til det, at du har en dårlig tid å dra deg selv til å jobbe på dager når du ikke får det.

Men, er kaffe avhengighet en real thing, folkens. Den kaffein-molekylet er vannløselige og fettløselige. Dette betyr at det kan passere gjennom blod-hjernebarrieren og direkte endre hjernen vår. Det også kurs gjennom våre årer og påvirker blodet og cellulære membraner. Det er der avhengighet begynner.

7. Hvordan liker du kaffe, Sir?

Mens diskutere gode og dårlige av kaffe, hvordan kan du ikke vurdere hvor mye sukker eller fett krem ​​som går inn i din Latte? Du tør ikke klandre dårlig kaffe for tykt teppe av fett rundt magen. Hvis du er så bekymret for å få dem inches, velge svart kaffe. Ja, store mengder svart kaffe er også dårlig for deg, men du kan trygt drikke en kopp om dagen.

Er det kommer til å bli nå, Im utdannet og kan fortsette å drikke min kaffe igjen. eller Dude, Im kommer til å sparke denne vanen? Det virker som mens kaffe har vært knyttet til vekttap, lengre levetid og mindre depresjon, er det lett vanedannende og kan være farlig i overkant. Hva er overflødig? Opp til 400 mg koffein er trygt for en fullvoksen voksen på en dag. Dette beløpet er omtrent fire kopper kaffe. Var greit med det. Alt er bedre enn å miste kaffe alltid.