Hur till bränsle tillväxthormon på träningen

Som kvinnor vill vi se bra ut och har en frisk och vältränad kropp. Men våra hormoner inte alltid samarbeta med oss. PMS, menstruation eller en skev förhållande av tillväxthormon vs kortisol produktionen kan göra det svårt. Medan de två första är inte riktigt i vår kontroll, det finns enkla sätt att få tillväxthormon fungerar för dig.

I motsats till vad vissa tror, ​​kan en rigorös träning rutin inte alltid vara till nytta. Forskning har föreslagit att ansträngande motion även kan påskynda åldrandet. Detta är på grund av hatkärlek mellan våra hormoner – något som vi måste justera till vår fördel.

Vill du ha en balanserad träning rutin för kvinnor? Här finns 4 Idéer att utforska

1. Var tydlig tillväxthormonet kortisol vs. ekvation

Innan du börjar motion, är det viktigt att förstå detaljerna i hormoner och den roll de spelar för att hjälpa dig att hålla formen. Till exempel, vad är humant tillväxthormon och vilken betydelse har det när du tränar? GH eller ungdoms hormon är den magiska hormon som produceras under ett träningspass och hjälper kroppen att bränna upp överflödigt fett samtidigt bygga muskler. Men på längre träning, är ett annat hormon som kallas kortisol släpps. Detta sänker ämnesomsättning i kroppen och gör det svårt att bränna fett.

2. tillräcklig pauser mellan Motion Sets

Ett träningspass är endast effektiv när du kan behålla den optimala balansen mellan dessa två hormoner. Tricket är att öka produktionen av GH och undertrycka produktionen av kortisol. När vi talar om motstridiga hormoner, vad upprätthåller denna balans och hur man kan minska kortisol? Dela upp din träning rutin i flera kortvariga och högintensiva sessioner snarare än att gå längre träning för kvinnor.

3. Se till att du får en bra Warm-Up

Teorier tyder på att tillväxthormonet blir stimuleras med bara ett par 30-sekunders skurar av extremt högintensiva pass som tävlar. Om du klarar av att göra detta flera gånger om dagen, din kropp frigör GH flera gånger också. Och kommer sådana korta sessioner också se till att din kropp inte lida de negativa konsekvenserna av kortisol release. Innan en rigorös träning, stretch, sprint eller bara dans. Utrymme din träning i enlighet med ditt schema och jobb.

4. Håll Se upp för trasslat Hormoner

Är du upplever vätskeretention, uppsvälldhet eller fullständigt misslyckande att känna montör trots att utöva? Dessa kan vara tecken på överdriven kortisol produktion. Å andra sidan kan svaghet eller trötthet vara tecken på bristande kortisol. Var på jakt efter dessa tecken och om du känner något inte är helt rätt, rådgöra med din läkare.

När du förstår den hormonella svar på motion, kan du vara smart och planera din träning för att få önskad effekt från dem som större fettförbränning, en smalare och mer skulpterad kropp och anti-aging fördelar. Svettas ut smart på nästa träningspass.