Hur tar man bort kroppshår med enkla och effektiva sätt

Var det en man eller kvinna, är kroppsbehåring naturlig också oönskade av många. Eftersom rakade armar och ben är en trend i dessa dagar, de flesta kvinnor och några män tycker att det är en olägenhet. Det finns flera metoder för att ta bort kroppshår som omfattar naturläkemedel, kemiska behandlingar och fysiska behandlingar. En del arbete under några dagar eller veckor medan andra ger bestående resultat. Fortsätt läsa för allt du behöver veta om hur man tar bort oönskat hår på kroppen.

Enkla sätt att ta bort Kroppshår naturligt hemma

Om du letar efter metoder för hur man förlorar kroppshår naturligt utan användning av några konstgjorda ingredienser, dessa fungerar bra:

1. Rå Papaya

Papaya är laddade med näringsämnen som är utmärkt för att bevara hudens hälsa, och som en bonus, de innehåller papain, som är ett enzym som kan bryta ner hårsäckarna och hjälpa till med hårborttagning. Vad fantastiskt om hur du använder papaya är att det också är närande för huden, vilket gör den lämplig för personer med känslig hud. Därför, som en hårborttagning och närande agent, är papaya en av de bästa naturliga alternativ där ute.

För att göra hårborttagning pack, behöver du en rå papaya och en rå gurkmeja rot. Med hjälp av en kniv, skal huden och skär små kuber i papaya köttet. Sedan, med hjälp av en gaffel, mosa kuberna i en saftig massa i en skål. Plocka upp en liten gurkmeja rot och riv den med en fin rivjärn eller blanda det till ett pulver. Alternativt kan du också använda ekologiskt gurkmeja pulver finns i butikerna.

Tillsätt en liten mängd av gurkmeja till papaya massa och blanda väl. Applicera pastan och massera försiktigt den över huden. Låt det stanna i 20 minuter och skölj med varmt vatten. Upprepa åtgärd två gånger i veckan tills håret börjar tunna. Du kan sedan vax eller rakning för att ta bort hår som är kvar.

2. Gurkmeja

Gurkmeja är ett naturläkemedel som har använts i hundratals år för kvinnor att ta bort ansiktshår. Gurkmeja har flera hälsofördelar på grund av dess antimikrobiella och svampdödande egenskaper. Det är också rikt på en kraftfull antioxidant curcumin som hjälper till att minska inflammation och bekämpa bakterier, vilket gör det en effektiv hårborttagning agent.

För att förbereda denna förpackning, måste du organisk gurkmeja pulver, gram mjöl och sesamolja. Gurkmeja pulver kan framställas genom blandning rå, torr gurkmeja i en mixer tills det blir ett fint pulver. Alternativt kan du källa det från organiska åtgärda butiker. För att göra hårborttagning pasta, blanda lika mängder av gurkmeja pulver och gram mjöl i en skål.

Lägg sesamolja tills den bildar en tjock pasta. Applicera pastan över delar av kroppen med oönskat hår och låt det stanna i 30 minuter. Skölj med varmt vatten och ta bort pasta med en mild skrubb rörelse. Du kommer att märka att håret lossnar tillsammans med pastan. Upprepa en gång i veckan för bästa resultat.

3. ägg, majsstärkelse och socker

Tanken bakom att använda denna lösning har att göra med egenskaperna hos råa ägg. De torkar upp i en klibbig, vaxartad substans som fångar hår och fungerar som en helt naturlig mask. Lägga majsstärkelse och socker påskyndar torkningsprocessen och gör det lättare att slita masken ut. Eftersom äggen är naturliga och närande samtidigt kan denna lösning användas säkert för hela kroppen hårborttagning av både män och kvinnor.

För att förbereda masken, spricka öppna ett ägg i en skål och tillsätt en matsked socker och en halv matsked majsstärkelse. Rör om och blanda väl tills det är en jämn och slät smet. Applicera pastan över huden och håret och låt den torka i ca 25 minuter. Dra av masken att ta bort hår i processen. Upprepa det en gång i veckan för bästa resultat.

4. Havremjöl och banan

Scrubs är ett utmärkt sätt att ta bort kroppshår och har använts i århundraden för att uppnå snabba och effektiva resultat. Oatmeals kornig konsistens gör den till en utmärkt exfolierande medel som inte bara tar bort håret utan också döda hudceller. Som kommersiella skurar kan ha en uttorkande effekt för personer med känslig hud, är en pasta gjord av havregryn och mosad banan en utmärkt lösning. Oatmeal exfolierar huden medan banan håller den återfuktad och näring.

För att göra pasta, måste du blanda en mogen banan med två matskedar havregryn. Applicera pastan över områden med oönskat hår och massera försiktigt i 15 minuter. Tvätta med kallt vatten och låt den torka naturligt. Denna pasta är bra för att ta bort hår i känsliga områden såsom ansikte som det är mild, återfuktande och rik på antioxidanter.

5. Socker, honung och citron

Denna åtgärd fungerar ungefär som en paraffin vaxning procedur för att ta bort hår genom att använda socker klibbig natur. En blandning av socker och honung är ett naturligt alternativ till paraffinvax och samtidigt ger näring åt huden tillsammans med att ta bort hår. Lemon hjälper blekning och minskar hårväxt i det långa loppet.

Att förbereda den korrigerande åtgärden, blanda lika delar av socker, honung och citronsaft i en metallskål som kan värmas. Värm blandningen över någon värmekälla tills sockret blir en tjock sirap. Lägg små mängder vatten för att styra sirap tjocklek för att passa dina behov. Om det blir för tunn, kan du lägga till majsstärkelse.

Applicera ett tunt lager av majsstärkelse över huden Du är på väg att vax för att förhindra blandningen från att fastna på huden. Med användning av ett av trä eller plast spatel, applicera den smälta blandningen över håret i riktningen för dess tillväxt. Medan blandningen fortfarande är varm och klibbig, placera en vaxning trasa remsan över den och låt den svalna och härda. Rip off blandningen för att ta bort hår som vanlig vaxning.

Andra sätt att bli av Kroppshår

Här är andra populära metoder för att avlägsna kroppshår:

1. Laser

Laserbehandlingar är snabbt på att bli populär som ett förfarande för att ta bort hår från kroppen permanent. Män som har lättare tonas hud och mörkt hår speciellt gå för det. Laser fungerar genom att leverera mycket koncentrerad ljus till mörkt pigmenterade delen av hårsäcken. Skador som orsakats av den stannar håret från att växa tillbaka.

Det fungerar på hårsäckar som befinner sig i den aktiva tillväxtfasen, vilket innebär endast ca 10 till 30 procent av håret kan behandlas i en session. Flera sessioner behövs för att behandlingen ska ge bestående resultat och i de flesta människor, det handlar om fyra till sju sessioner. Du kan använda laser hårborttagning för hakan, överläppen, underarmar, polisonger, armar, ben och även bikinilinjen. För att få ut det bästa av det, shouldnt du vax eller pincett håret i minst fyra veckor innan förfarandet och undvika att bli solbränd i solen.

2. Elektrolys

Elektrolys kan användas som en effektiv behandling för att ta bort hår från platser där vaxning och rakning inte är lämpliga, såsom bröstvårtor, hakan, polisonger och ögonbryn. Förfarandet använder en ultratunn nål som är införd i varje hårsäck för att leverera en elektrisk ström.

Strömmen förstör tillväxtcentrum i hårsäcken så att håret därefter kan tas bort manuellt. Denna procedur används för att avlägsna kroppshår permanent och fungerar på alla hudtoner och hårfärg. Elektrolys är också det enda förfarande som är erkänt av FDA som en permanent hårborttagning metod. Det är inte lika populär som laserbehandling men på grund av processen är långsam och plågsam.

3. Gängning

Threading är en populär metod som används av kvinnor att ta bort hår i ansiktet. Förfarandet sker av en utbildad läkare som använder en vriden bit tråd och kör den över huden för att fånga hår i tråden och dra ut den från rötterna. Det är ett effektivt och hygieniskt sätt att ta bort hår från ansiktet utan att använda några kemikalier eller potentiellt skadliga behandlingar. Till skillnad från vaxning, kräver gäng mycket minimal kontakt med huden; därför är det en ren förfarande för dem som vill undvika kemikalier. Det kan dock leda till kortsiktiga hudrodnad och acne för personer med känslig eller acne-benägen hud.

4. vaxning och Suga

Vaxning är den mest populära av de hårborttagningsmetoder. Det handlar om att applicera ett lager av uppvärmd vax över hår och en mjuk trasa på toppen. Duken är slet undan när vaxet torkar upp, så dra håret från rötterna. SÖTNING fungerar på samma sätt. I detta förfarande är en cool SÖTNING gel appliceras över håret att dra ut dem.

det sker ofta över armar, ben, armhålor och bikinilinjen, och effekterna varar i två till fyra veckor. När du får håret vaxad med tiden upprätt håret glödlampa skada genom att upprepade gånger dras ut vid roten. Detta gör det att växa tunnare med tiden och mindre tät. Eftersom vaxning innebär användning av uppvärmd vax, kan det orsaka kortsiktig rodnad eller utslag för personer med känslig hud. Sugaring, å andra sidan, är mjukare och theres ingen risk för brännskador. Båda metoderna kan skada, dock.

5. Hår-borttagningskräm

Håret-borttagning grädde metod liknar rakning, men till skillnad från i rakning där en rakkniv skär hårstrån, de grädde verk genom upplösning håret kemiskt som sedan torkas av. Detta är det enklaste sättet att ta bort hår och perfekt för dem som är benägna att skära sig när du använder en rakkniv. Det kan göras hemma men förbrukar mer tid än rakning.

Det första steget är att kontrollera om du har en allergi mot det som vissa människor upplever klåda, stickningar eller en brännande känsla, följt av utslag och andra allergiska symptom. Applicera en liten mängd grädde på baksidan av handen och vänta i fem minuter. Om du inte visar några allergiska reaktioner, fortsätt med att ta bort lite hår på underbenet.

Applicera krämen och lämna den på i 5 till 10 minuter och skrapa bort med plastskrapa som kommer med det. Du gör detta innan en dusch och observera området över natten för att säkerställa att ingen irritation visas. Undvik att använda krämen runt ansiktet, bröstet och könsorgan, även om du inte är allergisk mot det.

6. dermaplaning

Dermaplaning är en enkel process där döda hudceller och hår rakas bort försiktigt med hjälp av en skalpell med en utövare. Det görs normalt i ansiktet och är säker och smärtfri. Det finns en tro, men att det skulle göra håret växa tillbaka tjockare. Håret som växer ut igen kan kännas grov efter rakning på grund av att det som skivas i en brant vinkel. Resultaten kan pågå i en dag till en vecka.

Hårborttagning kan göras antingen hemma eller av en professionell. Experimentera med varje innan han gick över en som är mest lämplig för dig.