Hur naturligt driva bort råttor och mus hemifrån

Om du snubblar på råttor och möss i ditt hem, du vet att du kommer att vara i panik läge. Om du ser dem, då är det ett problem, och om du inte då det är ett större problem – man vet aldrig där de kan gömma sig i ditt hus. Råttor och möss angrepp kan göra ditt liv eländigt. Dessutom är dessa varelser bär också en risk för infektionssjukdomar. Du vill inte det, eller hur? Så det är bäst att prova något snart att bli av med dessa skadedjur. Det finns många sätt att bli av med dessa skadedjur från ditt hem, men det finns några huskurer också att du kan prova – enkelt och effektivt.

Huskurer för att bli av med råttor och möss

Närvaron av råttor och möss kan förstås av olika tecken. De lämnar ofta flera spillning i huset. De tuggar även iväg på dina lådor och kläder, eller något ätbart om de lämnas öppna. Därför är det viktigt att identifiera dessa skadedjur och driva ut dem. Läs vidare för att följa dessa få åtgärder som kommer att lära dig hur man kan bli av möss naturligt.

1. Pepparmintolja

Råttor ogillar lukten av pepparmyntolja. Vi finner lukten av pepparmynta uppfriskande men råttor inte – så använd pepparmyntolja för att driva bort dem från ditt hem. Placera pepparmynta olje doppade bomullstussar framför flera små öppningar i ditt hem för att hålla råttor borta.

2. gips och kakaopulver

Gips och kakaopulver fungerar även för att döda råttor och möss. Blanda en matsked av kakaopulver med gips och stänka runt standard leden för råttor och möss. Som kakaopulver lockar dessa skadedjur, de tenderar att äta denna blandning och snart de känner uttorkad och kvävas. För att rädda sig själva, de rusar ut ur hem och dör.

3. lök

Placering lök runt små hål och öppningar samtidigt säkerställa att dessa lampor byts ut varannan dag, kan håller råttor borta från ditt hem. Den stickande lukten av lök kommer snart driva bort dem.

4. Vitlöks Bulb

Som råttor ogillar stark lukt måste du göra fullständig användning av denna egenskap hos råttor för att driva bort dem. Blandning hackad vitlök med vatten och stänka det runt ditt hem eller ens sprida vitlöksklyftor i vägen för deras ordinarie spår kan driva bort dem.

5. Potatis Pulver

Använda snabb potatis pulver också arbetar för att driva råttor och möss borta. När du strö detta pulver hemma, råttor och möss sedan gå runt, efter spår och livnär sig på denna smaskiga behandla. När pulvret kommer in sin kropp, de potatisflingor sväller sedan upp i tarmen och döda dem så småningom.

6. Handske

Wrap klyftor i tunt dukar och placera nära råtta hål. Lukten av kryddnejlika kommer att vara tillräckligt för att bli av med dem från ditt hem utan större ansträngning.

7. Ammoniak Spray

Förbered en lättanvänd ammoniak spray. Spray ammoniak på små bomullstussar och placera dem nära råtta hål, uppfarter och andra hörnet av ditt hus. Lukten av ammoniak kommer att göra dem att känna sig kvävd och de kommer snart att fly från ditt hem för att rädda deras liv.

8. Hot Pepper Flakes

Peppar flingor inte bara göra människor nyser men också hålla råttor och möss borta. Strö peppar längs dörröppningar och andra hörn av ditt hus för att bli av med skadedjur.

9. lagerblad

Doften av lagerblad locka råttor och de tenderar att tro det som deras mat. Men när försök att föda på det, kväver de själva, och så småningom dör. Så placera några lagerblad runt hörnen i ditt hus och döda dessa irriterande skadedjur.

10. Spalt Kontroll

Råttor är relativt större i storlek medan möss kan passa in i springor så små som en tum bred. Därför är det viktigt att hitta dessa små öppningar och försegla dem alla. Lämna ingen vinklar och vrår oförseglade. Fastställa att alla sprickor är blockerade är ett bra sätt att förhindra invasion.

11. Rattraps

En gammal metod för att bli av med råttor ställer rattraps i huset. Ställ in ett spår för dem att hålla beten och leda dessa skadedjur precis utanför hemmet. Rat fällor och mus fällor är ganska effektiva sätt att få absolut bli av med dessa skadedjur.

12. Töm Clutter

Skadedjur, insekter och bakterier är benägna att framställas och attraheras till områden med smuts och damm. I lagringsutrymmen eller områden med mycket bagage / lådor kurade upp tillsammans, möss och råttor är skyldiga att smyga in och multiplicera stadigt. Därför rensa röran. Håll ditt hus snyggt, rent och snyggt, lämnar inget utrymme för alla typer av angrepp.

Vanliga frågor

Ofta avel i förorenade områden, råttor och möss normalt överföra salmonella och E. coli, vilket är varför du måste åtgärder snart för att döda dem eller driva bort dem från ditt hem. Många människor har olika frågor om skadedjur. Så har vi försökt att svara på några.

1. Är Råttor och möss rädd för hundar?

Ja självklart. Råttor och möss är rädda för hundar och katter. En hund kunde hålla råtta-problem i schack. Hundar är hård och kan i allmänhet skrämma möss bort. Men vissa hundraser, till exempel hund raser av hundar är jägare hundar och är kända för att livnära sig på små djur som råttor och möss. Dock kan dessa skadedjur vara giftiga och rekommenderas inte svälja eller låta ditt husdjur-hund att festa på dem.

2. Gör Rats komma ut i ljuset eller gör de Undvik Light?

Råttor är mycket förtjust i mörka hörn, sprickor och lagerutrymmen som inte inbjuder ljus. Dessa skrymslen och vrår i ditt hem, fungerar som bekväma hem för dessa skadedjur och ge vika för en tung grogrund. Därför rekommenderas det att du regelbundet damm, ren och ta ut skräp från dig hem att inte låta dessa skadedjur gömma undan och föda.

Med dessa huskurer kan du utföra skadedjursbekämpning i ditt hus på egen hand. Prova dessa tricks och titta på dessa skadedjur flyr från ditt hem.