Hur man styr ilska och gör dig lugna

Det finns så många saker som kan utlösa ilska och vi alla kan bli upprörd och arg över olika saker. Ilska är en normal känsla och det är okej att uttrycka det då och då. Men om du har observerat att du får arg över triviala frågor eller ingen anledning alls, då du behöver hjälp. Det är viktigt att kontrollera denna känsla i tid innan det manifesterar i vissa medicinska tillstånd.

Varför du bör kontrollera din ilska

Där vissa människor inte kan uppvisa sin ilska andra kan bli extremt våldsamma och visa intensiva känslor. Men oavsett hur du reagerar, är det viktigt att bli av med denna känsla på grund av följande skäl:

  • Att få arg på regelbunden basis kan ta en vägtull på din hälsa och det kan även leda till hälsoproblem. Du kan uppleva matsmältningen problem, sömnlöshet, huvudvärk, depression och andra sådana frågor.
  • Att övervinna ilska är viktigt eftersom det kan förstöra eller anstränga relationer. Ilska kan få dig att göra irrationella saker, säger sårande ord eller göra andra sådana saker som påverkar din relation med den andra personen. När folk är arga, kan de säga vissa saker till någon som skulle kunna störa dem och det kan påverka deras relation. Därför är det viktigt att kontrollera ilska och tänka två gånger innan tala när du är upprörd eller arg.
  • Ilska kan få dig att tappa fokus, vilket kan påverka ditt arbete.
  • Åldrande är en naturlig process, men att vara arg för det mesta kan ta bort år från ansiktet och få dig att se äldre än din ålder. Glad och glad utseende gör en person ser yngre och en rynka pannan i ansiktet gör att du ser mer än din ålder.
  • Ilska kan ta en vägtull på din bild också. Om du inte släpper din vana, kan du märkas som arg fågel med dina kollegor, vänner eller till och med våra familjemedlemmar.

Ilska kan ha fysiologiska, emotionella, sociala och fysiska effekter på dig. Därför är det viktigt att tämja ditt humör vid rätt tidpunkt. I följande avsnitt kommer vi att diskutera några effektiva tips om hur man handskas med denna känsla på bästa möjliga sätt.

Tips för att kontrollera din ilska

Nedan är några effektiva ilska tips som du kan prova om du blir arg över triviala frågor.

1. Visa din ilska

Om det är något som gör dig arg, bör du uttrycka det eftersom tappning upp dina känslor kan skada din hälsa. Det är mycket vanligt att bli upprörd eller arg över något, men vad som är ännu viktigare är att channelise dessa känslor på ett positivt sätt. Detta kan hjälpa dig att må bättre och inte skyller på andra för dina känslor.

2. svettas

Ett av de bästa sätten att styra din ilska är genom att arbeta ut. Hänge sig åt någon fysisk aktivitet är en av de mest effektiva sätten att ventilera ut negativa känslor från ditt system. När du blir upprörd över något, prova några stretchövningar, yoga, eller springa.

3. Tänk innan du talar

Sårande ord kan göra mer skada på en person än någon form av fysisk skada. Därför, oavsett hur arg eller arg du är, se till att du samla dina tankar och tänka innan du yttrar något dåligt. Detta kan hjälpa dig att kontrollera din ilska och inte förlora det på någon.

4. Räkna Till 10

Om något eller någon har upprört dig, utan tvekan, kommer du att bli arg. Bu detta utbrott av ilska varar vanligtvis upp till endast två sekunder. Om du inte vill visa din ilska, räkna till 10. Det kan faktiskt lägga undan din ilska och kan hjälpa dig tänka förnuftigt och göra saker rationellt. Detta är ett bra sätt att inte göra saker i stundens hetta. Du kan lära denna vana till dina barn samt att hjälpa dem att kontrollera sin ilska.

5. Andas

När du är arg dina hjärtslag ökar. Men om du styra din andning eller få det tillbaka till normala nivåer, kommer du att kunna hantera din ilska väl. Djupa andningsövningar är bra för lugna ner eftersom de kan hjälpa dig att få din andning tillbaka till normala nivåer. Med fokus på andning också hjälper till att kanalise energi, vilket i sin tur kan hjälpa dig att slappna av.

6. Tillbringa lite tid ensam

Ibland är livet blir så stressigt att vår frustration förvandlas till ilska. Men om du tar ut några lugna stunder att vara på egen hand eller att slappna av, kan det hjälpa dig en hel del för att hantera din ilska problem och stress. Ta ut någon gång, fundera på vad du behöver göra sedan planera ut därefter. Här tar en paus innebär att ta lite ledigt situationen och tänka vad man kan göra åt det. Walking bort från scenariot och tänkande eller funderar över det kan hjälpa dig att återfå ditt perspektiv och ta itu med vad som kan sätta dig bort tidigare.

7. Hitta en lösning

De flesta av de gånger ilska kan leda till en brist på en trolig lösning. Därför är det bästa sättet att släppa ut denna känsla är genom att etablera möjliga lösningar på de problem som kan dyker upp ilska i första hand. Om ett stökigt rum är vad som orsakar dig att bli galen, städa ditt rum eller be någon att göra det åt dig.

8. släppa Grudge

När någon skadar dig eller har gjort fel för dig, ingen tvekan om du kommer att vara arg. Chansen är stor att du inte ens prata med den personen. Men om du tror att sanely, kommer du att inse att inte prata med den personen kanske inte gör dig lycklig. Du kommer att vara upprörd. Så låt oss gå av agg eller någon skade känslor eftersom dessa känslor gör ingen skada på person du är arg ganska påverkar dig. Därför är det bästa att göra förlåta och glömma.

9. Skyll inte på andra

Nästan alla av oss tenderar att kritisera eller skylla på andra för våra egna fel och rikta vår ilska mot dem. Men detta inte löser problemet, snarare förvärrar det. Så, lära sig att acceptera dina nackdelar eller fel. Sluta vara arg eller skrika på andra för egna misstag. Var på egen hand under en tid och leta efter lösningar.

10. Försök Avslappnings Metoder

Alla känner lugn eller avslappnad göra vissa aktiviteter. Ta reda på vad som gör dig lycklig och när ilska slår dig, försök och investera din tid att göra din favorit aktivitet.

11. prata om din ilska

Det är okej om du blir arg. Du behöver inte känna sig skyldig om det. Det är en normal människa känslor som ibland kan få ut av kontroll. För att kontrollera denna känsla, är det viktigt att acceptera den första. Acceptera din ilska och i stället för att skrika på någon, vara tyst en stund och dela dina känslor med dina nära och kära.

12. Sleep

Få gott om sömn hela natten och resten under dagen om det är möjligt. Ibland brist på sömn och vila kan göra dina känslor gå över styr, vilket också kan leda till ilska frågor. Att få tillräckligt med sömn är en av de bästa sätten att hantera ilska i samband med graviditet.