Hur man snabbt krymper din fettmage

En fet mage är kopplad till olika sjukdomar eftersom det är det mest skadliga fettet i din kropp. Förutom att träna är att undvika skräpmat och alkohol bland sätten att få en platt mage. Dessutom, kolla in dessa tips för hur man bränner magefett på mindre än en vecka.

1. Inkludera aeroba övningar i din dagliga rutin

Om du vill bränna fett snabbt finns det ingen kringkonditionsträning. Studier visar att detta är den mest effektiva träningsformen för att minska magefett. Genom att bränna många kalorier kommer din allmänna hälsa att förbättras. Börja därför med högintensiva träningspass för löpning, simning eller aerobiska klasser, men kom ihåg att frekvens och varaktighet är avgörande för att tillfredsställa resultaten.

2. Minska raffinerade kolhydrater

Man bör undvika att konsumera raffinerade kolhydrater för att förlora fett runt buken och ha god metabolisk hälsa. Det är inte nödvändigt att hålla sig till en strikt lågkolhydratdiet, men den bör ersättas med obearbetade kolhydrater. Istället för vitt bröd, vitt ris och läsk bör du äta mer grönsaker och fullkorn.

3. Lägg till fet fisk i din kost

Fet fisk som lax, sardiner eller tonfisk är ett högkvalitativt protein och rikt på omega-3-syror. Genom att äta 2 till 3 portioner i veckan kan du minska risken för sjukdomar som hjärtsjukdomar och också bränna magefettet. Studier visade att Omega-3-fetter har förmågan att minska visceralt fett runt magen.

4. Börja dagen med en högprotein frukost

Börja dagen med lite grekisk yoghurt, proteinsmoothies, äggröra eller gröt. Efter att ha ätit proteiner på morgonen kommer du att känna dig mätt tills lunch utan hungerproblem. Proteiner ökar din ämnesomsättning samtidigt som muskelmassan bibehålls under viktminskning. Du kan också lägga till proteiner som ägg, fisk, kyckling, bönor eller mejeriprodukter i varannan måltid.

5. Drick tillräckligt med vatten

Även om du inte vill gå ner i vikt är det viktigt att hålla dig hydratiserad för din allmänna hälsa. Att dricka 4 till 5 liter vatten varje dag rekommenderas och kommer att bränna mer kalorier. Att dricka precis innan du äter minskar din aptit såväl som kaloriintaget. Se till att undvika andra drycker som innehåller mycket socker och kalorier. Att dricka varmt vatten med citron på morgonen på fastande mage hjälper till att starta din ämnesomsättning och matsmältningssystemet också.

6. Minska ditt saltintag

Konsumerat salt behåller vatten och gör att magen känns uppsvälld. Innan du köper måste du alltid se till att näringsetiketten inte nämner höga natriumnivåer eftersom bearbetad mat består av salt, tillsatt socker och ohälsosamma fetter.

7. Konsumera löslig fiber

I likhet med proteiner får lösliga fibrer dig att känna dig mätt i några timmar så att du inte behöver konsumera onödiga extra kalorier i din måltid. Lösliga fibrer absorberar vatten och bildar en gel som sänker fettabsorptionen – en bra sak för någon som vill gå ner i vikt. Du hittar dem i korn, nötter, frön, bönor och linser.