Hur man naturligtvis behandla bistick med hem rättsmedel

Har du alltid en tendens att shoo bort ett bi när det verkar vara svävande omkring dig? Om svaret är ja, kan du helt enkelt att öka dina chanser att få stucken av den. Honungsbin är mer benägna att sticka när de känner sig hotade. Flaxande armarna på biet kan sända aggressiva signaler till den, vilket fick den att sticka.

I de flesta situationer kan hålla fortfarande uppmuntra honungsbiet att slingra sig och flyga iväg. Ibland ett bi sting kan orsaka allvarliga komplikationer, särskilt om någon är allergisk mot sticker gift. Men för det mesta bistick bara resultera i ett visst obehag. Huskurer kan vara riktiga livs sparare i tider som dessa.

Hur man tar bort Bee Stinger Inbäddat i din hud?

I ett exempel på ett bi sting först och främst kontrollera sting platsen. I fall bee stinger har fastnat i huden, försöka bli av med det genom att rengöra huden med gasbinda. Du kan också prova att skrapa den försiktigt med en nagel eller en uppsättning pincett. Avstå från att klämma stinger för hand eller nyper det som det kan injicera giftet djupare in i huden.

Det tar ofta bara bara några sekunder för skadliga giftet att komma in i kroppen. Ta ut Stinger tillsammans med dess gift sac inbäddat i huden kan förhindra ytterligare irritation. Därefter rengör fläcken med vatten och antiseptisk tvål. Klappa torr och tillämpa vissa calamin lotion eller is området för att minska svullnad och klåda.

Hur man behandlar Bee Stings naturligt?

Huskurer kan hjälpa till att lindra symptomen av ett bi sting. Du kan prova följande terapier:

1. Honung

De antiseptiska egenskaper av honung kan hjälpa till att läka såret och minska inflammation och klåda.

Användning riktning:

Gnid en liten mängd honung på bee sting plats för att svinga sig effektivt i infektionen. Dölja med ett bandage löst bundna och lämna den på i en timme eller så.

2. äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan vara en av de potenta naturläkemedel för bee sting kliar eftersom det har anti-klåda kvaliteter.

Användning riktning:

Applicera utspädd äppelcidervinäger på är du stucken att avvärja de negativa effekterna av ett bi sting. Du kan också njuta en ren trasa eller bandage i vinäger och placera den på stickstället.

3. Bakpulver

Bakpulver kan vara ett annat bra alternativ för att bota bee sår naturligt som det har desinfektionsmedel förmågor.

Användning riktning:

Gör en pasta genom att blanda lite vatten i bakpulver. Stryk ett tätt skikt av pastan på bee bita plats för att neutralisera fientliga symptom på ett bi sting. Lämna det på i ca 15 minuter. Applicera vid behov.

4. Essential Oils

De ger terapeutiska och medicinska egenskaper och kan vara en utmärkt naturlig botemedel mot bee tingles. Eteriska oljor som kan användas för att behandla bistick kan omfatta:

Användning riktning:

Lavendel eterisk olja kan användas outspädd. Tillämpa det snyggt kan hjälpa till att ta bort brännande och stickande känsla nästan genast. Späd tea tree olja genom att blanda den med någon transportören oljor som olivolja eller kokosolja innan badda några droppar på sting plats. Du kan sätta på trollhassel direkt på oroliga området för att få befrielse från klåda och inflammation.

5. Tandkräm

Alkaline vit tandkräm tros hjälpa omintetgöra den sura bee pirra därmed minska svullnad och smärta. Använd inte färgad gel eller blekning tandkräm.

Användning riktning:

Blob lite tandkräm på det berörda området för att lindra smärtan.

6. Papaya

Den innehåller ett enzym som kallas papain som är tänkt att stödja nedbrytningen av proteinet som producerar klåda och smärta.

Användning riktning:

Bara smeta en bit av frukt på sting plats och lämna den på i ca 30 minuter eller så.

7. Aloe Vera

Det har antiinflammatoriska och smärtstillande förmågor som kan påskynda läkningsprocessen och lugnar irriterande manifestationerna av en sting.

Användning riktning:

Split öppnar ett blad av en Aloe Vera och extrahera gel. Sprid gel på sting området och låt det torka.

8. Is

Is kan bedöva smärtan och minska svullnad vilket kommer att ge omedelbar respit. En is komprimera kan vara mycket bekvämt att tillämpa i uppkomsten av ett bi sting på ögon, läppar eller händer.

Användning riktning:

Släpp några isbitar i en tunn, ren trasa och knyta den för att göra en kompress. Håll kall pack på störd plats för cirka 10 till 15 minuter. Tillämpa regelbundet tills svullnad och smärta minskar. Du kan också använda en påse frysta grönsaker eller en kallvattenflaska.

Vanliga frågor

Några av de vanligaste frågorna är:

1. Vilka symtom jag upplever när A Bee Stings mig?

Olika personer kan uppleva olika symtom från kortvarig smärta och ångest till allvarliga allergiska reaktioner. Vanliga mindre tecken är en skarp brännande smärta, röd bula med en liten vit fläck i mitten, klåda och inflammation vid sting plats. Mindre symtomen försvinner oftast inom några dagar. Måttliga symtom kan ta runt en vecka att lösa.

2. När träffa en läkare?

De flesta bistick bli botade utan behandling. Men om du får stucken flera gånger, kan det resultera i komplikationer eller ens bevisa livshotande. Dessutom kan bistick utlösa en allvarlig reaktion hos personer som är allergiska. Om svullnad sprider sig till andra kroppsdelar som tunga, svalg, kan det tyda på en allvarlig bee sting allergisk reaktion.

Andra tecken kan bestå av en ökad pulsfrekvens, nässelfeber, illamående, kräkningar, blek hud, yrsel, diarré, andningssvårigheter eller en anafylaktisk chock. I sådana fall hänvisas till en läkare direkt. Dessutom, om du får ett bi sting svullnad på ögonlocket, se en läkare omedelbart på grund av känsligheten av platsen.

3. Vad händer om du inte får en Bee Stinger ut?

När en bistick, skjuter dess stinger ofta in i huden. Stinger har en säck av giftig gift som negativt kan påverka kroppen. Ju längre stinger kvarstår kan mer gift in i kroppen som orsakar smärta och svullnad. Om du inte får bee stinger ut, kan den dödliga giftet få ut i kroppen som kan leda till allergiska reaktioner eller till och med orsaka dödsfall.

4. Är det normalt för en Bee Sting att klia en vecka senare?

Det är bäst att söka medicinsk hjälp om en bee sting fortsätter att klia en vecka senare för att avvärja eventuella sann bekymmer.

Summan av kardemumman är, bistick är inte roligt och är smärtsamma. Hem rättsmedel kan lindra lindriga besvär. allvarliga reaktioner kan dock motivera omedelbar medicinsk hjälp. Därför är det viktigt att du kan känna igen tecken på en allvarlig allergisk reaktion.