Hur man kan stödja någon du älskar som är i depression

Depression är en psykisk sjukdom som kräver vård och behandling. Om dina nära och kära lider av denna mentala tillstånd, det finns ett antal saker som du kan göra för att hjälpa dem att övervinna denna prövning på ett bättre sätt. Läs det här inlägget och lära sig att hjälpa någon nära dig hantera depression.

Hur berätta om en person lider av depression?

Ibland dem som lider av depression eller personer i nära dessa människor kanske inte inser att de kämpar med depression. De flesta människor ignorera eller avfärda deras depression tänker att det är en normal forsa av ilska eller sorg. Detta kan vanligtvis ske eftersom det finns en massiv social stigma fäst vid människor som arbetar med psykiska störningar. Emellertid kan några av följande symtom hjälpa etablera om någon lider denna sjukdom:

  • Om en person upplever irritation eller plötsliga ilska utbrott.
  • Om en person upplever problem att göra normal dag till beslut, koncentrationssvårigheter eller ansikten problem i tänkandet.
  • Om en person är uppslukade med tankar att begå självmord eller slutar sitt liv på en regelbunden basis, eftersom depression och självmordstankar är nära besläktade.
  • Om en person inte känna sig motiverade eller energi att göra dagliga sysslor.
  • Om en person upplever plötslig viktökning eller viktminskning på grund av förändrad aptit.
  • Om en person upplever någon form av sömnstörningar såsom hypersomni eller sömnlöshet.
  • Om en person upplever förlust av intresse i livet som vanliga hushållssysslor, sexuell aktivitet, sport etc.
  • Om en persons sociala och yrkesmässiga funktion blir drabbade.

Om några eller alla av dessa symtom observeras under en längre tid, kan det betecknas som depression. Det är mycket viktigt att omedelbar psykologisk uppmärksamhet söks eftersom depression blir sällan bättre på egen hand. Antidepressiv medicinering tillsammans med kognitiv terapi kan hjälpa till att göra personen att må bättre.

Effektiva sätt att hjälpa någon att komma ut ur depression

Bortsett från professionell hjälp, kan personer som är nära relaterade till en deprimerad person också ta några steg för att hjälpa personen att komma ut ur det. Här är några effektiva sätt att hjälpa någon slåss depression eller åtgärder för att hjälpa någon att övervinna depression:

1. Försök att sätta dig i deras ställe

Det är mycket lätt att hjälpa någon om du förstår deras smärta och lidande. Vet om sin situation i detalj så att du kan känna empati och hjälpa personen att hantera det.

2. Förbered dig

Hur kommer du att hjälpa någon om du har vana någon aning om vad den andra personen kan ha att göra med. Det finns många online webbplatser, böcker och andra medel som kan hjälpa dig att lära dig om depression. Du kan även träffa en psykiater och utbilda dig själv bättre.

3. Bara finnas där för dem

Ibland bara lyssna på oro, rädsla eller oro kan hjälpa dem att må bättre. Du kanske inte vara skyldig att erbjuda en lösning, bara låna ett öra och vet exakt hur de kan känna och vad som kan stör dem så mycket.

4. Håll dina känslor i Check

Att vara i omedelbar närhet med någon som har att göra med depression kan ibland ta en vägtull på dig också. Det råder ingen tvekan om att negativa känslor kan bli smittsam också. Flytta ut ur huset, interagera med positiva människor eller umgås med dina vänner för att få din positivitet tillbaka på rätt spår.

5. Håll Lugn

Att handskas med någon som ständigt kämpar kan vara en mycket svår situation att hantera. Du kan känna dig frustrerad, arg, och även uppleva andra sådana känslor. Det är helt normalt att känna så. Gå med i en stödgrupp, umgås med vänner eller göra andra saker som gör dig glad.

6. Ta upp sina sysslor

Precis som när någon som har feber finner det svårt att få upp och göra sitt dagliga sysslor, en person som arbetar med depression seglar på samma båt. Steg upp och hjälpa dem att ta hand om sina dagliga arbetsuppgifter. Det kan tyckas normalt, men det kan finnas en massiv kaos går inuti dem.

7. Inte ta saker Personligen

Samtidigt som interagerar med en person som upplever depression, är det viktigt att komma ihåg att det inte om dig det handlar om dem. De kämpar sina inre demoner, och om de beter sig eller agera på ett visst sätt med dig, är det allt på grund av sin sjukdom och ingenting annat.

8. Ge Ovillkorlig kärlek och stöd

Det finns ingenting i livet som inte kan göras bättre med kärlek och omsorg. När någon som du är nära står inför detta allvarliga hälsoproblem, utlåning dem din villkorslös kärlek och stöd kommer att hjälpa dem att komma ut ur snart. Att det för dem är det bästa som du kan göra för att hjälpa.

9. Erbjudandet Hope

Det är viktigt för dig att påminna dem om de positiva saker i sitt liv på en regelbunden basis, oavsett om det är deras barn, sin passion i livet, eller något som kan hjälpa dem att hålla igång. Det är mycket viktigt för dessa människor att finna hopp eftersom det kan vara en sak de kan förlita sig på den mest.

10. hjälpa dem med deras terapi och läkemedel

Alla ovanstående sätt kommer att fungera bra om de tar sina mediciner och terapi sessioner religiöst. Se till att inga sessioner missas och läkemedel tas i tid också.

När ska man söka akut hjälp

Om en person som lider av depression blir självmords tanke alltför ofta eller försöker skada sig själv, är det rekommenderat att akut hjälp bör eftersträvas. Sådana fall uppstår oftast när personen förlorar hoppas att leva och tänker döden kan minska hans lidande. Om någon i din familj påverkas av depression, följer dessa förslag och hjälpa honom att bli bättre.