Hur man kan lugna dig från stress och ångest

Eftersom våra liv få livligare och mer produktiva, vår kropp och själ börjar uppleva stress. Påkänning ytor i form av sjukdomar, sjukdom, unhealthy äta, och mycket mer. Faktum är att vi alla vet att stress är dåligt för oss, men de flesta av oss inte göra något åt ​​det. Men idag, väl gå igenom en rad tips och tricks för att lugna dig från ångest.

10 sätt att göra dig lugn och fridfull

Här är 10 sätt du kan träna dig att lugna dig från stress och ångest. Oavsett om du har en panikattack eller behöver en enkel pick-me-up rutin för upptagen timmar om dagen, kommer dessa att hjälpa.

1. Do Nothing

Gör ingenting är i grunden mediterar. Börja smått genom att blockera upp bara 5 minuter om dagen för att meditera eller bara göra ingenting. det är värt det. Om du inte vet hur man gör någonting, heres en övning – gå ut till en avskild plats och titta på hur människor rör sig om utan att tala med dem. Det finns också mindfulness apps ute i Google Play Store som ger guidad meditation sessioner. Kolla in dem om du vill ha extra hjälp.

2. Practice Tacksamhet

Växling din energi i positiv riktning börjar med tacksamhet. Gör en lista över fem bra saker som hänt dig i slutet av varje dag eller före sänggåendet. Reflektera över det och njuta av känslan du upplever. Le framför spegeln efter att vakna upp och gå till sängs också. Handlingen att le förstärker hur du känner dig själv och dagarna.

3. Gör Positivitet en vana

Precis som negativa beteenden som i negativa rutiner, kan du öva lugnande ditt sinne genom att inrätta positiva rutiner. Blockera ut tid för nöje och avkoppling i din rutin att göra det mesta av detta. Du vill inte bara arbete, arbete och arbete. Ta dig tid att shoppa, umgås med vänner, rita, meditera och göra de saker du gillar. Och göra det till en regelbunden rutin eftersom det är vad föryngrar dig.

4. Tränings Dagligt

Utövar varje dag kommer att hjälpa dig att släppa dessa endorfiner eller må-bra hormoner. De är vad som gör dig att känna dig levande och ger dig energi. Plus, förutom att ha fördelar för sinnet håller övning du i fin form också. Bara 10 minuter av högintensiv intervallträning (HIIT) eller hjärt en dag är en bra start för att skörda dessa förmåner. Om du inte känner för att göra intensiva övningar, kan du försöka att registrera dig för Qi Gong och yoga. Dessa har rörliga meditationer och är mycket terapeutiska på sitt eget sätt också.

5. Ta inte dina tankar Personligen

Tankar är som moln som svävar över ditt sinne. Du kan ta dem personligen eller väljer att inte. Om du känner dig alltför distraherad, kan du märka tankar du känner med känslor. Till exempel skulle en del etiketter döma, oroande, eller kritisera. Märka och lämna dem på det. Detta hjälper dig att inte få in i innehållet i tankar och låta dem helt enkelt passera.

6. äta sunt

Vad du äter kommer att påverka hur du känner. Om du äter skräp och förädlade livsmedel, kommer du att känna sig sjuk förr eller senare. Det bästa sättet att börja åtgärda det är genom att äta färsk frukt och grönsaker. Gå för ekologiska gräsätande kött och magert kött och glöm inte att ta fisk för Omega-3.

7. Draw och klotter

Det finns olika mindfulness eller konstterapi övningar ute för att lugna sinnet. En sådan övning drar zectangles. Även mönster som Mandala hjälper dig. Vad det än är, försök att rita och klottra. Och du behöver inte vara den bästa artist heller. Bara dra för att smälta stress bort in i papperet. Vem vet? När du förbättra dina kunskaper, kan du ha något mer att se fram emot – som visar upp din konst till dina vänner och familj.

8. Börja journalföring

Journal dina tankar och känslor på papper. Även om du har haft en tråkig dag och inget intressant, skriva ner det. Den enkla handlingen att skriva ner kommer att ha en terapeutisk effekt på ditt sinne, utlöser avkoppling svar på din kropp och lugna dig.

9. Ta en promenad

Inget slår naturen när det gäller att ge dig din dagliga dos av avkoppling. Gå ut på en promenad, njuta av frisk luft och solsken och helt enkelt släppa taget. Var uppmärksam på din omgivning och göra en mental anteckning av sevärdheterna du observerar. Youd bli förvånad över hur det tar saker utanför ditt sinne och inte kostar något alls.

10. Gör nya vänner

Att ha negativa människor omkring dig innebär att du är mer benägna att plocka upp på sina känslor och känna blues. Distansera dig från giftiga människor och försök att skaffa nya vänner. Möt upp med människor som är positiva och redo att möta världen varje dag med ett leende. De är de typer som uplift dig, lugna ditt sinne, och är trevlig att umgås med. Vi kan bara säga en sak här-det fungerar du få nya vänner som varar en livstid och dina bekymmer smälter bort.

Det kostar inte pengar eller något påkostade att lugna ditt sinne på ett ögonblick. Allt som krävs är bara 5 till 10 minuter av din tid per dag och när du håller på det, kommer du att märka de positiva effekterna snöboll och bli något stort. I själva verket kommer ditt sinne och själ tacka dig för det. Till att börja med, prova våra tips och tricks ovan, ge det en vecka eller två och se hur din hjärna rewires eller förändringar till det bättre. Ångesten smälter bort kommer att bli en enorm bonus på sidan.