Hur man kan bli och förhindra fet hud

Fet hud är ett resultat av överproduktion av talg från talgkörtlar, som ligger under ditt hudens yta. Talg skyddar din hud och håller den återfuktad men för mycket av det kan leda till fet hud, vilket ytterligare kan leda till tilltäppta porer, akne och pormaskar.

Om du har fet hud, vi vet att du måste ha provat en hel del produkter för att bekämpa den, men det är inte lätt att bli av med fet hud. Fet hud är tjock, grov och fet utseende, och sanningen är att det är svårt att hantera. Men vi har fått några åtgärder som du kan prova att bekämpa fet hud.

Hem rättsmedel för fet hud

Prova huskurer som nämns nedan för att bli av fet hud.

1. Honung

Tillämpa rå honung i ansiktet kan hjälpa till med fet hud. Honung har antibakteriella och antiseptiska egenskaper, som kan dra nytta fet och acne-benägen hud. Dessutom, eftersom honung är en fuktighetsbevarande, kan det hålla huden fuktig men brukar göra det fet. Sprid ett tunt lager av rå honung i ansiktet och låt den torka i ca 10 minuter. Senare skölj med varmt vatten.

2. Havremjöl

Använda mark havregryn i ansiktet kan hjälpa till att absorbera överflödig olja och kan lugna inflammerad hud. Du kan blanda havregryn med yoghurt, honung eller mosade frukter såsom bananer, äpplen eller papaya. Du kan även använda en pasta av mark havregryn och vatten i ansiktet för att bli av fet hud. Blanda en matsked jord havregryn med hett vatten för att bilda en pasta. Du kan lägga honung till det om du vill. Applicera blandningen på ditt ansikte och lämna den på i 10-15 minuter. Senare skölj med varmt vatten och klappa torrt.

3. äggvitor och citroner

Äggvitor och citroner kan hjälpa dra åt porerna. Lemon kan även hjälpa till att absorbera olja från ansiktet. Blanda en äggvita och en tesked färskpressad citronsaft i en skål och tillämpa den på ditt ansikte. När det torkar, ta bort den. Tvätta sedan ansiktet med varmt vatten och klappa torrt.

4. mandel

Mald mandel kan exfoliera huden och absorbera överflödig olja. Du kan göra en mandel ansiktsmask genom att blanda 3 teskedar finmalda råa mandlar med 2 matskedar honung. Tillämpa denna blandning i ansiktet i cirkulära rörelser och lämna masken på i 10-15 minuter. Skölj med varmt vatten och klappa torrt.

5. Aloe Vera

Aloe vera kan hjälpa till att bota flagnande hud orsakas av olje fläckar. Däremot kan aloe vera orsaka en allergisk reaktion om du har känslig hud. Om du aldrig har använt aloe vera förut testa den på din underarm. Om du inte märker någon allergisk reaktion inom en dag eller två, kan du använda aloe vera. Bara applicera ett tunt lager på ditt ansikte innan du går till sängs och tvätta ansiktet nästa morgon.

6. tomater

Tomater innehåller salicylsyra, som kan hjälpa till att absorbera överflödig olja och rensa porerna. För att göra en tomat mask blanda en tesked socker med massa av en tomat. Applicera i ansiktet i cirkulära rörelser och lämna masken i 5 minuter. Skölj med varmt vatten och klappa torrt.

7. gurka

Gurka innehåller 90% vatten. Det kan återfukta och återfukta huden utan att göra det fet. Det har också naturliga sammandragande egenskaper som hjälper till att ta bort smuts och död hud. Du kan gnida några skivor gurka i ansiktet innan du går till sängs. Nästa morgon, tvätta ansiktet med varmt vatten.

8. äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan också hjälpa till med fet hud. Organic äppelcidervinäger innehåller enzymer och väsentliga bakterier som är bra för huden. Du bör dock alltid använda utspädd äppelcidervinäger för hår och hud. Blanda en matsked äppelcidervinäger i en kopp vatten och dricka varje dag innan du går till sängs.

Några andra tips för att ta hand om din fet hud

Om du har fet hud, måste du vara extra försiktig när du väljer produkter för ditt ansikte. Läs tipsen nedan för att välja rätt produkter för din hud. Också ta reda på hur du kan ta hand om din fet hud.

Hur kan man förhindra fet hud

Hormonella förändringar, dålig hudvård, ohälsosam livsstil, stress och klimatförändringar kan leda till fet hud. Du kan också skylla dina gener om du har fet hud. Huskurer som nämns ovan kan hjälpa dig att bli av med fet hud. Men hindrar det i första hand skulle vara ett bättre alternativ.

För att kontrollera oljeproduktionen, undvika att äta ohälsosamma livsmedel såsom stekt mat, livsmedel som innehåller mycket socker och förädlade livsmedel. Dessutom följer en ordentlig hudvårdsrutin. Använd vattenbaserade produkter och smink för fet hud. Kontrollera ingredienser av produkterna och välja noncomedogenic dem eftersom dessa produkter är mindre benägna att täppa till porerna. Undvik att röra ansiktet eftersom det kan överföra föroreningar till ditt ansikte, vilket kan leda till akne. Dessutom dricker minst 3 liter vatten varje dag, som att dricka mycket vatten kan hjälpa till att eliminera gifter från kroppen.

Genom att följa de huskurer och smink och skönhets tips som nämns här, kan du bli av med fet hud. Förstå orsakerna till din fet hud och följ de förslag som ges här för att förhindra dem.