Hur man gör praktisk pumpning för att öka mjölktillförseln

Praktisk pumpning är en bröstmassage-teknik som kan öka mängden bröstmjölk som du pumpar under varje pumpning. Eftersom praktisk pumpning hjälper dig att tömma bröstet mer fullständigt varje gång du pumpar, hjälper det till att öka din mjölkförsörjning och hjälper dig att ge mer av den feta bakmjölken som hjälper din baby att växa.

Praktisk pumpning hjälper mammor som kanske kämpar med volymen att producera mer mjölk vid varje pumpning. Om du har ett barn i Neonatal Intensive Care, har haft ett för tidigt barn eller behöver pumpa, har denna teknik att kombinera pumpande handuttryck och bröstmassage visat sig öka mjölkvolymen med 48%.

Med praktisk pumpning använder en ammande person sina händer för att hjälpa till med mjölkborttagning under pumpning istället för att förlita sig på enbart bröstpump. Bröstmassage och handuttryck i kombination med pumpning hjälper inte bara till att maximera mängden mjölk du kommer att pumpa vid varje session utan kommer också att öka din mjölkförsörjning totalt sett.

Använda praktisk pumpning

När du använder praktisk pumpning för att öka mjölktillförseln kommer du att massera båda brösten innan du pumpar och under dina pumpsessioner. Här är en pumprutin som du kan använda:

  • Börja med rätt utrustning. Använd en helelektrisk pump på sjukhus med dubbla pumpkit. Använd en behå som håller flänsarna på plats medan du pumpar för att frigöra händerna för att massera dina bröst.
  • Massera dina bröst innan du pumpar. Massera båda brösten med små cirklar i ett spiralmönster (liknar en självbröstundersökning) och lägg extra vikt vid bröstets yttre marginaler. Stryk brösten från de yttre marginalerna mot bröstvårtorna. Använd en lätt beröring för att hjälpa dig att slappna av och för att stimulera din svik.
  • Pumpa båda brösten tills mjölken börjar avta, vanligtvis cirka 5 till 7 minuter. Justera sugningen till den högsta nivå som är bekväm för dig.
  • Upprepa massageprocessen. Pumpa varje bröst medan du masserar det. Var särskilt uppmärksam på områden där du känner klumpar (det här är fulla mjölkkanaler). Stryk ditt bröst från ytterkant mot pumpen för att tömma kanalerna med medelhögt tryck.
  • Fortsätt tills din mjölkproduktion avtar igen (vanligtvis cirka 3 till 5 minuter). Handuttrycka i pumpflänsarna. Den sista mjölken (bakmjölken) är den rikaste mjölken du producerar.

Maximera din mjölkproduktion

Här är några andra sätt du kan öka och maximera din mjölkproduktion medan din bebis är i NICU.

  • Fortsätt pumpa regelbundet. Åtta gånger på 24 timmar, perfekt för att behålla din mjölkförsörjning. Kom ihåg att det är utbud och efterfrågan.
  • Om du pumpar i stället för full matning, pumpa i 15 minuter, även om mjölken slutar flöda. Pumpningen stimulerar brösten att behålla din mjölkförsörjning.
  • Om du skiljs från din bebis är det viktigt att börja uttrycka din mjölk inom de första sex timmarna efter att du har fött.
  • Tillbringa så mycket tid du kan nära din baby. Att hålla ditt barn hud mot hud hjälper inte bara dig och ditt barn att binda utan hjälper din kropp att producera prolaktin och oxytocin, vilket hjälper till att öka din mjölkförsörjning.
  • Försök att lyssna på musik. Musik har visat sig öka mängden mjölk uttryckt i NICU.