Hur man gör Natural Hand Sanitizer hemma

Jag är inte ett fan av kommersiella handsanitizers. Detta kanske låter konstigt, men jag använder inte antibakteriell tvål eller starka rengöringsmedel hemma eftersom jag tror faktiskt att ha en liten bakterie runt är en bra sak. Jag är glad att jag började göra mina egna personliga hygienprodukter år sedan, särskilt sedan FDA fastslog 2016 att tillverkarna bör sluta använda triklosan, en vanlig ingrediens i antibakteriella tvål och rengöringsmedel på den tiden, på grund av sin förmåga att störa hormoner och bidrag till en ökning av resistenta stammar av bakterier. Bara går att visa att det lönar sig att läsa forskning!

Varför lägga ner Hand Sanitizer?

Mitt hem är inte ett sjukhus (tack vare allmänt starka immunsystem), så jag tar en mjukare inställning och göra detta hemgjord Hand Sanitizer att endast använda när vi inte kan tvätta händerna eller är orolig exponering för riktigt dåliga bakterier. Jag kan se att överklagandet att döda 99,9% av bakterier när du har en familj med små barn, och sjukdom för en betyder oftast sjukdom för alla. Ändå är det bra att förstå några skäl till varför den antibakteriella etiketten poppar upp på alla typer av tvål, våtservetter, och städare kanske inte lösningen det verkar vara.

 • Anledning # 1: Använda hand sanitizer att hålla influensan borta? Det kommer inte att fungera! Antibakteriella tvålar dödar bakterier men inte virus. Hand sanitizers och tvålar gör inte en sak för virus många människor använder dem för att förhindra.
 • Anledning # 2: Det kan vara sant att antibakteriella produkter dödar 99,9% av bakterier, men att 0,1% är den mest potentiellt skadliga (eftersom det kan motstå antibakteriella medel). Denna liten andel som överlever sedan raser och passerar på sin antibiotikaresistens till sin avkomma, skapa linjer av superbugs som motstår antibiotikaanvändning. Detta kan vara en faktor i den dramatiska ökningen av stammar som MRSA.
 • Anledning # 3: Triclosan, kemikalien i de flesta antibakteriella tvålar har visats interagera med klor i vatten för bildning av kloroform gas. Ovanpå detta har det visat sig vara ett hormon disruptor, särskilt hos barn. Jag är glad att det har fasats ut från så många produkter, men jag är skeptisk det löser problemet.
 • Anledning # 4: Vissa bevis visar att barn som växer upp i en alltför steril miljö har högre allergier och astma än barn som inte använder antibakteriella produkter så mycket. Exponering för olika typer av bakterier, särskilt tidigt i livet, hjälper barnen immunsystem att utvecklas.

Ge Bakterier lite respekt

Min strategi när det gäller att hålla de otäcka bakterierna i schack är att se till att mina barn immunsystem är starka genom att mata dem en riktig mat kost med mycket jästa grönsaker och drycker (goda bakterier) och begränsa socker. Vi prioriterar också bra gammaldags speltid utanför, där de kan få D-vitamin från solen och hälsosamma bakterier från marken microbiome. Jag använder handgjorda tvålar eller hemlagad skummande handtvål för alla våra handtvätt behov, och vi gjorde det genom en annan influensasäsong med inga fall av influensa. Tillfällighet? Kanske, men jag ser inte behovet av att använda starka kemikalier att sanera mitt hus varje dag.

Fördelarna med Natural Hand Sanitizer (med eteriska oljor)

Vi använder inte ens vår naturliga handsanitizeren mycket ofta och välja enkel handtvätt när det är möjligt. Jag håller en liten flaska hemlagad Hand Sanitizer vid diskbänken för att garantera säkerheten efter att ha hanterat kött eller ändra en blöja, etc. Förutom stinkande till höga himlen, kommersiella rengöringsmedel innehåller ofta torkar alkohol som är för stark för barnen att använda ändå. Det fina med att göra min egen är jag kan göra en mer skonsam version för användning runt barnen och en starkare att använda på en plats som en offentlig toalett. I stället för att triklosan eller andra antibakteriella medel, jag använder eteriska oljor som hämmar bakterier naturligtvis vara noga med att välja de som är säker för barn.

Här är mina go-to hand sanitizer recept:

Gentle Hand Sanitizer Recept (säker för barn)

Denna växtbaserade Hand Sanitizer gel inte torka ut huden och är faktiskt närande grund av aloe vera. Det är också så enkelt att dina barn kan hjälpa dig att göra det. Det kan även göras i behållaren du planerar att använda så att du inte behöver få en skål smutsig.

Ingredienser

 • 1/4 kopp aloe vera gel (jag använder denna organiska ett)
 • 20 droppar Germ destroyer Essential Oil (Kid Safe)

Instruktioner

 1. Blanda alla ingredienser och förvara i en återanvändbar silikonslang (som den här).
 2. Använd som behövs för att naturligt ta bort bakterier från händerna.

Starkare Hand Sanitizer recept

För en starkare hand sanitizer som utför som kommersiella versioner (utan triklosan), prova det här receptet. Om du arbetar på ett sjukhus, kan detta vara bra för personligt bruk. Jag skulle inte använda detta recept för barn!

Ingredienser

 • 1 msk tvättsprit
 • 1/2 tsk vegetabiliskt glycerin (valfritt)
 • 1/4 kopp aloe vera gel
 • 10 droppar kanel eterisk olja
 • 10 droppar tea tree eterisk olja
 • destillerat vatten (kolloidalt silver / joniskt silver adderar antibakteriell effekt om tillgängligt)
 • andra eteriska oljor (bara för doften)

Instruktioner

 1. För att göra, blanda aloe vera gel, valfria glycerin och gnugga alkohol i en liten skål.
 2. Lägg kanel eterisk olja och tea tree olja tillsammans med en droppe eller två av några andra oljor som du vill lägga till doft. Citrongräs, apelsin, lavendel och pepparmynta är bra val.
 3. Blanda väl och tillsätt destillerat vatten (eller kolloidal / joniskt silver) till tunn för att önskad konsistens.
 4. Använd en liten tratt eller medicin dropper att överföra hand sanitizer i sprut eller pumptyp flaskor.
 5. Använd som du skulle någon annan typ av hand sanitizer.

anteckningar

 • Kontrollera alltid med en läkare eller vårdgivare innan du använder eteriska oljor, särskilt på barn eller om du har ett medicinskt tillstånd.
 • Med användning av färsk aloe vera gel är inte lika stabil för räknaren lagring; en kommersiell varumärke rekommenderas.

Om du gillar detta recept, även prova min DIY desinficerande våtservetter för kök räknare eller badrum.