Hur kan man förhindra kroppslukt effektivt

Svettning är en naturlig mekanism i kroppen som inte kan undvikas. Men om svettning medför dålig lukt, är det definitivt en anledning till oro. Det finns olika orsaker till dålig kroppslukt hos kvinnor och män. Hålla reda på dem och lära sig att eliminera problemet. Har du märkt människor ta avstånd ifrån dig för någon särskild anledning alls? Kan du eventuellt ha ett kroppslukt problem? Om du gör det finns det ingen anledning att gräma över den. Det finns några enkla sätt att ta itu med kroppslukt och hindra dem.

Hur man kan minska Body Lukt utan mycket väsen

1. Gör ändringar i din kost

Visste du att vad du äter påverkar hur du luktar? Ja, ni hörde rätt. Eftersom svettning är kroppens sätt att spola ut gifter, ändra din kost kan faktiskt hjälpa till att bli av med kroppen lukt. Curryrätter och kryddstark mat som du slukar kan vara en orsak till kroppslukt. Minska ditt intag av lök och vitlök kan också minska din kropp lukt.

2. Säg ja till löst sittande kläder och naturliga fibrer

Om du lider av kroppslukt, är det en bra idé att dike kläder gjorda av syntetiska fibrer och välja kläder gjorda av bomull, linne och silke i stället. Du kommer att bli förvånad över hur mindre du svettas i dem. Du kan också vill gå för löst sittande kläder som de tillåter luft att passera och hålla kroppen ventilation.

3. Pat själv Torr

Om du inte handduk själv på rätt sätt kan den kvarvarande fukt bli en grogrund för bakterier. Detta är en annan orsak till dålig kroppslukt hos kvinnor och män. Använd en absorberande handduk och torka av all fukt från kroppen, speciellt under armarna och privata delar.

4. Gå The Antiperspirant Way

förväxla inte deodoranter med antiperspiranter. Deodoranter är doftande, men inte minska svettning. Å andra sidan, de flesta antiperspiranter är doftande och innehåller aluminiumklorid som hjälper till att förebygga överdriven svettning. Spraya eller gnugga på två gånger om dagen för att hjälpa dig att minska kvinnliga luktproblem.

5. raka dina armhålor

Om du trodde att du måste bli av med hår under armarna bara för att du vill bära ärmlösa kläder, tänk om. Svett kan fastna i håret och kan öka bakterietillväxt, vilket resulterar i kroppslukt hos både kvinnor och män. Regelbunden vaxning eller rakning kan bidra till att minska risken för att utveckla kroppslukt.

Naturläkemedel för Body Lukt

Applicera vinäger på dina armhålor när du svettas för mycket eller vädra början av kroppslukt. Hoppa in i duschen två gånger om dagen. Gnugga naturliga aromatiska oljor och saft av citrusfrukter som citron är ett annat sätt att förhindra kroppslukt. Helt enkelt gnida en citronskiva i armhålorna, du så småningom kan lätta din hud också.

Kunskap är makt och samma sak gäller när det gäller kroppslukt. När du är beväpnad med kroppslukt fakta, Du är ett steg närmare att ta itu med detta problem. Dela tips du har lärt med dina nära och kära som kan ställas inför samma problem. Bud adjö till kroppslukt och säga hej till en fräschare och mer övertygade om att du.