Hur du optimerar din Cholesterol utan Statiner

Även om det finns bevis för att länkar statiner till en rad hälsofrågor, däribland muskelsmärta, diabetes och även cancer, en av fyra amerikaner över 45 års ålder fortfarande använder dem som en konventionell behandling mot höga kolesterolvärden.

Varför Statin läkemedel kan vara dåligt för dig

Till att börja med statiner bryter kroppen av Q10, vilket leder till förödande resultat. Människor som tar statiner utan tillräcklig Q10 tillägg löper en allvarlig hälsorisk. Detta är tyvärr vad de flesta människor på statiner gör. Q10 är en kofaktor (co-enzym) som är av avgörande betydelse för skapandet av ATP-molekyler som är väsentliga för cellulära energiproduktionen. Saken är organ såsom hjärtat ha högre energi, vilket betyder att det beror på flera Q10 att fungera korrekt. Eftersom detta co-enzym utsöndras i levern, det tar också en del i att hålla blodglukos under kontroll.

Teoretiskt sett statiner inte är nödvändiga för att minska kolesterolhalten i blodet och utsätta din hälsa för allvarliga risker. 75% av din kolesterol är faktiskt produceras av levern påverkas av dina insulinnivåer. Detta innebär att genom att optimera din insulinnivå, kommer du automatiskt optimera din kolesterol. Med andra ord kan enkla kost-och livsstilsförändringar gör en enorm skillnad för säker reglering kolesterolvärdet.

9 sätt att sänka ditt kolesterol nivåer naturligtvis

  1. Få tillräckligt med vitamin D. Detta vitamin har visat sig vara mycket fördelaktigt för att normalisera ditt kolesterolvärde och förebygga hjärtsjukdomar.
  2. Skär ner eller, helst, klippa ut, spannmål och socker ur kosten. Istället inkludera fler färska bladgrönsaker och grönsaker.
  3. Få tillräckligt hög kvalitet fiskolja.
  4. Spetsa din kost med mer hjärtvänlig livsmedel som olivolja, kokos och kokosolja, ekologiska ägg, avokado, råa nötter och frön, och organiska gräsätande kött.
  5. Gör regelbunden daglig motion. Även en 20-minuters power-walk kommer att göra skillnad.
  6. Minska din exponering för stress. Eller använd avstressande tekniker såsom meditation eller yoga.
  7. Skär ner överdrivet röka eller dricka alkohol.
  8. Få tillräckligt sömn.
  9. Ta röd jäst ris enligt anvisningarna (Thorne Choleast 2-4 mössor dagligen).

Dessa tekniker ger ett helhetsperspektiv att minska höga blodkolesterolnivåer med långsiktiga effekter till skillnad från statiner, som sänker ditt kolesterol på bekostnad av din hälsa.