Hur att dricka grönt te för viktminskning

Om du gillar te, och du gillar hälsosam dryck alternativ, har du sällat sig till de andra 158 miljoner människor som njuter av en kopp på en viss dag. Det uppskattas att förra året var mer än 80 miljarder portioner av te som konsumeras av te älskare runt om i världen. Som översätter till ungefär 3,60 miljarder liter.

Även svart te är det mest populära (det står för cirka 84 procent av all te konsumeras) är grönt te rapporteras växa på en mycket högre volym än svart. Vår gissning är att det på grund av grönt te potentiella roll i viktminskning. Vi bestämde oss för att ta en närmare titt på hur du kan dricka grönt te för viktminskning.

Hur du kan dricka grönt te för viktminskning

Nedan följer några tips som du bör följa för att dricka grönt te för viktminskning:

Grönt te kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Flera studier har antytt att de flavonoider och koffein i grönt te kan bidra till att höja ämnesomsättning, öka fett oxidation och även förbättra insulinaktivitet. En studie visade att de som konsumerade grönt te och koffein förlorade ett genomsnitt av 2,9 pounds under en 12-veckorsperiod, medan hålla sig till sin vanliga kost. En annan studie föreslog ökade kalori utgång var lika med cirka 100 kalorier under en 24-timmarsperiod.

Du behöver inte dricka mycket grönt te för att hjälpa dig gå ner i vikt

Medan fördelarna viktminskning varierar beroende på olika dynamik, har de visat sig genom att dricka så lite som 2,5 koppar grönt te per dag.

Vissa grönt te sorter är bättre för viktminskning än andra

Om du handlar om att grönt och en viktminskning uppdrag, kanske du vill välja Matcha grönt te (den rikaste grönt te källa av näringsämnen och antioxidanter). Dietist Isabel K Smith förklarar varför: “Hela blad mals och konsumeras som en del av drycken, i motsats till andra (de flesta) typer av grönt te där bladen genomsyrad och sedan te förbrukas.”

Det finns en rätt och fel sätt att brygga grönt te

När bryggning grönt te, ta lite extra omsorg, som kokande vatten är dåligt för de dyrbara katekiner (te friska kemikalier). Tar med ditt vatten till en koka, men låt det vila i ungefär tio minuter. Sedan, häll vatten över te och brygga ungefär en minut innan servering. Naturligtvis kan göras bryggtiden kortare eller längre, beroende på din smak.

Grönt te har många hälsofördelar

“Det innehåller många näringsämnen, inklusive antioxidanter och anti-cancer och hjärnvänlig föreningar,” Smith påminner oss. En sak är säker: oavsett om du inte kommer att kasta pounds med grönt te, dricker det i alla fall. “Alla teer innehåller många hälsosamma näringsämnen, det är en av de hälsosammare val för en dryck!” Smith säger. Men, bara vara noga med att inte stapla på honung eller socker!