Hogyan lehet megelőzni a fogszuvasodást könnyen

A legtöbb ember általában szájon át szedhető egészségügyi értetődőnek, ezért fogászati ​​bajok meglehetősen elterjedt valamennyi korcsoportban. De tudtad, gumi betegség és fogszuvasodás is az egyik legkönnyebben megelőzhető betegségek? Fogszuvasodás akkor jelentkezik, amikor a fogzománc lesz erodálódott, ami lyukak vagy üregek a fogak. Ha nem kezelik időben, ezek az üregek tovább romlik a kompromisszumra az egész fogat, gumi, vagy akár a gyökérkezelés. Azonban a jó hír az, hogy lehetséges, hogy kiküszöböljék fogszuvasodás ésszerű és egyszerű eszközökkel.

Hogyan kerülhető el fog üreg?

Néhány megelőzésének módjáról fogüreg tartalmazzák a következőket:

1. Megfelelő szájápolás Rendszer

Elfogadása a megfelelő szájápolási rutin lehet menni hosszú utat védi a fogakat a baktériumok és a plakk lerakódását, amelyek károsak az egészségre a fogak. Fogmosás naponta kétszer, két reggel és este egy fontos lépés a szájápoló. Győződjön meg róla, kefe eléri a hasadékok, felületek, zsebek és sarkok a fogak. Továbbá ne feledjük, hogy tisztítsa meg a nyelvét óvatosan egy nyelv lehúzó vagy fogkefe, akkor kikötő baktériumok is.

2. Fogselyem

Fogselyem napi legalább egyszer előzhető előfordulása fog üreg és más periodontális betegségek, mivel ez segít eltávolítani a maradék élelmiszer részecskéknek az íny alá, így megállítása baktériumok létrehozó magát a fogak. Továbbá, fogselyem tud az apró réseket, hogy kefe sörtéi nem lesz képes elérni.

3. szájvíz

Használata szájvíz hogy tisztán tartsa a száját lehet hozzáadott lökést szájhigiénia. A plakk baktériumok és rendszerint az apró fogak közötti résekbe és az íny vonala mentén, ami utat fog üreg. Az antibakteriális képességeit szájvíz segítenek megszüntetni bármilyen maradék baktériumok, így megvédi fogak idő előtti bomlás. Ezért öblítse ki a száját szájvíz fogmosás után.

4. Korlátozza bevitt cukor

Elkerülve a cukros élelmiszerek, mint a gyümölcslevek és szénsavas italokat, amelyek hozzájárulnak a fogkő fejlesztési játszhatnak jelentős szerepet játszhat az egészséges fogak. Cukor reagálni képes baktériumok jelen vannak a szájban, hogy létrehoz egy sav lehet, amely rontja a fogzománc és következnek a fogszuvasodás és üregek.

5. Az fluoridos fogkrém

Sokan szeretnék tudni, hogyan fogkrém megakadályozza a fogszuvasodást. Lehet javára használja fogkrém, amely tartalmaz fluoridot, mivel segíthet támogatni a fogzománcot a harcot a túlzott plakk felhalmozódása, amely a leggyakrabban okoz üregeket.

6. figyelembe az egészséges étkezési szokások

Apt módosítások az étkezési szokások nem csak letartóztatni fogszuvasodás, de az is visszafordítani. Ez minden bizonnyal egy jó ötlet, hogy csökkentse a gyakori nassolás. Evés vagy ivás egész nap lehet kitenni a fogak állandó támadás, különösen keményítő és cukortartalmú élelmiszerek. Ehelyett ivóvíz rendszeresen, mint, amelynek kortyokban két falat között bizonyulhat hasznosnak.

7. Opt Tooth egészséges élelmiszerek

Étrend befolyásolja a jólétét a test az egész, beleértve az orális egészség. Ételek gazdag kalciumban, mint collards, kelkáposzta, brokkoli, tejtermékek, stb támogatja az erős csontok és fogak. Kerüljük a felesleges feldolgozott vagy egészségtelen ételek, mint a chips, süti, stb integrálása a friss zöldségek és gyümölcsök, mint a kelbimbó, a borsó, a banán, hogy ösztönözze a nyáladzás a diéta, hogy a baktériumok nem képesek maradni a fogait. Élelmiszerek magas probiotikumok, mint a kefir, kombucha és erjesztett élelmiszerek, mint a savanyú káposzta, Kimchi, stb serkentik a növekedést a jó baktériumok, amelyek megragadják a plakk bővítése és fogszuvasodás.

8. rendnek látogatások a fogorvos

Rendszeres találkozókat fogorvosa ellenőrzés és fogtisztítás akkor is, ha úgy gondolja, a fogai egészségesnek tűnnek. Vegye figyelembe az gyulladás az íny, vérzés fogmosás közben, vagy a fájdalom és keresse fel fogorvosát azonnal, hogy elkerüljék az esetleges komplikációk később.

Gyakran Ismételt Kérdések

Néhány gyakran ismételt kérdések fogszuvasodás van:

1. Miért fogak Decay?

A fogszuvasodás előfordulhat több okból –

  • Miután a szájszárazság (kevesebb nyál) a nyál segít lemosását káros baktériumok, amelyek elpusztítják a fogzománcot
  • Gyakori nassolás cukros dolgokat
  • Hiánya szájon tisztaság
  • Nincs rendszeres fogászati ​​szűrés és kivizsgálások

2. Hogyan üregek alakulnak ki?

Üregek képezik általában miatt az élelmiszer és a baktériumok. A felelős baktériumok plakk-képződés általában gyarapodását a cukor található a italok és élelmiszerek előállítására egy sav, amelynek létrehozását eredményezi a bakteriális plakk. Idővel ez a lepedék megkeményedik, és lesz egy kényelmes hely a baktériumok elszaporodását.

A kellő időben, a plakk elkezd erodálja a fogzománcot (külső védőbevonatot fogak), hogy kis lyukak a fogzománcot. Amikor a zománc kap elpusztult, a baktériumok kezdenek, hogy megtámadják a dentin, további réteg a fogak. A sav és a baktériumok továbbra is enni a fogak szerkezetét, tönkreteszi a cellulóz, erek, idegek, és ami végül egy fogat tályog vagy üreg.

3. Hogyan lehet megtudni, hogy a fogak bomló?

Még gyakoribb, mint nem, akkor lehet, hogy nem tapasztal semmilyen észrevehető tüneteket pusztuló fogakkal. Azonban a bomlás romlása akkor kezdi érezni a fogam, fogérzékenység, miközben iszik vagy eszik valamit hideg, meleg vagy édes. Látható lyukak jelennek meg a fogakat. Azt is észre a fekete, barna vagy fehér foltok a fog felületét.

4. Tud Fordított fogszuvasodás?

Visszaírása fogszuvasodás függhet a kár mértékének. Ha érzékeli korán, javító intézkedéseket lehet vállalta ennek a kijavítását. Azonban, ha egy üreg képződik, orvosa, hogy egy töltő eltávolítása után a lebomlott anyag.

5. Hogyan lehet megelőzni Child fogszuvasodás?

Ön megakadályozhatja gyermek fogszuvasodás szerint:

  • Bemutatjuk a gyermeket, hogy a jó szájhigiénia rutin
  • Annak biztosítása, hogy ő kefék és használ fogselymet naponta
  • Rendelkezésre bocsátja az egészséges ételek
  • Vezetése csekket az ő bevitt cukortartalmú termékek

6. Melyik emberek hajlamosabbak a fogszuvasodás kockázata?

Emberek, akik dohányoznak, kövesse a rossz szájápolási rutin összegű hiányában a fogkefe és fogselyem a fogak napi rendszerességgel, vagy fogyasztanak cukros élelmiszerek vagy a szénhidrátok nagy mennyiségben hajlamosabbak lehetnek a fogszuvasodás kockázata. Orális egészség elengedhetetlen része az általános jólétet. A legtöbb ember, kora ellenére, fogékonyak a fejlődő üregek. Soha nincs túl késő, hogy vegye át a helyzetet, és tegyenek konkrét lépéseket a védelme és helyreállítása a szóbeli egészségügyi és stop fogászati ​​problémák.