Hogyan lehet leszokni a dohányzásról: tippek rugdossa a cigaretta szokás jó

Mindannyian tudjuk, hogy az egészségügyi kockázatok a dohányzás, de ez nem lesz könnyebb, hogy a leszokásban. Akár egy tini dohányos vagy egy életre szóló csomag napi egy dohányos leszokni lehet igazán kemény. A nikotin egy gyors és megbízható módon, hogy növeljék a kilátások, enyhíti a stresszt, és a lazításra. Ahhoz, hogy sikeresen leszokni a dohányzásról, akkor kell, hogy ne csak megváltoztatni a viselkedést, és megbirkózni a nikotin megvonási tünetek, hanem találni egészségesebb módon kezelni a hangulatok. A megfelelő játék tervet, mégis, akkor megtörje a függőség, és csatlakozzon a több millió ember, akik kirúgták a szokás a jó.

Miért van a dohányzás abbahagyása olyan nehéz?

Dohány mind fizikai függőség és a pszichológiai szokás. A nikotin cigaretta tartó átmeneti és addiktív magas. Kiküszöbölése, hogy a rendszeres fix nikotin hatására a szervezetben, hogy megtapasztalják a fizikai elvonási tünetek és sóvárgást. Mivel a nikotin jó érzés hatása az agyra, akkor is megszokták a dohányzást, mert így a stresszel való megküzdés, depresszió, szorongás, vagy akár az unalom.

Ugyanakkor a törvény a dohányzás beleivódott a napi rituálé. Lehet egy automatikus válasz, hogy a cigaretta füst a reggeli kávé, míg egy kis szünetet a munkahelyi vagy iskolai vagy alatt ingázik haza a végén egy hosszú nap. Talán barátok, családtagok, kollégák és a füst, és ez lett az út egy részét viszonyul velük.

Ahhoz, hogy sikeresen leszokni a dohányzásról, akkor kell foglalkozni mind a függőség és a szokások és rutinok menjen végig vele. De meg lehet csinálni. A megfelelő támogatás és kombinációs stratégiák, minden dohányos leszokni – akkor is, ha megpróbáltam és nem sikerült előtt több alkalommal is.

Az Ön személyes dohányzásról való leszokásban terv

Míg egyes dohányosok sikeresen leszokni megy a hideg pulyka, a legtöbb ember jobban egy tervet, hogy tartsa magát a pályán. A jó terv foglalkozik mind a rövid távú kihívást a dohányzásról való leszokásról és a hosszú távú kihívás a visszaesés megelőzésére. Azt is meg kell szabni a speciális igények és a dohányzási szokások.

Szánj időt arra gondolni, hogy milyen dohányos van, amely pillanatok életed felhívás egy cigarettát, és miért. Ez segít, hogy mely ötletek, módszerek, illetve a kezelések a legelőnyösebb az Ön számára.

Ez egy nagyon rossz függőség (több mint egy csomag egy nap)? Vagy ha inkább egy szociális dohányos? Lenne egy egyszerű nikotin tapasz ezt a munkát?

Vannak bizonyos tevékenységek, helyek vagy emberek társítani a dohányzásról? Úgy érzi, hogy szükség van a dohányzás minden étkezés?

Ne eléred a cigaretta amikor érzed stresszes, vagy le? Vagy a dohányzás kapcsolódik más szenvedélybetegségek, mint az alkohol vagy szerencsejáték?

Határozza meg a dohányzás kiváltó

Az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, hogy segíts magadon leszokni, hogy azonosítsa a dolgokat, hogy azt szeretné, hogy a füst, beleértve az egyedi helyzetek, tevékenységek, érzések, és az emberek.

Vezessen naplót vágy

A vágy folyóirat segítségével nulla a minták és a ravaszt. Egy hét múlva vezető abbahagyására kijelölt nap, naplót vezet a dohányzás. Megjegyzés: a pillanatokban minden nap, amikor vágynak egy cigarettát:

 1. Mikor volt?
 2. Hogyan intenzív volt a vágy (skálán 1-10)?
 3. Mit csináltál?
 4. Kivel voltál?
 5. Hogy került érzi magát?
 6. Hogy érezte magát dohányzás után?

Akkor is dohányzik, enyhíti a kellemetlen vagy nyomasztó érzéseket?

Kezelése kellemetlen érzések, mint a stressz, a depresszió, a magány, a félelem és a szorongás néhány a leggyakoribb okok, amiért a felnőttek dohányzik. Ha van egy rossz nap, úgy tűnhet, mint a cigaretta az egyetlen barátja. Mivel sok kényelmet, mint a cigaretta nyújt, bár fontos megjegyezni, hogy vannak egészségesebb (és hatékonyabb) módja, hogy tartsa a kellemetlen érzéseket kordában. Ezek lehetnek gyakorló, meditál, a szenzoros relaxációs stratégiák és gyakorló egyszerű légzőgyakorlatok.

Sok ember számára fontos szempont a dohányzásról való leszokás, hogy megtaláljuk alternatív módon kezelni ezeket a nehéz érzéseket dohányzás nélkül. Még ha a cigaretta már nem része az életednek, a fájdalmas és kellemetlen érzéseket, amelyek arra késztették, hogy a füst a múltban megmaradnak. Tehát, érdemes elidőzni gondolkodni a különböző módon kíván foglalkozni stresszes helyzetek és a napi irritációk, amely rendes körülmények akkor nyúlt a cigaretta.

Tippek elkerülve a gyakori kiváltó

Alkohol. Sokan a szokás a dohányzás, ha isznak. TIPP: váltani alkoholmentes italok, illetve inni csak olyan helyeken, ahol a dohányzás belül tilos. Alternatív megoldásként, próbálja nassolás dió, rágás egy fogpiszkálóval, vagy szopja a szalmát.

Egyéb dohányosok. Ha a családtagok, barátok és munkatársak füst körül, ez kétszeresen nehéz leszokni, vagy elkerülni a visszaesést. TIPP: A társadalmi körökben kell tudni, hogy változnak a szokások, így beszélhetünk a döntést, hogy kilép. Hadd tudja, hogy nem lesz képes a dohányzást, ha éppen az autóban, vagy vesz egy kávészünet együtt. A munkahelyen, ne szedje a kávészünet a dohányosok csak valami mást helyette, vagy megtalálni a nem dohányzók, hogy a szüneteket.

Vége az étkezés. Egyes dohányosok, ami egy étkezés jelenti világítás fel, és a kilátásba helyezett ad, hogy akár tűnhet ijesztő. TIPP: cserélje a pillanatban, étkezés után valamit, mint egy darab gyümölcsöt, (egészséges) desszert, négyzet csokoládé, vagy egy rágót.

Hogyan birkózzunk meg a nikotin megvonási tünetek

Ha abbahagyja a dohányzást, akkor tapasztalat számos fizikai tünetek, mint a test eláll a nikotin. Nikotin megvonási kezdődik gyorsan, általában kezdve harminc percen belül egy óra az utolsó cigarettát, és tetőzik körülbelül 2-3 nap múlva. Az elvonási tünetek tarthat néhány naptól néhány hétig, és eltérhet a személyenként.

Közös nikotin megvonási tünetek a következők:

 1. cigaretta sóvárgást
 2. Ingerlékenység, frusztráció vagy düh
 3. Szorongás vagy idegesség
 4. koncentrálási nehézség
 5. Nyugtalanság
 6. fokozott étvágy
 7. fejfájás
 8. Álmatlanság
 9. Tremors
 10. fokozott köhögés
 11. Fáradtság
 12. Székrekedés vagy gyomorpanaszok
 13. Depresszió
 14. Csökkent szívfrekvencia

Kellemetlen, mivel ezek elvonási tünetek, ezek csak átmeneti. Úgy lesz jobb a hetekben a mérgek is a szervezetből. Addig hagyjuk a barátok és a család tudja, hogy nem lesz a megszokott önmaga és kérjen megértését.

Kezelése cigaretta utáni sóvárgás

A dohányzás elhagyása kiváltó segít csökkenteni a dohányzás utáni vágyat, de nem tudja elkerülni sóvárgás teljesen. De cigaretta utáni vágyat nem tartott sokáig, így ha a kísértés, hogy világít, ne feledje, hogy a vágy elmúlik, és próbálja várni azt. Ez is segít, hogy előre elkészített. Miután a terv, hogy megbirkózzon a sóvárgást segít tartsa meg adja fel.

Elvonja magát. Ne az edényeket, kapcsolja be a TV, hogy egy zuhany, vagy hívja a barátom. A tevékenység nem számít, amíg megkapja az agyad le a dohányzásról.

Emlékeztesd magad, hogy miért hagyta abba. Fókuszban az oka leszokás, beleértve az egészségügyi ellátások, a jobb megjelenés, pénzt takarít, és a továbbfejlesztett önbecsülés.

Kifelé csábító helyzetet. Hol vagy és mit csinálsz lehet kiváltó vágy. Ha igen, a változás a táj is, hogy a különbség.

Jutalmazd meg magad. Meg kell erősíteni a győzelmet. Valahányszor diadalt egy vágy, hogy magát a jutalom, hogy tartsa magát motivált.

Megelőzése súlygyarapodás, miután abbahagyja a dohányzást

A súlygyarapodás a közös probléma, amikor a dohányzásról való leszokás. Vannak, akik még használni, mint egy ok, hogy ne lépjen ki. Bár igaz, hogy sok dohányos súlyfelesleget követő hat hónapon belül a dohányzás abbahagyása, a nyereség általában kis – körülbelül öt fontot átlagosan -, és hogy a kezdeti nyereség idővel csökken. Azt is fontos megjegyezni, hogy a kezében egy kis felesleg néhány hónapig nem fog fájni a szíve, mint a dohányzás. De a hízás nem elkerülhetetlen, ha leszokni a dohányzásról.

Dohányzás működik, mint egy étvágycsökkentő. Azt is visszafogja a szaglás és íz. Szóval, miután kilépett, az étvágyat valószínűleg növekedni fog és az élelmiszer lesz tűnik vonzóbbnak. Súlygyarapodás is előfordulhat, hogy kicseréli a szóbeli kielégítése dohányzás evés egészségtelen élelmiszerek kényelmét. Ezért fontos, hogy talál más, egészséges módon kezelni a stresszt és egyéb kellemetlen érzéseket helyett agyatlan, érzelmi evés.

Ápolják magad. Ahelyett, hogy fordult a cigaretta, illetve élelmiszert, amikor úgy érzi, hangsúlyozta, szorongó, vagy depressziós, tanulni új módon, hogy megnyugtassa magát.

Egyél egészséges és változatos ételek. Egyen sok gyümölcsöt, zöldséget, és az egészséges zsírok. Kerüljük a cukros ételek, üdítők, sült, és készétel.

Igyál sok vizet. Alkoholfogyasztás legalább hat-nyolc 8 oz. szemüveg segít úgy érzi, teljes és keepyou eszik, ha nem éhes. Víz is segít flush méreganyagokat a szervezetből.

Sétálj. Nem csak ez segít kalóriát éget, és tartsa a tömeg le, hanem abban is segít enyhíteni érzéseit a stressz és a frusztráció, hogy kísérje a dohányzás megvonási.

Snack bűntudat-mentes élelmiszereket. Jó választás is cukormentes rágógumi, sárgarépa és a zeller botok, vagy szeletelt paprika vagy jicama.

A gyógyszeres kezelés és a terápia, hogy segítsen leszokni

Sok különböző módszereket, amelyek sikeresen segített az embereknek leszokni a dohányzásról. Lehet, hogy sikeres legyen, az első módszerrel megpróbálja. Sokkal valószínűbb, hogy meg kell próbálni számos különböző módszerek vagy a kezelések kombinációja megtalálni az is, hogy a munka az Ön számára.

Gyógyszerek

A dohányzásról való leszokás gyógyszeres enyhíthetik a megvonási tünetek és csökkenti az éhségérzetet, és a leghatékonyabbak, ha részeként használják egy átfogó programot a dohányzásról való leszokásban követjük az orvos. Beszéljen orvosával a lehetőségeket, és hogy egy dohányzás ellenes gyógyszert az Ön számára. US Food and Drug Administration (FDA) jóváhagyta lehetőségek közül választhat:

Nikotinpótló terápia. A nikotint helyettesítő terápia magában foglalja „helyett” cigaretta más nikotin helyettesítő, mint például a nikotinos rágógumi, tapasz, gyógycukorka, inhaláló, vagy orrspray formájában. Úgy működik, azáltal, hogy a kis- és állandó dózisú nikotint juttat a szervezetbe, hogy enyhíteni néhány elvonási tünetek nélkül kátrány és mérgező gázok találhatók cigarettát. Ez a fajta kezelés segít dohányosok összpontosítani törés a lelki függőség, és könnyebbé teszi, hogy összpontosítson a tanulás új viselkedés és életvezetési készségek.

Non-nikotin gyógyszert. Ezek a gyógyszerek segítenek megállítani a dohányzás csökkentése sóvárgás és a megvonási tünetek nélkül alkalmazható a nikotin. Gyógyszerek, mint például bupropion (Zyban) és vareniklin (Chantix) szánják rövid távú alkalmazásra.

alternatív gyógymódok

Van néhány dolog, amit tehetünk, hogy hagyják abba a dohányzást, hogy nem járnak nikotinpótló terápia vagy a vényköteles gyógyszerek: Kérje orvosa beutalóval vagy lásd a források és hivatkozások az alábbi segítséget találni képzett szakemberek az egyes területeken.

Hipnózis – A népszerű lehetőség, hogy jó eredményeket. Elfelejteni semmit lehet látni a színpadról hypnotists, hipnózis művei szerzés egy mélyen ellazult állapotban, hogy hol van nyitott a javaslatokra, amelyek erősítik az elhatározás leszokni a dohányzásról, és növeli a negatív érzések felé cigarettát.

Akupunktúra – Az egyik legrégebbi ismert orvosi technikák, akupunktúra gondolták, hogy a kiváltó endorfinok felszabadulását (természetes fájdalomcsillapítók), amelyek lehetővé teszik a test pihenni. Mint a dohányzásról való leszokást segítő, akupunktúra hasznos lehet kezelésében a dohányzás megvonási tünetek.

Viselkedési terápia – Nikotinfüggőség kapcsolódik a szokásos viselkedést (a rituálék) részt vesz a dohányzás. Viselkedés terápia középpontjában a tanulás új megküzdési készségek és megtörve e szokások.

Motivációs terápiákkal – Önsegítő könyvek és weboldalak nyújthat számos módon motiválni magad leszokni a dohányzásról. Egy jól ismert példa a kiszámításakor a pénzügyi megtakarítások. Egyesek képesek voltak megtalálni a motiváció leszokni csak kiszámításával, hogy mennyi pénzt takarít meg. Lehet elég fizetni a nyári vakáció.

Mi a teendő, ha csúszik, vagy visszaesés

A legtöbb ember igyekszik leszokni a dohányzásról többször, mielőtt a leszokásban, a jó, így nem verte fel magad, ha elkezdi a dohányzás újra. Kapcsolja be a visszaesés a fellendülés a tanulás a hiba. Elemzése, hogy mi történt, mielőtt elkezdtél újra dohányozni, azonosítani a kiváltó vagy válsággócai futott be, és egy új stop-dohányzó tervet, amely megszünteti azokat.

Az is fontos kiemelni a különbség a csúszás és a visszaesés. Ha csúszik, és a cigaretta füst, ez nem jelenti azt, hogy nem tud visszamenni a kocsi. Kiválaszthatja, hogy tanuljanak a csúszás és hagyjuk, hogy motiválja Önt, hogy próbálja keményebb vagy használhatja ürügyként, hogy menjen vissza a dohányzás. De a választás a tiéd. A csúszás nem kell alakítani egy teljes értékű visszaesés.