Hogyan lehet ellenőrizni a mellrák biztonságosan otthonról

Mami Angelina volt nyom, hogy miért a baba hirtelen megállt etetés jobb mellét. Az orvosok diagnosztizálták sok lehetőség, mint a tej lehet a kiszáradástól, vagy, hogy a tej már fordult pus.When tályog képződik, és eltávolították, azt gyanították, hogy rákos. Mire a diagnózis jött ki, ő már a negyedik stádiumot rák.

Számtalan nő esik áldozatul a mellrák, kideríteni erről a halálos betegséget, amikor már túl késő. 37 éves anya Angelina volt az egyik ilyen nő. Az orvosok mondogatta nekem a tejet lehet kiszáradástól, hogy kell használni a fűtési pad, hogy én szivattyú a tej rendszeres időközönként, és a tejet is fordult genny. Amikor megkérdezték, hogy műtét, hogy távolítsa el a genny zseb, az orvos gyanúja a csomó, hogy rákos. Amikor a biopszia jelentés jött ki, félelmei helyesnek bizonyult. Reddys rák átterjedt a színpadon négy.

A mellrák a költséges dolog

Erny Vivian azt mondta, úgy érezte, egy kőszerű csomó a mellében 2014. Akkoriban ő volt 37 éves. Egyszer tesztelt, diagnosztizáltak nála a második szakaszban a rák a bal melle. Ő ment a műtét, és 16 ülések a kemoterápia, a 31 fordulóban a sugárzás. Mindez eltávolítani a daganatot. Ő töltötte Rs 10 lakhs cserébe egészséges életet.

De van remény?

Szerint Dr. Reetu Jain, orvosi onkológus Mumbais Jaslok Hospital, amíg a kevésbé öt évvel ezelőtt, a negyedik stádiumot emlőrákos betegek kapnának kilátások 6-8 hónapos az orvosok. A túlélési esélyeket túl 8 hónappal alacsony volt. Ma azonban az orvosi áttörések adott reményt, hogy sok nő átesett ez a tárgyalás.

Kezelések, például anti-HER2-terápia, injekciós hormonterápia, stb, lehet az élet meghosszabbítása, és hagyja, sőt nők súlyos rákos 4-5 év szeretteikkel. Korai felismerés természetesen eredményez nagyobb esélye van a túlélésre, és esélyt, hogy a beteg nem lesz megkímélve egy kezd a mell műtétileg eltávolítják (mastectomia)

Mik a kockázati tényezők, amelyek Breast Cancer?

A következő jegyezni, hogy a fő oka az emlőrák a nők.

 • Élet nagyvárosaik
 • Az alkohol és a cigaretta fogyasztás
 • Elhízottság
 • Family History of Cancer
 • Miután a gyerekek az élet későbbi szakaszában
 • A testmozgás hiánya
 • A káros vegyi anyagok (a élelmiszerek, kozmetikumok, stb)
 • A fogamzásgátló tabletták

Rák statisztikák azt mutatják, hogy az előfordulási gyakorisága a halálos betegség nagyobb nagyvárosi cities.The életmód, amely elősegíti az elhízás, az alkoholfogyasztás, és a gyermekvállalást a későbbiekben gyanúja attribútumokat, amelyekről ismert, hogy növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. A nők átlagéletkora kaptad mellrák is fog alacsonyabb évről évre. Indiai nők találták a mellrák tíz évvel korábban, mint a nők a west.Women Indiában egyre emlőrák olyan fiatal, mint 19 éves.

Nincs ösztrogén is szerepet játszik a mellrák?

Gyermekvállalás előtt a 30 év csökkentheti a mellrák kialakulásának kockázatát. Igen, bármilyen kitett felesleges ösztrogén növeli a kockázatot. Ez az, amiért a gyermekvállalás előtt a 30 év csökkentheti a mellrák cancer.When egy nő terhes és szoptató, ő ki van téve a több progeszteron, csökkentve a chances.This természetesen megvannak a kivételek, mint abban az esetben, Angelina Reddy .

33 éves, két gyermek anyja, Shikha Singh, volt egy hasonló sors. Diagnosztizáltak harmadik szakaszában mellrák, miközben továbbra is szoptatnak, ő azonnal utalják oncologist.In Tény, hogy egy szörnyű fájdalmat érzett a bal karját, és egy csomót a mellében, tette elviselhetetlen neki, hogy még tart a baba, nemhogy tovább ápolási .

Shikha nem is gyanított rák. Mint egy anya, aki éppen szült, ő is feltételezte, hogy a fájdalom és a csomók lehet normális alatt breastfeeding.In Valójában ez is meglepte vele orvoshoz, ahogy még kitéve progeszteron a szoptatást. Egyéb faktorok, amelyek a mellrák későn menopauza és a korai menarche (amely a kezdete a menstruáció), mivel mindkét tegye ki a nők, hogy a felesleges ösztrogén.

Ellenőrizze a mellrák

Az orvosok azt javasolják, hogy minden év feletti nőknél 20 kell hogy ön- rendszeresen ellenőrzik. Ez a rövid videó bemutatja, hogyan vizsgálja meg magát a mellrák.

Hogyan ellenőrizhető Mellrák

 • Használja a párna az ujját, majd határozottan nyomja különböző pontjain a melleket, hogy úgy érzi, a csomók, vagy bármilyen szabálytalanság.
 • Ellenőrizze, hogy mellbimbói vannak húzva, és ha van olyan kisülés vagy kiválasztást.
 • Ezt az ellenőrzést hét nap előtt vagy után a menstruáció, ovuláció alatt.

Míg önellenőrzés lehet baj a húszas, tanácsos, hogy egy klinikai emlővizsgálat közzétételéhez 30 jelet. Posta 40, ultrahang ajánlott. Miután 45 éves, a mammográfia nem feltétlenül szükséges. Annak az esélye a mellrák magas a nők, akiknek a családjában előfordult mellrák, vagy bármely más formája a rák.

Dolog, amit tehetünk, hogy megakadályozza a mellrák

Dr. Bharat Bhosle, orvosi onkológus azt mondja, hogy a dohányzás és az alkoholfogyasztás kerülni kell teljesen. Ez azt jelenti, még a társadalmi és alkalmi alkoholfogyasztók és a dohányosok veszélyben vannak. Ha az egyik abszolút kívánja belemerül, megtartja, hogy egy kampóra vagy 2 hetente. Fel kell emelni a rost bevitel, kivágták a vörös húsok, és kényeztesse magát a rendszeres testmozgás.

Megelőzés határozottan az az út, ahogy csata az eddigi legmagasabb előfordulását halálos betegségek. Mindannyiunknak van olyan sok ember, és az emlékek élnek, így csak akkor van értelme, hogy tartsa a szemét a dolog, hogy zavarhatja azokat a pillanatokat, hogy az élet vár ránk.

Öngondoskodás fontos, de mi mamák van egy szokása, amivel mindenki előtt magunkat. Hölgyeim, kényeztesse magát egy kivizsgálás, és akkor ad a család és magának egy ok arra, hogy értékeljük és ápolja mennyire fontos vagy oly sok ember, amit egészen biztosan vannak.