Hogyan készítsünk természetes kézfertőtlenítő otthon

Nem vagyok nagy rajongója a kereskedelmi kézzel fertőtlenítőszerek. Ez talán furcsán hangzik, de én nem használom antibakteriális szappannal vagy erős tisztítószereket otthon, mert én tényleg azt hiszi, van egy kis baktérium körül van egy jó dolog. Örülök, hogy én elkezdtem a saját testápolási termékek évvel ezelőtt, különösen azért, mert az FDA úgy döntött, 2016-ban, hogy a gyártók kell hagynia a triklozán, gyakori összetevője antibakteriális szappanok és fertőtlenítőszerek abban az időben, mivel képes megzavarni hormonok és hozzájárulás hogy megnövekedett a rezisztens baktériumtörzsek. Csak azt mutatja, hogy megéri elolvasni a kutatás!

Miért letette a kézfertőtlenítő?

Az otthonom nem egy kórházban (köszönhetően általában erős immunrendszerrel), így veszek egy szelídebb megközelítést, és ezt a házi kézfertőtlenítő használata csak akkor, ha nem mossa meg a kezét, vagy aggódnak expozíció nagyon rossz baktériumok. Látom a fellebbezést a gyilkos 99,9% kórokozók, ha van egy család kisgyermekek, és a betegség egy olyan betegség általában mindenki számára. Mégis, ez hasznos lehet megérteni néhány ok, amiért az antibakteriális címke felbukkanó mindenféle szappan, törlőkendők és tisztítószerek nem lehet a megoldás úgy tűnik, hogy legyen.

 • Ok # 1: A kézfertőtlenítő tartani az influenza-re? Ez nem fog működni! Antibakteriális szappan megöli a baktériumokat, de nem vírusok. Kézi fertőtlenítőszerek és szappanok nem csinál semmit a vírusok sokan használják őket, hogy megakadályozzák.
 • Ok # 2: Az igaz lehet, hogy az antibakteriális termékek megölik 99,9% -a a baktériumok, de a .1% a leginkább potenciálisan káros (mivel tud ellenállni antibakteriális szerek). Ez a kis százalék, ami túléli majd fajták és átadja annak az antibiotikum-rezisztencia az utódaira, vezetékek kiépítésére szuperbaktériumok, amelyek ellenállnak az antibiotikum-használat. Ez lehet az egyik tényező a drámai növekedése törzsek, mint az MRSA.
 • Ok # 3: Triclosan, a kémiai a legtöbb antibakteriális szappanok kimutatták, hogy kölcsönhatásba lépnek a klór a vízben alkotnak kloroform gáz. Ezen felül azt is kimutatták, hogy a hormon disruptor, különösen gyermekek esetében. Örülök, hogy megszüntették az oly sok termék, de én szkeptikus azt a problémát oldja meg.
 • Ok # 4: Egyes bizonyítékok azt mutatják, hogy a gyerekek nőnek fel túlságosan steril környezetben nagyobb arányban allergia és az asztma, mint a gyerekek, akik nem használnak antibakteriális termékeket annyi. Az expozíció különböző típusú baktériumok, különösen az élet korai szakaszában, segít a gyerekeknek az immunrendszerük, hogy dolgozzon.

Adj baktériumok egy kis tiszteletet

Saját stratégia, amikor ahhoz, hogy a csúnya baktériumok sakkban, hogy győződjön meg arról, a gyerekek immunrendszere erős etetésére igazi étrend bő erjesztett zöldségek és italok (jó baktériumok), és korlátozzák a cukrot. Azt is előnyben régimódi játékidő kívül, hogy hol kaphatnak a D-vitamin a nap és az egészséges baktériumok a talajban microbiome. ÉN használ kézzel készített szappan vagy házi habzó szappan minden kedves kézmosás igényeinek, és mi tette át másik influenza szezonban nem fordultak elő az influenza. Véletlen egybeesés? Lehet, de nem látom annak szükségességét, hogy erős vegyszereket, hogy fertőtlenítse a házam naponta.

Előnyei Természetes kézfertőtlenítő (az illóolajok)

Nem használjuk még a természetes kézfertőtlenítő nagyon gyakran, és válasszák az egyszerű kézi mosás, amikor csak lehetséges. Én tartani egy kis üveg házi kézfertőtlenítő a mosogató a biztonság érdekében, miután a hús kezelésére vagy változó pelenka, stb mellett büdös a magas égben, kereskedelmi fertőtlenítőszerek gyakran tartalmaznak szárítás alkohol hogy túl erős a gyerekek használni egyébként. A szép dolog, hogy a saját, hogy én is, hogy egy szelíd változata használatra körül a gyerekek és az erősebb, aki használja olyan helyen, mint egy nyilvános vécé. Ahelyett, hogy a triklozán vagy más antibakteriális szerek, azt használja az illóolajok, amelyek gátolják a baktériumok természetesen ügyelve arra, hogy válasszon is, hogy biztonságban vannak a gyerekek számára.

Itt vannak a go-kézre fertőtlenítő receptek:

Gyengéd kézfertőtlenítő Recept (Safe Kids)

Ez a gyógynövény kézfertőtlenítő gél nem szárítja a bőrt, és valójában tápláló, mert a aloe vera. Ez is olyan egyszerű, hogy a gyerekek segítségével teszi. Meg is lehet tenni a tartályban tervezi használni, így nem kell, hogy egy tál piszkos.

Hozzávalók

 • 1/4 csésze Aloe vera gél (I használni ezt a szerves egyet)
 • 20 csepp Germ romboló illóolaj (gyerek biztonságos)

Utasítás

 1. Keverjük össze valamennyi összetevőt és tárolja egy újrafelhasználható szilikon cső (mint ez).
 2. Használja szükség szerint természetesen eltávolítani a baktériumokat a kézről.

Erősebb kézfertőtlenítő Recept

Egy erősebb kézfertőtlenítő, hogy teljesít, mint a kereskedelmi változat (anélkül, hogy a triklozán), próbálja ki ezt a receptet. Ha a munka a kórházban, ez lehet egy jó személyes használatra. Én nem használnám ezt a receptet a gyerekek!

Hozzávalók

 • 1 evőkanál alkoholt
 • 1/2 teáskanál növényi glicerin (opcionális)
 • 1/4 csésze aloe vera gél
 • 10 csepp fahéj illóolaj
 • 10 csepp teafa illóolaj
 • desztillált vízzel (kolloid ezüst / ionos ezüst hozzáadja antibakteriális teljesítményt, ha rendelkezésre áll)
 • Más illóolajok (csak illata)

Utasítás

 1. Ahhoz, hogy keverjük össze aloe vera gél, opcionális glicerint, és alkoholt egy kis tálban.
 2. Add fahéj illóolaj és teafaolaj, valamint egy-két csepp bármely más olajok szeretne hozzáadni az illatot. Citromfű, narancs, levendula, borsmenta jó választás.
 3. Keverjük jól össze, és adjunk hozzá desztillált vizet (vagy kolloid / ionos ezüst), hogy vékony a kívánt konzisztenciát.
 4. Egy kis tölcsér vagy gyógyszer csepegtető át kézfertőtlenítő, spray vagy pumpa típusú palackok.
 5. Használja úgy, mint bármilyen más típusú kézi fertőtlenítő.

Megjegyzések

 • Mindig ellenőrizze az orvos vagy az egészségügyi szolgáltató, mielőtt illóolajok, főleg a gyermekekre, vagy ha olyan betegsége van.
 • Használata friss aloe vera gél nem olyan stabil számláló tárolására; kereskedelmi márka ajánlott.

Ha tetszik ez a recept, próbáld az én DIY fertőtlenítő törlőkendők konyha pult vagy a fürdőszobában.