Hoe wordt borstkanker veilig controleren van uw huis

Mama Angelina had geen idee waarom haar baby plotseling stopte het voeden van haar rechter borst. Artsen stelden vele mogelijkheden zoals de melk kan worden uitdroogt of dat de melk had zich een abces pus.When gevormd en verwijderd, werd verdacht kwaadaardig zijn. Tegen de tijd dat haar diagnose kwam, was ze al in stadium vier kanker.

Talloze vrouwen ten prooi vallen aan borstkanker, het vinden wanneer het te laat is over deze dodelijke ziekte uit. 37 jaar oude moeder Angelina was zo’n vrouw. De artsen hield me vertellen van de melk zou kunnen uitdrogen, dat ik een verwarmingselement moet gebruiken, dat ik de melk moet pomp op regelmatige tijdstippen, en dat mijn melk had zich tot pus. Toen hem werd gevraagd om een ​​operatie te ondergaan om de pus zak te verwijderen, de arts vermoedde dat de klomp kankercellen te zijn. Wanneer de biopsie rapport naar buiten kwam, werden zijn angsten bleek juist. Reddys kanker was uitgezaaid naar fase vier.

Borstkanker is een kostbare affaire

Erny Vivian zei dat ze voelde een steenachtig knobbeltje in haar borst in 2014. Toen ze 37 jaar oud was. Eenmaal getest, werd ze gediagnosticeerd met de tweede fase van kanker in haar linker borst. Ze onderging een operatie en 16 sessies van chemotherapie, 31 rondes van straling. Dit alles om de klomp te verwijderen. Ze bracht Rs 10 Lakhs in ruil voor een gezond leven weer.

Maar is er hoop?

Volgens Dr. Reetu Jain, een medisch oncoloog in Mumbais Jaslok Hospital, tot zo min vijf jaar geleden, zou stadium vier patiënten met borstkanker worden gegeven van een visie van 6-8 maanden door artsen. Hun overlevingskansen meer dan 8 maanden waren laag. Vandaag, echter, medische doorbraken hebben hoop gegeven voor veel vrouwen deze proef ondergaan.

Behandelingen zoals anti-HER2 therapie, injecteerbare hormoontherapie, enz., Kan het leven verlengen en laat zelfs vrouwen met een ernstige kanker 4-5 jaar met hun geliefden. Vroege opsporing, natuurlijk, levert een hogere kans om te overleven en een kans dat de patiënt zal worden gespaard van een krijgen van hun borsten chirurgisch verwijderd (mastectomie)

Wat zijn de risicofactoren veroorzaken van borstkanker?

De volgende worden genoteerd aan de belangrijkste oorzaken van borstkanker bij vrouwen.

 • Wonen in metropolen
 • Alcohol en consumptie van sigaretten
 • zwaarlijvigheid
 • Family History of Cancer
 • Het hebben van kinderen op latere leeftijd
 • Gebrek aan lichaamsbeweging
 • Blootstelling aan schadelijke chemische stoffen (in levensmiddelen, cosmetica, enz.)
 • De pil

kanker statistieken tonen aan dat het aantal gevallen van de dodelijke ziekte is hoger in metropolitaanse cities.The levensstijl die obesitas bevordert, alcoholgebruik, en het hebben van kinderen in een later stadium worden verdacht attributen waarvan bekend is dat het risico op borstkanker verhogen. De gemiddelde leeftijd van de vrouw geraakt door borstkanker gaat ook lager van jaar tot jaar. Indiase vrouwen worden gevonden om borstkanker tien jaar eerder te krijgen dan vrouwen in de west.Women in India zijn het krijgen van borstkanker als jonge leeftijd 19.

Heeft Oestrogeen een rol te spelen in borstkanker?

Het hebben van kinderen vóór de leeftijd van 30 jaar kan het risico op borstkanker te verminderen. Ja, elke blootstelling aan een teveel aan oestrogeen verhoogt het risico. Dit is de reden waarom het hebben van kinderen vóór de leeftijd van 30 de kans op borstkanker kan verminderen cancer.When een vrouw zwanger is en borstvoeding geeft, is ze blootgesteld aan meer progesteron, het verminderen van haar chances.This natuurlijk heeft zijn uitzonderingen zoals in het geval van Angelina Reddy .

33-jarige moeder van twee kinderen, Shikha Singh, had een soortgelijk lot. Gediagnosticeerd met stadium drie borstkanker terwijl nog borstvoeding geeft, werd ze onmiddellijk worden doorverwezen naar een oncologist.In feite een vreselijke pijn in haar linker arm en een knobbeltje in haar borst, maakte het ondraaglijk voor haar om zelfs haar baby te houden, laat staan ​​verder verpleging .

Shikha zelfs nooit verdacht kanker. Als een moeder die net een baby had geleverd, ook zij ervan uit dat pijn en brokken normaal tijdens breastfeeding.In feit kunnen zijn, het verbaasde zelfs haar arts als ze was nog steeds blootgesteld aan progesteron uit het geven van borstvoeding. Andere factoren die leiden tot borstkanker zijn late menopauze en vroege menarche (dat is het begin van de menstruatie), omdat deze beiden bloot vrouwen om een ​​teveel aan oestrogeen.

Controleer voor borstkanker

Artsen raden dat alle vrouwen boven de leeftijd van 20 jaar zichzelf regelmatig moeten laten onderzoeken. Deze korte video laat zien hoe je jezelf te onderzoeken voor borstkanker.

Hoe om te controleren voor borstkanker

 • Gebruik de pads van je vinger en druk stevig op verschillende punten op uw borsten te voelen voor brokken of eventuele onregelmatigheden.
 • Controleer of nippels teruggetrokken en als er een afscheiding of uitscheiding.
 • Doe deze controle zeven dagen voor of na de menstruatie, tijdens de ovulatie.

Terwijl zelfcontrole okay in uw twintiger jaren kan zijn, is het aangeraden een klinisch borstonderzoek post de 30 mark te komen. Post-40, wordt een echografie aangeraden. Na 45 jaar, een mammogram is een absolute must. De kans op borstkanker zijn hoog bij vrouwen die een familiegeschiedenis van borstkanker of een andere vorm van kanker.

Wat u kunt doen om borstkanker te voorkomen

Dr. Bharat Bhosle, een medisch oncoloog, zegt dat roken en drinken volledig moet worden vermeden. Dit betekent dat zelfs sociale en occasionele drinkers en rokers zijn in gevaar. Als men absoluut wenst te genieten, houd het op een pin of 2 per week. U moet uw vezelinname te verhogen, bezuinigen op rood vlees, en geniet van regelmatige lichaamsbeweging.

Preventie is zeker de weg te gaan, omdat we de strijd van de hoogste ooit ontstaan ​​van dodelijke ziekten. Ieder van ons hebben zo veel mensen en herinneringen om voor te leven, dus is het logisch om in de gaten te houden voor dingen die kunnen interfereren met die momenten dat het leven op ons te wachten.

Self-care is belangrijk, maar we moeders hebben een gewoonte om iedereen voor onszelf. Dames, trakteer uzelf op een check-up, en u zal geven uw familie en jezelf een reden om te waarderen en te koesteren hoe belangrijk je bent voor zoveel mensen, die je zeker bent.