Hoe u uw dikke buik snel kunt laten krimpen

Een dikke buik is gekoppeld aan verschillende ziekten, aangezien dit het schadelijkste vet in uw lichaam is. Afgezien van sporten, zijn het vermijden van junkfood en alcohol een van de manieren om een ​​platte buik te krijgen. Bekijk bovendien deze tips voor het verbranden van buikvet in minder dan een week.

1. Neem aërobe oefeningen op in uw dagelijkse routine

Als je snel vet wilt verbranden, kun je niet om cardiotraining heen. Studies hebben uitgewezen dat dit de meest effectieve vorm van lichaamsbeweging is om buikvet te verminderen. Door veel calorieën te verbranden zal uw algemene gezondheid verbeteren. Begin daarom met hardlopen, zwemmen of aerobicslessen met hoge intensiteit, maar houd er rekening mee dat frequentie en duur essentieel zijn voor bevredigende resultaten.

2. Verminder geraffineerde koolhydraten

Men moet het consumeren van geraffineerde koolhydraten vermijden om vet rond de buikstreek te verliezen en een goede metabolische gezondheid te hebben. Het is niet nodig om een ​​strikt koolhydraatarm dieet te volgen, maar het moet worden vervangen door onverwerkte koolhydraten. Eet in plaats van witbrood, witte rijst en frisdrank meer groenten en volle granen.

3. Voeg vette vis toe aan uw dieet

Vette vis zoals zalm, sardientjes of tonijn is een hoogwaardig eiwit en rijk aan omega-3 vetzuren. Door 2 tot 3 porties per week te eten kun je de kans op ziektes als hartaandoeningen verkleinen en ook je buikvet verbranden. Studies hebben aangetoond dat Omega-3-vetten het vermogen hebben om het visceraal vet rond uw buik te verminderen.

4. Begin de dag met een eiwitrijk ontbijt

Begin uw dag met wat Griekse yoghurt, proteïnesmoothies, roerei of pap. Na het eten van eiwitten in de ochtend, voel je je vol tot de lunch zonder hongergevoel. Eiwitten verhogen uw stofwisseling terwijl ze de spiermassa behouden tijdens het afvallen. U kunt bij elke andere maaltijd ook eiwitten zoals eieren, vis, kip, bonen of zuivelproducten toevoegen.

5. Drink voldoende water

Zelfs als u niet wilt afvallen, is gehydrateerd blijven belangrijk voor uw algemene gezondheid. Elke dag 4 tot 5 liter water drinken wordt aanbevolen en zal meer calorieën verbranden. Als u vlak voor het eten drinkt, vermindert ook uw eetlust en calorie-inname. Zorg ervoor dat u geen andere dranken gebruikt die veel suikers en calorieën bevatten. Het drinken van warm water met citroen in de ochtend op een lege maag helpt ook je stofwisseling en spijsvertering op gang te brengen.

6. Verlaag uw zoutinname

Het geconsumeerde zout houdt water vast en zorgt ervoor dat je buik opgeblazen wordt. Zorg er voordat u iets koopt altijd voor dat het voedingsetiket geen hoge natriumgehaltes vermeldt, aangezien bewerkte voeding bestaat uit zout, toegevoegde suikers en ongezonde vetten.

7. Consumeer oplosbare vezels

Net als bij eiwitten, zorgen oplosbare vezels ervoor dat je je een paar uur vol voelt, zodat je geen onnodige extra calorieën bij je maaltijd hoeft te consumeren. Oplosbare vezels absorberen water en vormen een gel die de vetopname verlaagt – een goede zaak voor iemand die wil afvallen. Je vindt ze in gerst, noten, zaden, bonen en linzen.