Hoe u hands-on pompt om de melktoevoer te vergroten

Hands-on kolven is een techniek voor borstmassage die de hoeveelheid moedermelk die u afkolft tijdens elke afkolfsessie kan verhogen. Omdat hands-on kolven u helpt om de borst elke keer dat u afkolft vollediger te legen, helpt het uw melkaanvoer te vergroten en kunt u meer van de vette achtermelk geven die uw baby zal helpen groeien.

Hands-on kolven helpt moeders die mogelijk moeite hebben met het afkolven van meer melk bij elke afkolfsessie. Als u een baby op de Neonatale Intensive Care heeft, een te vroeg geboren baby heeft gehad of moet kolven, is aangetoond dat deze techniek, waarbij kolven met de hand afkolven en borstmassage wordt gecombineerd, het melkvolume met 48% verhoogt.

Bij hands-on kolven gebruikt een persoon die borstvoeding geeft zijn handen om te helpen bij het verwijderen van melk tijdens het afkolven in plaats van alleen op een borstkolf te vertrouwen. Borstmassage en handkolven in combinatie met kolven zullen niet alleen helpen om de hoeveelheid melk die u per sessie afkolft te maximaliseren, maar zullen ook uw algehele melkproductie vergroten.

Hands-on pompen gebruiken

Wanneer u hands-on kolven gebruikt om de melktoevoer te vergroten, masseert u beide borsten voordat u gaat kolven en tijdens uw afkolfsessies. Hier is een kolfroutine die u kunt gebruiken:

  • Begin met de juiste uitrusting. Gebruik een volledig elektrische pomp van ziekenhuiskwaliteit met een dubbele afkolfset. Draag een beha die de flenzen op hun plaats houdt tijdens het kolven om je handen vrij te maken om je borsten te masseren.
  • Masseer je borsten voordat je gaat kolven. Masseer beide borsten met kleine cirkels in een spiraalpatroon (vergelijkbaar met een zelfborstenonderzoek), waarbij u extra aandacht besteedt aan de buitenranden van de borst. Aai de borsten van de buitenste randen naar de tepels. Gebruik een lichte aanraking om u te helpen ontspannen en om uw teleurstelling te stimuleren.
  • Pomp beide borsten totdat de melk begint te zakken, meestal ongeveer 5 tot 7 minuten. Stel de zuigkracht in op het hoogste niveau dat voor u comfortabel is.
  • Herhaal het massageproces. Pomp elke borst tijdens het masseren. Besteed speciale aandacht aan gebieden waar u knobbeltjes voelt (dit zijn volle melkkanalen). Gebruik middelmatige druk en strijk uw borst vanaf de buitenste rand in de richting van de pomp om de kanalen te legen.
  • Ga door totdat uw melkproductie weer afneemt (meestal ongeveer 3 tot 5 minuten). Druk met de hand in de pompflenzen. De laatste melk (achtermelk) is de rijkste melk die je produceert.

Maximaliseer uw melkproductie

Hier zijn enkele andere manieren waarop u uw melkproductie kunt verhogen en maximaliseren terwijl uw baby in de NICU is.

  • Blijf regelmatig pompen. Acht keer in 24 uur, ideaal om uw melkvoorraad op peil te houden. Onthoud dat het vraag en aanbod is.
  • Als u kolft in plaats van een volledige voeding, kolf dan 15 minuten, zelfs als de melk stopt met stromen. Het kolven stimuleert de borsten om uw melktoevoer op peil te houden.
  • Als u gescheiden bent van uw baby, is het belangrijk om te beginnen met het afkolven van uw melk binnen de eerste zes uur na de bevalling.
  • Breng zoveel mogelijk tijd door in de buurt van uw baby. Door uw baby huid-op-huid te houden, worden u en uw baby niet alleen beter verbonden, maar wordt uw lichaam ook geholpen om prolactine en oxytocine te produceren, wat helpt om uw melktoevoer te vergroten.
  • Probeer naar muziek te luisteren. Van muziek is aangetoond dat het de hoeveelheid melk die in de NICU wordt uitgedrukt, verhoogt.