Hoe om te voorkomen dat tandbederf gemakkelijk

De meeste mensen hebben de neiging om mondgezondheid voor lief, dat is waarom tandheelkundige problemen zijn vrij courant onder alle leeftijdsgroepen te nemen. Maar wist u dat gom ziekte en tandbederf zijn ook een van de meest gemakkelijk te voorkomen ziekten? Tandbederf ontstaat wanneer het tandglazuur wordt geërodeerd, wat leidt tot gaten of holten in de tanden. Indien niet tijdig behandeld, kan deze holten verder verslechteren de gehele tand, lijm of zelfs het wortelkanaal compromitteren. Maar het goede nieuws is dat het mogelijk is om tandbederf te dwarsbomen met een redelijke en eenvoudige middelen.

Hoe te Tooth Cavity vermijden?

Enkele manieren om te voorkomen tandholte zijn de volgende:

1. een goede mondverzorging Regime

De goedkeuring van de juiste mondverzorging routine kan een lange weg in de bescherming van uw tanden tegen bacteriën en plaque build-up die schadelijk zijn voor de gezondheid van uw tanden te gaan. Tanden poetsen twee keer per dag, zowel in de ochtend en ‘s nachts is een cruciale stap in de mondzorg. Zorg ervoor dat uw borstel alle spleten, oppervlakken, zakken en hoeken van uw tanden bereikt. Vergeet ook niet om je tong voorzichtig schoon met een tongschraper of tandenborstel omdat het bacteriën kan ook.

2. Flossen

Flossen dagelijks ten minste één keer kan het optreden van tandholte en andere periodontale ziekten te voorkomen aangezien het helpt om enig overgebleven voedseldeeltjes onder het tandvlees te verwijderen, waardoor bacteriën het stoppen van het vestigen in de tanden. Ook kunnen floss krijgen om kleine spleten die borstelharen niet in staat zijn om te bereiken.

3. Mondwater

Het gebruik van mondwater om een ​​schone mond te houden kan een extra impuls voor mondhygiëne zijn. Plaque en bacteriën ontwikkelen zich gewoonlijk in kleine ruimten tussen de tanden en langs de tandvleesrand, om plaats te tandholte. De antibacteriële mogelijkheden van mondwater kan helpen elimineren alle resterende bacteriën, waardoor de tanden te beschermen tegen voortijdige verval. Daarom, je mond spoelen met mondwater na het tandenpoetsen.

4. Beperk de inname van suiker

Het vermijden van suikerhoudende voedingsmiddelen zoals vruchtensappen en koolzuurhoudende dranken die bijdragen tot tandsteen ontwikkeling kan een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van gezonde tanden spelen. Suiker kan reageren met bacteriën in de mond van een zuur dat tandglazuur aantasten en volgen tandbederf en gaatjes genereren.

5. Het gebruik van fluoride tandpasta

Veel mensen misschien graag willen weten hoe tandpasta voorkomt tandbederf. U kunt baat hebben bij het gebruik van tandpasta die fluoride bevat als het kan helpen het tandglazuur om te vechten tegen overmatige plaqueaccumulatie die meestal veroorzaakt holtes.

6. Integreer gezonde eetgewoonten

Apt veranderingen in eetgewoonten kan niet alleen arresteren tandbederf, maar kan ook omkeren. Het is zeker een goed idee om regelmatig snacken te verminderen. Eten of drinken gedurende de dag je tanden kunnen onderwerpen aan een constante aanval, met name uit zetmeelrijke en suikerhoudende voedingsmiddelen. In plaats daarvan, regelmatig drinken van water, zoals in, met slokjes tussen beten kan nuttig blijken.

7. Kies voor Tooth-gezonde Foods

Dieet kan invloed hebben op het welzijn van het lichaam in het algemeen, met inbegrip van mondgezondheid. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium, zoals boerenkool, boerenkool, broccoli, zuivel, enz. Kunnen sterke botten en tanden koesteren. Vermijd dan verwerkt of junk food, zoals chips, koekjes, enz. Integreer verse groenten en fruit, zoals spruitjes, erwten, bananen die speekselvloed in uw dieet aan te moedigen, zodat de bacteriën niet in staat zijn te blijven op je tanden. Voedingsmiddelen met een hoog in probiotica zoals kefir, kombucha en gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool, kimchi, enz. Kan de groei van goede bacteriën die tandplak expansie en tandbederf kan grijpen stimuleren.

8. Schedule Vaste bezoeken aan de tandarts

Maak regelmatig afspraken met uw tandarts voor check-ups en tandheelkundige reinigen, zelfs als u denkt dat uw tanden gezond lijken. Kennis te nemen van elke ontsteking in het tandvlees, bloeden tijdens het poetsen, of pijn en raadpleeg uw tandarts meteen om mogelijke complicaties te vermijden later.

Veel Gestelde Vragen

Enkele van de meest gestelde vragen over tandbederf zijn:

1. Waarom hebben tandbederf?

Tandbederf kan gebeuren om verschillende redenen –

  • Het hebben van een droge mond (minder speeksel) als speeksel helpt bij het wegwassen van schadelijke bacteriën die het tandglazuur kan vernietigen
  • Frequente snacken op suikerhoudende stuff
  • Gebrek aan mondhygiëne
  • Gebrek aan reguliere tandheelkundige screening en check-ups

2. Hoe worden gevormde holtes?

Holtes in het algemeen als gevolg van voedsel en bacteriën. De bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de vorming van plaque de neiging om te gedijen op suiker die in dranken en voedsel om een ​​zuur dat leidt tot de vorming van tandplak te produceren. Na verloop van tijd, deze plaque verhardt en wordt het een handige plek voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen.

Te zijner tijd, begint plaque eroderen tandglazuur (buitenste beschermlaag tanden) kleine gaatjes in het glazuur te maken. Wanneer het glazuur wordt vernietigd, de bacteriën beginnen de dentine, volgende laag tanden vallen. Het zuur en bacteriën kunnen blijven eten in de getande structuur, tast de pulp, bloedvaten, zenuwen en waardoor uiteindelijk een tand abces of holte.

3. Hoe weet je dat als je tanden zijn rotten?

Vaker wel dan niet, dan mag u geen merkbare symptomen van rottende tanden ervaren. Echter, met het verval verslechtering kunt u beginnen met een tandpijn, gevoelige tanden voelen tijdens het drinken of eten van iets koud, warm of zoet. Zichtbare gaten kunnen verschijnen in het gebit. U kunt ook merken zwarte, bruine of witte vlekken op het oppervlak van de tand.

4. Kunt u Reverse tandbederf?

Omkering van tandbederf kan afhangen van de omvang van de schade. Als het vroeg wordt ontdekt, kan corrigerende maatregelen worden genomen om dit te corrigeren. Indien echter een holte gevormd uw arts een vulling zetten na het verwijderen van de rotte materiaal.

5. Hoe Child tandbederf te voorkomen?

U kunt voorkomen dat kind tandbederf door:

  • Introductie van uw kind om een ​​goede mondhygiëne routine
  • Ervoor zorgen dat hij borstels en gebruikt flos elke dag
  • Waardoor hij gezond voedsel
  • Houden van een controle op zijn inname van suikerhoudende producten

6. Welke Mensen zijn meer geneigd om het risico op tandbederf?

Mensen die roken, volgen slechte mondverzorging routine ten bedrage van de afwezigheid van poetsen en flossen van tanden op een dagelijkse basis, of consumeren suikerhoudende voedingsmiddelen of koolhydraten in grote hoeveelheden kan meer vatbaar voor het risico op tandbederf zijn. Mondgezondheid is een essentieel onderdeel van onze algemene welzijn. De meeste mensen, leeftijd niettegenstaande, zijn gevoelig voor het ontwikkelen holtes. Het is nooit te laat om de leiding van de situatie en het nemen van concrete stappen om te beschermen en herstellen van uw mondgezondheid en stoppen met gebitsproblemen.