Hoe maak je Natural Hand Sanitizer at Home

Ik ben geen fan van de commerciële handdesinfecterende. Dit klinkt misschien vreemd, maar ik denk niet antibacteriële zeep of sterke schoonmaakmiddelen gebruik thuis, omdat ik denk inderdaad dat een beetje bacteriën rond is een goede zaak. Ik ben blij dat ik begonnen met het maken van mijn eigen persoonlijke verzorgingsproducten jaar geleden, vooral omdat de FDA oordeelde in 2016 dat de fabrikanten moeten stoppen met het gebruik van triclosan, een veelgebruikt ingrediënt in antibacteriële zepen en ontsmettingsmiddelen op het moment, als gevolg van haar vermogen om hormonen en bijdrage te verstoren een toename van resistente bacteriestammen. Gaat gewoon om te laten zien dat het loont om het onderzoek te lezen!

Waarom zette de Hand Sanitizer?

Mijn huis is niet een ziekenhuis (met dank aan het algemeen een sterk immuunsysteem) dus ik neem een ​​zachtere aanpak en maken deze zelfgemaakte hand sanitizer om alleen te gebruiken wanneer we onze handen niet kunnen wassen of zich zorgen maken over de blootstelling aan echt slechte bacteriën. Ik kan de aantrekkingskracht van het doden van 99,9% van de bacteriën te zien wanneer je een gezin met kleine kinderen, en ziekte gedurende één betekent meestal ziekte voor iedereen. Toch is het nuttig om een ​​aantal redenen waarom de antibacteriële label opduiken op alle soorten zeep, doekjes begrijpen, en schoonmakers misschien niet de oplossing lijkt te zijn.

 • Reden # 1: Met behulp van hand sanitizer om de griep weg te houden? Het zal niet werken! Antibacteriële zeep doden bacteriën, maar geen virussen. Handdesinfecterende en zeep niet een ding voor de virussen veel mensen ze gebruiken om te voorkomen dat te doen.
 • Reden # 2: Het is best mogelijk dat de antibacteriële producten 99,9% van de bacteriën, maar dat 0,1% is het meest potentieel schadelijke (omdat het kan weerstaan antibacteriële middelen). Dit kleine percentage dat vervolgens overleeft rassen en geeft hun antibioticumresistentie zijn nakomelingen creëren lijnen superbugs dat antibiotica weerstaan. Dit zou een factor in de dramatische toename van de stammen zoals MRSA.
 • Reden # 3: Triclosan, de chemische meeste antibacteriële zeep is aangetoond dat interactie met chloor in het water chloroform gas. Bovendien is aangetoond dat het een hormoonverbreker, vooral bij kinderen. Ik ben blij dat het is afgebouwd uit zo veel producten, maar ik ben sceptisch dat het probleem oplost.
 • Reden # 4: Sommige bewijs toont aan dat kinderen die opgroeien in een al te steriele omgeving hebben hogere tarieven van allergieën en astma dan kinderen die geen antibacteriële producten gebruikt, omdat veel. Blootstelling aan verschillende soorten bacteriën, vooral vroeg in het leven, helpt kinderen immuunsysteem te ontwikkelen.

Geef Bacteriën een beetje respect

Mijn strategie als het gaat om het houden van de vervelende bacteriën op afstand is om ervoor te zorgen dat mijn kinderen immuunsysteem sterk zijn door ze een echte food dieet met veel gefermenteerde groenten en drankjes (goede bacteriën) en het beperken van suiker. We hebben ook buiten prioriteren goede ouderwetse speeltijd, waar ze vitamine D kan krijgen van de zon en de gezonde bacteriën uit de bodem microbiome. Ik gebruik handgemaakte stukken zeep of andere huisgemaakte schuimende handzeep voor al onze handen wassen behoeften, en we hebben het via een andere griep seizoen met geen gevallen van de griep. Toeval? Misschien, maar ik zie niet de noodzaak om agressieve chemicaliën te gebruiken om mijn huis elke dag te ontsmetten.

Voordelen van Natuurlijke Hand Sanitizer (met essentiële oliën)

We hebben niet eens onze natuurlijke hand te gebruiken ontsmettingsmiddel heel vaak en kiezen voor eenvoudige wassen van de handen waar mogelijk. Ik houd een flesje zelfgemaakte hand sanitizer door de gootsteen om de veiligheid na het hanteren van vlees of het verwisselen van een luier, etc. Naast stinkende ten hemel te verzekeren, commerciële ontsmettingsmiddelen bevatten vaak drogen alcohol dat is te sterk voor de kinderen om toch te gebruiken. Het leuke van het maken van mijn eigen is dat ik kan een zachtere versie voor gebruik rond de kinderen en een sterkere om te gebruiken in een plaats als een openbaar toilet te maken. In plaats van triclosan of andere antibacteriële middelen, gebruik ik essentiële oliën die bacteriën van nature remmen, let daarbij goed op degenen die veilig zijn voor kinderen te kiezen.

Hier zijn mijn go-to hand sanitizer recepten:

Zachte Hand Sanitizer Recept (veilig voor kinderen)

Deze kruiden hand sanitizer gel de huid niet droog en is eigenlijk voedende als gevolg van de aloë vera. Het is ook zo eenvoudig dat uw kinderen u kunnen helpen maken. Het kan zelfs worden gemaakt in de container die u wilt gebruiken, zodat u niet hoeft te een kom vies.

ingrediënten

 • 1/4 kop aloe vera gel (ik gebruik deze organische één)
 • 20 druppels Germ Destroyer etherische olie (kind veilig)

Instructions

 1. Meng alle ingrediënten en bewaar in een herbruikbare siliconenslang (zoals deze).
 2. Gebruik als nodig is om op natuurlijke wijze ziektekiemen te verwijderen uit handen.

Sterkere Hand Sanitizer Recept

Voor een sterkere hand sanitizer dat presteert als commerciële versies (zonder triclosan), probeer dit recept. Als u werkt in een ziekenhuis, kan dit een goede één voor persoonlijk gebruik zijn. Ik zou dit recept voor kinderen niet te gebruiken!

ingrediënten

 • 1 EETLEPEL ontsmettingsalcohol
 • 1/2 theelepel plantaardige glycerine (optioneel)
 • 1/4 kop aloe vera gel
 • 10 druppels kaneel etherische olie
 • 10 druppels tea tree etherische olie
 • gedestilleerd water (colloïdaal zilver / ionische zilver voegt antibacteriële vermogen indien beschikbaar)
 • andere essentiële oliën (alleen voor geur)

Instructions

 1. Te maken, meng aloë vera gel, optionele glycerine en alcohol in een kleine kom.
 2. Voeg kaneel etherische olie en tea tree olie samen met een druppel of twee van elke andere oliën die u wilt toevoegen voor geur. Citroengras, oranje, lavendel en pepermunt zijn goede keuzes.
 3. Goed mengen en gedistilleerd water (of colloïdale / ionisch zilver) te verdunnen tot de gewenste consistentie.
 4. Met een kleine trechter of druppelaar om de hand te dragen ontsmettingsmiddel in spray of pomptype flessen.
 5. Gebruik als je zou elke andere vorm van hand sanitizer.

Notes

 • Controleer altijd met een arts of zorgverlener voor het gebruik van essentiële oliën, vooral bij kinderen of als u een medische aandoening.
 • Met verse aloe vera gel is niet zo stabiel tegen opslag; een commercieel merk is aan te bevelen.

Als u dit recept willen, ook proberen mijn DIY desinfecterende doekjes voor het aanrecht of de badkamer.