Hoe kunt u uw tong goed en gemakkelijk schoon te maken

De tong heeft de meest hoeveelheid bacteriën in vergelijking met de andere delen van uw mond. Echter, de meeste mensen niet de tijd om hun tong schoon te maken. Het schoonmaken van uw tong zal u helpen voorkomen tandbederf, slechte adem, en nog veel meer.

Waarom is het belangrijk om je tong regelmatig schoon te maken?

Na verloop van tijd, dode cellen, bacteriën en vuil kan zich ophopen op je tong en veroorzaken een slechte adem. Het houden van uw tong schoon is belangrijk, omdat het:

1. verbetert het uiterlijk van je tong

Wanneer er een ophoping van overtollig afval, kan je tong te beginnen met een wit uiterlijk. Wanneer u deze dagelijks reinigen, kan deze coating worden verwijderd.

2. verbetert uw Taste

Het schoonmaken van uw tong kan uw gevoel voor smaak te verbeteren. Je tong zal in staat zijn om verschillende emoties te onderscheiden beter.

3. verwijdert bacteriën

Het reinigen van uw tong elke dag vermindert de mutans streptococcen en lactobacillen bacteriën die bekend zijn voor het veroorzaken van tandbederf en slechte adem.

4. Vermindert slechte adem

Effectieve tong schrapen kunnen geur-veroorzakende bacteriën te verwijderen.

5. Verbetert de algehele gezondheid

Het verwijderen van bacteriën kunnen helpen bij het voorkomen tandvleesaandoeningen, holtes, en andere voorwaarden van de mond.

Wat heb je nodig om je tong schoon te maken?

Er zijn veel verschillende soorten gereedschap om uit te kiezen om je tong schoon te maken. De meest voorkomende hulpmiddel mensen gebruiken is tongue-schrapers. Veel ook gebruik maken van de tong borstels al zijn ze relatief nieuw. Tong schoonmakers zijn tools die kleine richels en deze hulp te trekken over je tong te hebben. Schraper-borstel combinaties zijn ook beschikbaar. Met behulp van deze tool, je schrapen terwijl je borstel. Tong poetsen en scraping even effectief zijn om de kans op plaque te voorkomen. Na het reinigen, kunt u uw mond met mondwater spoelen.

Hoe kunt u het reinigen je tong de juiste manier?

Reinigen van de tong is zeer eenvoudig als je het op de juiste manier.

1. Reinigen Tong met een kwast

 • Na goed borstelen, draai je aandacht op je tong. U kunt gewoon gebruik maken van de haren van de tandenborstel om je tong schoon te maken.
 • Je zou ook kunnen tandenborstels dat tong schoonmakers op het onderste oppervlak te gebruiken.
 • De bacterie- en geur-build up kan worden verwijderd door deppen je tandenborstel en voorzichtig borstelen van de tong op de top.
 • Begin met het schoonmaken van de achterkant van je tong en werken in de richting van het begin van de mond.
 • Borstel het bovenste gedeelte van de tong volledig op zachte druk en sluit het proces af te spoelen met wat mondwater of water.

2. Het schoonmaken van je tong met behulp van een schraper

 • Na het poetsen, steek je tong uit. Plaats het afgeronde einde van de schraper voorzichtig aan de achterkant van de tong.
 • Als je merkt dat kokhalzen een probleem te zijn, dan kun je beginnen in het midden van de tong.
 • Start vanaf de achterkant naarmate je wennen aan deze gewoonte.
 • Plaats de schraper zachtjes op de tong en trek het langzaam naar voren in de richting naar het uiteinde van de tong. Ga altijd uit de rug naar de tip en doe het nooit andersom.
 • Na schrapen, gebruikt een weefsel of een washandje aan het bij de schraper vuil te verwijderen.
 • Herhaal dit proces totdat de hele tong oppervlak wordt geschraapt. Gewoonlijk één of twee keer schrapen in een gebied voldoende.
 • Was de reiniger met wat zeep en water, droog, en op te slaan in een schone omgeving.

Natural Remedies worden schoongemaakt en ontsmet je tong

Hier is hoe je je tong kan natuurlijk schoon te maken. Deze home remedies om je tong schoon te maken zijn heel eenvoudig:

1. Knoflook

We weten dat knoflook is de reden voor een slechte adem en denken dat ze niet de mond te reinigen. Ongeacht deze eerdere overtuigingen, knoflook, als rauw gegeten, kan vechten en te vernietigen de bacteriën op de tong, dus het schoonhouden.

2. Zout

Een andere goede manier om je tong schoon te maken is met behulp van zout. Schurende deeltjes van zout zal helpen bij het verwijderen van dode cellen en slechte bacteriën aanwezig zijn op de tong. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje zout op de tong en borstel het voorzichtig rond met de hulp van uw tandenborstel voor een minuut of twee.

3. Kurkuma

Kurkuma is niet alleen iets wat we gebruiken als specerij, maar het kan ook een geweldig alternatief voor antiseptische geneesmiddelen die u kunt gebruiken voor je mond. Combineer wat citroensap en kurkuma tot de consistentie is zeer pasteus. Zet dit kurkuma plakken op de tong ongeveer 2 minuten en dan goed je mond spoelen met lauw water.

4. Aloe Vera

Aloë vera is bekend om zijn anti-inflammatoire en helende eigenschappen. Je kunt 1 eetlepel van dit sap in je mond om de bacteriën en ziektekiemen op de tong of het tandvlees te doden. Swish het sap voor een paar minuten en spoel je mond. Het gebruik van warm water, spoel je mond.

5. Kruiden

Sommige kruiden zoals mint, kamille, en salie staan ​​bekend om hun unieke geneeskrachtige eigenschappen. 1 el nemen van kamille, 1 theelepel salie, en 1 theelepel munt. Voeg een kleine hoeveelheid van eikenschors aan dit mengsel van kruiden en vul deze met ongeveer 4 kopjes zeer warm water. Houd dit water aan de kant en wachten tot het afkoelen en zeef het water. Dan zet een eetlepel zout in dit water. Het enige wat je hoeft te doen is nu slis dit water in je mond tweemaal per dag direct nadat je klaar bent met borstelen.

Afgezien van deze methoden, het reinigen van uw tong met waterstofperoxide en zuiveringszout kan ook worden gedaan.

Veel Gestelde Vragen

Hier zijn een aantal dingen over tongue-reiniging die je moet weten.

1. Hoe vaak maak ik mijn tong?

Het reinigen van uw tong zou elke dag worden gedaan, zodat u consequent uw mondgezondheid te behouden. Bacteriën bouwt in je mond snel na het poetsen, dus regelmatig poetsen en flossen is een zeer belangrijke stap om te vechten tegen orale gezondheidsproblemen.

2. Is de tong schrapen veilig?

Een van de grootste problemen is kokhalzen wanneer schrapen van de tong. Om dit te voorkomen, kunt u schrapen uit het midden van de tong. U kunt ook per ongeluk snijd de tong met de schraper. Om letsel te voorkomen, zorg ervoor dat de schraper heeft geen ongelijke randen te hebben en ervoor zorgen dat de schraper is veilig te gebruiken.

3. Is het beter om borstel of Schraap de tong?

Met behulp van een schraper is beter dan een borstel sinds borstels zijn meer kans om te kokhalzen te veroorzaken. Schrapers kunt u ook het schoonmaken van de achterkant van de tong te starten zonder het aanraken van de gevoelige dak van de mond.

4. Wat te doen als ik gewond raken tijdens het schoonmaken van Mijn Tong?

Als u enig ongemak voelt of jezelf pijn doen, houd dan af te schrapen voor een dag of twee en probeer dan een zachtere aanpak.

Reinigen van de tong is een zeer eenvoudig proces. Als je aandacht besteedt aan uw mondhygiëne, is het aantal bacteriën in je mond verminderd. Het is belangrijk dat je je tong en tanden elke dag schoon te maken. Je moet ook een tandarts voor regelmatige reiniging en controles.